Komisija za takmičenja, dostavila je uputstva za vanredni prelazni rok (međunarodni, seniorski i mlađe kategorije). Sva dokumentacija, u elektronskom obliku, dostavljaju se putem maila. Detaljna uputstva kao i mailovi na koje se dostavlja dokumentacija, nalaze se u prilogu.

Prvostepene odluke prelaznog roka "72 sata" pre početka takmičenja, nalazi se u prilogu.

Adresar klubova 1. MRL Istok, u sezoni 2023/2024, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze licence ekipa 1. MRL Istok.

Saopštenje broj 2, Prvog stepena KUP takmičenja u muškoj konkurenciji, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. MRL Istok, objavljuje saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 3, kvalifikacija za Roda i Triglav MK lige.

U prilogu se nalaze izmene termina i delegiranja MK utakmica.

U prilogu se nalazi evidencija prijavljenih ekipa za takmičenja u mlađim kategodijama, koja se vode iz kancelarije RKS Istočna Srbija. Mole se klubovi, da ako je došlo do neke administrativne greške, odmah kontaktiraju Komesara MK takmičenja, Dušana Vasića.

Ženski sektor Košarkaškog saveza Srbije, zadužen za rad sa mladim igračicama, dostavio je plan organizovanja treninga. Plan se nalazi u prilogu.

Seminari za nove košarkaške sudije i pomoćne sudije biće održavani svakog radnog dana od 19h, počev od 26.09.2023. pa sve do 06.10.2023. Na seminaru će biti obrađene sve teme košarkaških pravila igre sa video materijalima i slikama. Na seminar su dobrodošli svi zainteresovani starosti od 16+ godina. Dostupan je za sve postojeća kao i nova službena lica (Delegati, Sudije, Pomoćne sudije...).
Poseban poziv se upućuje svim zainteresovanim igračima/igračicama kadetskog i juniorskog uzrasta, svim trenerima kao i predstavnicima klubova. Cilj ovog seminara je upoznavanje sa pravilima košarkaške igre, sticanje prijateljstva, znanja i razumevanja sporta koji svi volimo.

Svi zainteresovani, mogu se javiti Stefanu Zdravkoviću, mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Zapisnik sa sastanka klubova 1. MRL Istok, koji je dostavio Komesar takmičenja, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug 2, je dostavio Zapisnik sa sastanka klubove pre početka sezone. Zapisnik objavljujemo u prilogu.

Saopštenje broj 1, Prvog stepena KUP takmičenja u muškoj konkurenciji, nalazi se u prilogu.

Konačne odluke septembarskog prelaznog roka se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 1, kvalifikacija za Roda i Triglav MK lige.

Test fizičke spreme za regionalne sudije, biće održan na nova lokacijij, i to u O.Š. Ivo Andrić, na adresi Pribojska, Niš 18000. Nakon toga, nastavak je prema planu i programu, na prvobitnoj lokaciji u O.Š. Sv. Sava. Sve sudije, moraju da imaju važeći lekarski na dan testiranja, koji moraju da dostave komisiji.

U subotu 16.9 i nedelju 17.9, u SC Šivara, održava se 14. memorijalni turnir, Milan Milošević Mica. U subotu od 17.30 igraju KK Niš -KK Pirot, od 19.30 OKK Konstantin - KK Marinos. U nedelju je finale zakazano za 19.00, utakmica za treće mesto je od 16.30 a utakmica Micinih prijatelja, od 18.00. Pozivamo sve Micine prijatelje da uzmu učešće u turniru.

Komesari regionalnih liga ( 1.MRL, 2. MRL i 1. ŽRL ) koje se vode iz kancelarija Istočne i Južne Srbije, zakazuju seminar i testiranje delegata. Seminar i testiranje su zakazani za 17. septembar 2023. u OŠ Sveti Sava. Sve potrebne inforamcije, nalaze se u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 1, kvalifikacija za Roda i Triglav MK lige.

Sastanak klubova 1MRL Istok je zakazan za 14. septembar u velikoj sali hotela New City, sa početkom u 18.45 časova. Pored poziva za sastanak, u prilogu se nalazi i kalendar takmičenja, Berger parovi kao i obrazac za licenciranje. Molimo klubove da u što skorijem roku dostave kompletnu dokumentaciju za licenciranje ( sken obrasca za licenciranje, lekarskog pregleda kao i kartone igrača sa važećim bojama licenci igrača, kao i da regulišu status trenera sa UKTS ).

Sastanak klubova 1ŽRL Jug 2 je zakazan za 14. septembar u velikoj sali hotela New City, sa početkom u 17.30 časova. Pored poziva za sastanak, u prilogu se nalazi i kalendar takmičenja, Berger parovi kao i obrazac za licenciranje. Molimo klubove da u što skorijem roku dostave kompletnu dokumentaciju za licenciranje ( sken obrasca za licenciranje, lekarskog pregleda kao i kartone igrača sa važećim bojama licenci igrača, kao i da regulišu status trenera sa UKTS )

Zapisnik sa sastanka klubova koji učestvuju u kvalifikacijama za Roda JLS i Triglav KLS ligu, sa parovima i terminima utakmica, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalaze prvostepene odluke redovnog septembarskog prelaznog roka. Svi klubovi čiji prelasci su označeni kao sporni treba da u što kraćem roku dopune dokumentaciju kako bi igrači bili spremni na vreme za licenciranje. Odluke se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze obrasci za licenciranje ekipa mlađih kategorija, za takmičenja u sezoni 2023/2024.

Sastanak klubova za kvalifikacije Roda i Triglav liga, a za regione Istočna i Južna Srbija, održaće se 5. septembra 2023. godine, sa početkom u 15.30 časova, u kancelariji RKS istočna Srbija. Sve dodatne informacije, nalaze se u prilogu.

Kompletan pregled dospele dokumentacije za septemvarski prelazni rok možete pogledati u prilogu. Molimo klubove da ako uoče nepravilnost, kontaktiraju Kancelariju.

Komisija za takmičenje je dostavila početne tabele zimskih regionalnih seniorskih liga, u sezoni 2023/2024. Tabela se nalazi u prilogu.

Uputstva za seniorski i MK vanredni prelazni rok, nalaze se u prilogu. Vanredni prelazni rok važi posle prvog kola (ekipa MORA da odigra prvu utakmicu). Sve potrebne informacije se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze prvostepene odluke za prelazni rok "72 sata".

U utorak 27 septembra, u 61. godini života, preminuo je jedan od onih košarkaša koji su ovoj igri davali poseban "šmek". Čovek koji je svoj život predodredio onom što je najviše voleo - košarci. Iz rodne Grdelice i KK "Danilo Bošković" košarka je ga je odvela do Kragujevca i KK "Radnički", zatim u KK "IMT" iz Beograda i zbog tadašnjih procedura ponovo u KK "Radnički". Svuda gde je igrao postajao je "legenda" zbog svog specifičnog humora i naglaska koji je do tada bio manje poznat u novim sredinama. Ako se za nekoga može reći da je uneo ono neophodno svakom sportu, "veliku dušu", to je bio naš Koska, zbog toga je vest o njegovoj preranoj smrti potresla sve ljubitelje košarke.
Sahrana će se održati u SREDU 28 septembra, u 13 časova, na groblju "Bozman" u Kragujevcu.

Saopštenje broj 2, prvog stepena muškog kup takmičenja, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija datih izrečenih kazne i uplate. Molimo klubove da svoje obaveze izvršavaju u predviđenom roku.

Koordinator muških treninga dečaka, ispred Košarkaškog saveza Srbije a za region Istočna Srbija, dostavio je kalendar aktivnosti, koji se nalazi u prilogu.

Koordinator rada sa košarkašicama, ispred Košarkaškog saveza Srbije, dostavio je plan rada u sezoni 2022/2023. Plan se nalazi u prilogu.

Utakmica 1.kola KUP-a, KK Radan - OKK Konstantin, odigraće se u utorak 27.09.2022. u Lebanu, SRC Lebane sa početkom u 19:00 časova. Službena lica su kao u Saopštenju.

Komesar kvalifikacija za Roda i Triglav MK KSS takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 3. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U subotu, 24. septembra 2022.g. u 61. godini od posledica srčanog udara preminuo je Jovan Tomanović Tomanko, jedan od najsjajnijih pirotskih košarkaša svih vremena.
Jovan Tomanović je rođen 31. maja 1961. u Pirotu. Prve košarkaške korake je naučio u petom razredu osnovne škole kod nastavnika Mike Rančića da bi sa prvim timom počeo da trenira u 14-oj godini i debituje u 15-oj u Drugoj saveznoj ligi Jugoslavije (1976.g.). Već sa 18 godina je bio prvi strelac ekipe (1979), da bi to ponovio još tri puta (1985/1986, 1986/1987 i 1988/1989). Klupski je rekorder po proseku koševa po utakmici kada se gleda cela igračka karijera. 

Komisija za Takmičenja je dostavila konačne odluke septembarskog prelaznog roka. Posebno obratiti pažnju kod prelazaka gde postoji NAPOMENA. Kompletiranje dokumentacije koja je naznačena u napomeni, treba da se izvrši u roku od 8 dana od dana objavljivanja zapisnika. U protivnom prelezak neće biti odobren.
Svi stipendijski ugovori potpisani sa igračima shodno članu 57. Registracionog pravilnika, moraju biti overeni u skladu sa zakonom i deponovani u KSS. Svi igrači će biti blokirani za licenciranje sve do dostavljanja ugovora u KSS.
Zapisnik sa konačnim odlukama se nalazi u prilogu.

Pozivaju se sudije nacionalnih rangova takmičenja, sudije regionalnih liga, i mlađih kategorija, istočne i južne Srbije, delegati istih liga i predstavnici klubova regiona, da u ponedeljak 26.9.2022. godine, sa početkom u 17.00 časova prisustvuju predavanju izmene pravila igre koje će održati FIBA instruktor Miodrag Ličina. Predavanje će se održati u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Nišu. 

Komesar kvalifikacija za Roda i Triglav MK KSS takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 2. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje broj 1, prvog stepena muškog kup takmičenja, nalazi se u prilogu.

U subotu i nedelju, 24. i 25. septembra 2022. godine, održaće se 13. memorijalni turnir Milan Milošević Mica. Turnir se održava u SC Šivara, a klubovi učesnici su: KK Pirot, OKK Konstantin, KK Marinos i KK Niš. Pre utakmice finala, u nedelju, odigraće se utakmica Micinih prijatelja. U subotu od 14.30, sastaju se KK Niš i OKK Konstantin. Istog dana, u 17.00, sastaju se KK Marinos i KK Pirot. U nedelju, od 14.30 je utakmica za 3. mesto, u 16.15 je utakmica prijatelja a u 17.30 je finalna utakmica turnira.

Zapisnik sa sastanka klubova 1. MRL Istok, kao i termini parovi, nalaze se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug 2, objavljuje Zapisnik sa sastanka klubova kao i termine i parove. Zapisnik i termini i parovi se nalaze u prilogu.

Udruženje košarkaških trenera Srbije obavešava sve trenere seniorskih kategorija, koji nisu pristupili licenciranja za novu sezonu 2022/23 tokom proteklog seminara - Košarkaške klinike Dušan Ivković u julu mesecu - da to učine u najkraćem mogućem roku, pre početka utakmica I i II muške regionalne lige kao i II ženske liga i ženska regtionalne lige Srbije. 
Naime, svaki trener je obavezan da izmiri svoja dugovanja, odnosno uplati prvi i drugi deo članarine prema UKTS, kao i da dostavi važeći lekarski pregled.
Obnovu licenci treneri mogu obaviti u kancelariji Udruženja trenera, ul. Sazonova 83, Beograd, do petka 23. septembra svakog radnog dana od 9 do 16 časova.
U prilogu se nalazi Pravilnik o licenciranju za sezonu 2022/23.

U prilogu se nalaze licene ekipa koje igraju kvalifikacije za učestvovanje u Roda i Triglav MK KSS lige.

Komesar kvalifikacija za Roda i Triglav MK KSS takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Licence ekipa koje u sezoni 2022/2023 učestvuju u 1. ŽRL Jug 2, nalaze se u prilogu.

U prilogu se nalaze licence ekipa učesnica 1. MRL istok, u sezoni 2022/2023.

Od strane košarkaške organizacije FIBA, Košarkaškom savezu Srbije, odobren je zahtev po Konkursu za realizaciju posebnih projekata Nacionalnih federacija, za projekat sa kojim je konkurisano i prethodnih godina, ADAPTACIJA KOŠARKAŠKIH KONSTRUKCIJA U ŠKOLSKIM SPORTSKIM DVORANAMA U SRBIJI – ZA TVOJ SIGURAN KOŠ. Projekat je odobren za naredna dva ciklusa, 2022/23 i 2023/24. Za prvi ciklus, 2022/23, predvidjena su i obezbedjena finansijska sredstva za adaptaciju 10 (deset) školskih dvorana-sala.

Zapisnik sa sastanka klubova za kvalifikacije Roda i Triglav MK liga Košarkaškog saveza Srbije, nalazi se u prilogu.

Komesar kvalifikacija za Triglav žensku kadetsku ligu Srbije, objavljuje Saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komisija za takmičenje je dostavila izvod iz prvostepenih odluka septembarskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Obrasci za licenciranje ekipa mlađih kategorija regiona Istočna Srbija, nalaze se u prilogu.

Komesar kvalifikacija za Kvalitetne lige KSSa, Roda juniorske i Triglav kadetske, poziva klubove učesnike na sastanak. Poziv se nalazi u prilogu.

Testiranje regionalnih i sudija MK takmičenja, regiona Istočna Srbija, obaviće se 18. septembra, u OŠ Sveti Sava, u Nišu. Početak testiranje je u 13.30 časova, kandidati su u obavezi da u sali budu, najkasnije u 13.15 časova sa važećim lekarskim pregledom i u opremi za trčanje.

Sastanak klubova 1. MRL istok, zakazan je za 15. septembar, sa početkom u 18.15 časova, u prostorijama Mašinskog fakulteta u Nišu. Molimo klubove da obrate pažnju na deo oko licenciranja ekipa. Poziv sa svim potrebnim informacijama, nalazi se u prilogu.

Komesar 1. ŽRL Jug 2 je zakazao sastanak klubova za 15. septembar, sa početkom u 17.45 časova, u prosotrijama Mašinskog fakulteta u Nišu. Poziv sa svim potrebnim informacijama se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS IS objavljuje spisak prispele doklumentacije u redovnom septembarskom prelaznom roku. Spisak se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija, dostavlja pregled dospele dokumentacije za septembarski prelazni rok. Molimo klubove, da ako su poslali mail sa dokumentacijom a prelaska nema u pregledu koji je objavljen, odmah kontaktiraju kancelariju. U prilogu se nalazi pregled, zaključno sa 02. septembromm 2022. godine.

Organizacija kvalifikacija MK takmičenja, MK, seniorskih i KUP takmičenja, se nalaze u prilogu.

Godišta, pravila licenciranja i organičenja i pravo nastupa koje je poslala takmičarska komiisja, se nalaze u prilogu.

Kalendar seniorskih i MK takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, nalazi se u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija, dostavlja pregled dospele dokumentacije za septembarski prelazni rok. Molimo klubove, da ako su poslali mail sa dokumentacijom a prelaska nema u pregledu koji je objavljen, odmah kontaktiraju kancelariju. U prilogu se nalazi pregled, zaključno sa 01. septembromm 2022. godine.

Komisija za takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, dostavila je OBAVEŠTENJE klubovima, da se septembarski prelazni rok završava u SUBOTU 03. septembra u 12.00 časova. Molimo klubove da blagovremeno dostave dokumentaciju putem maila do naznačenog roka.

Komisija za takmičenja je dostavila Prvostepene odluke septembarskog prelaznog roka, za dokumentaciju predatu do 30. avgusta. Odluke se nalaze u prilogu.

Povodom Evropske nedelje sporta, EU info kutak Niš, kao Informacioni centar Delegacije Evropske unije u Srbiji, i Кlub košarke u kolicima „Nais“ , a u saradnji sa Gradom Nišom i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitalja, organizuju sportski događaj na centralnom gradskom trgu – Trgu kralja Milana, u četvrtak, 30. septembra u periodu 12-14.30 sati.

Komesar kvalifikacija Roda i Triglav, juniorske i kadetske lige Srbije, objavljuje Saopštenje broj 2. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komisija za takmičenje je dostavila Odluku o prelascima igrača ABA lige. Odluka se nalazi u prilogu.

Komesar Prvog stepena muškog KUP takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 3. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi adresar delegata 1. muške regionalne lige, grupa istok.

Adresar zajedničke liste sudija za takmičenja 1. muška regionalna liga Istok, 1. ženska regionalna liga Jug 2 i 2. muška regionalna liga Istok, nalazi se u prilogu.

U prilogu se nalazi adresar klubova 1. muške regionalne lige Istok.

Komesar Prvog stepena muškog KUP takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 2. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Saopštenje broj 1, 1. muške regionalne lige Istok, se nalazi u prilogu.

Plan i raspored regionalnih i saveznih treninga za košarkašice, za regione Istočne i Južne Srbije, se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze Odluke sa Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, koja je održana 22. septembra 2021. godine.

Covid 19 protokol koji je dostavila komisija za takmičenje, nalazi se u prilogu. Molimo sve učesnike takmičenja da se striktno pridržavaju protokola.

Upravno odbor Košarkaškog saveza Srbije je na sednici održanoj 20. septembra 2021. godine, doneo Odluke koje se nalaze u prilogu.

Komesar kvalifikacija Roda i Triglav, juniorske i kadetske lige Srbije, objavljuje Saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Podsećamo vas da će se licenciranje za region Istočna i Južna Srbija, obaviti u SC ŠIVARA, Kej Kola Srpskih Sestara u Nišu u nedelju 26. od 11.30 do 13.30.
U sklopu licenciranja regiona, i u saradnji sa predsednikom Udruženja košarkaških trenera- regije ISTOK, Markom Cvetkovićem, istog dana će i čuveni trener Jovica Arsić održati svoje predavanje za BCB 2021 ,,LOW POST IGRA U NAPADU U SAVREMENOJ KOŠARCI'', od 13.30 do 15.00.

Komesar Prvog stepena muškog KUP takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS južna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 kvalifikacija za Roda žensku kadetsku ligu Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze Obrasci za licenciranje ekipa mlađih kategorija, za takmičenja koja se vode iz kancelarije Regiona istočna Srbija.

U prilogu se nalazi obrazac za licenciranje ekipa 1. ženske regionalne lige jug 2, kao i covid izjava za svaku osobu koja se nalazi na licenci ekipe. Popunjen obrazac, sa kartonima igračica, lekarskim pregledima, kao i popunjenim covid izjavama, potrebno je dostaviti Komesaru, kako bi ekipa bila licencirana na vreme.

U prilogu se nalazi obrazac za licenciranje ekipa 1. muške regionalne lige istok, kao i covid izjava za svaku osobu koja se nalazi na licenci ekipe. Popunjen obrazac, sa kartonima igrača, lekarskim pregledima, kao i popunjenim covid izjavama, potrebno je dostaviti Komesaru, kako bi ekipa bila licencirana na vreme.

Komisija za takmičenje je dostavila Konačne odluke redovnog septembarskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Nakon održanog sastanka Komesara sa klubovima učesnicima 1. muške regionale lige, Istok, Komesar je dostavio Zapisnik sa sastanka. Zapisnik se nalazi u prilogu.

Komesar 1. ženske regionale lige Jug 2, je posle održanog sastanka sa klubovima, i održanog žreba, dostavio Zapisnik sa sastanka, koji se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila početne tabele za zimska seniorska takmičenja, regionalnih liga. Tabele se nalaze u prilogu.

U subotu 18.09.2021. i u nedelju 19.09.2021. godine, u OŠ Dušan Radović, održaće se 12. po redu memorijalni turnir u košarci " Milan Mica Milošević".
Raspored i parovi su:
subota 18.09. u 17.30 OKK Konstantin - KK Pirot
subota 18.09. u 19.30 KK Marinos - KK Napredak
nedelja 19.09. u 16.30 utakmica za 3. mesto
nedelja 19.09. u 18.00 utakmica Micinih prijatelja
nedelja 19.09. u 19.30 utakmica finala.
Turnir se održava u skladu sa svim merama i preporukama Kriznog štaba u vezi zaštite od širenja virusa covid 19.

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u Beogradu u 78. godini života.
Dušan Ivković je rođen 29. oktobra 1943. u Beogradu. Zavoleo je košarku uz starijeg brata Slobodana Pivu Ivkovića, u vreme dok se ona još igrala na šljaci. Кao i Slobodan, prvo je igrao košarku (1958-68), a zatim napravio prve trenerske korake u Radničkom (1968-78), koji je u to vreme bio četvrti klub u Beogradu, posle OКК Beograda, Crvene zvezde i Partizana.

Sastanak klubova Prve Muške Regionalne Lige Istok će se održati u Nišu, u ČETVRTAK 16.09.2021. godine u 18:00 časova, u prostorijama Mašinskog fakulteta, ul Aleksandra Medvedeva 14 (svečana sala na 4.spratu). Potreban materijal za sastanak, kao i poziv za sastanak, se nalaze u prilogu.

Sastanak klubova 1.ŽRL Jug 2 će se održati u Nišu, u ČETVRTAK 16.09.2021. godine, u 17:00 časova u prostorijama Mašinskog fakulteta, ul. Aleksandra Medvedeva 14 (sala na 4.spratu). Potreban materijal za sastanak kao i poziv se nalaze u prilogu.

Sastanak klubova koji su se prijavili za kvalifikacije Roda / Triglav liga košarkaškog saveza Srbije, održaće se u PETAK 17.09.2021., u kancelariji RKS istočna Srbija, Obrenovićeva 10/3, u 15.00 časova. Zbog covid mera bezbednosti, dozvoljeno je prisustvo po jedanog predstavnika kluba.

Komisija za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije je dostavila Prvostepene odluke septembarskog prelaznog roka. Mole se klubovi da obrate paznju na kolonu INFO (narocito klubovi koji su imali prelaske po članu 57). Ukoliko neki klub ima nedoumicu, za detaljnije informacije obratite se na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Odluke se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS južna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 kvalifikacija za Roda žensku kadetsku ligu Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila jedine važeće Propozicije KUP takmičenja koje su usvojene na Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije. Propozicije za takmičarsku sezonu 2021/2022, se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila jedine važeće Propozicije takmičenja mlađih kategorija ( MK ) koje su usvojene na Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije. Propozicije za takmičarsku sezonu 2021/2022, se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila jedine važeće Propozicije takmičenja regionalnih takmičenja ( 1 MRL, 2 MRL, 1 ŽRL ) koje su usvojene na Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije. Propozicije za takmičarsku sezonu 2021/2022, se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila jedine važeće Propozicije takmičenja nacionalnih liga ( 1 ŽLS, 2 MLS, 2 ŽLS ) koje su usvojene na Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije. Propozicije za takmičarsku sezonu 2021/2022, se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele 2. muških regionalnih liga, na osnovu dobijenih Odobrenja za sezonu i prijava ekipa, kao i listu sudija za sezonu 2021/2022. Dokumenta se nalaze u prilogu.

Odluke sa sednice Upravnog odbora, održanog 06.09.2021. godine, nalaze se u prilogu.

Na osnovu članova 28., 37., 40., 41., 52., 53. i 57. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje KSS, donela je odluku o prelascima igrača u Preliminarnom prelaznom roku (prvostepene), koje možete naći u prilogu. Protiv ove odluke može se izjaviti žalba stalnoj sportskoj arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije u roku od 8 dana od dana objavljivanja ove odluke, uz dokaz o plaćenoj taksi u visini od 600 bodova, a preko Komisije za takmičenje KSS.

Udruženje košarkaških trenera Srbije, najavljuje licenciranje trenera regiona, u NEDELJU 26.09.2021. godine sa početkom u 12.00 časova, u SC "Šivara". Prilikom licenciranja, podeliće i trenerske pakete koji se ove godine sastoje od:
- Najnovije knjige Udruženja ,, Vežbe odbrambene taktike ''
- Novog časopisa TRENER br. 109
- Majice (specijalni dizajn)
- Trenerskog planera
- Predavanja BCB 2021

Test fižičke pripreme za sudije, regiona Istočna Srbija, nacionalnih rangova, zakazan je za 11. septembar 2021. sa početkom u 12.00 časova, u SC Šivara. Za sudije regionalnih liga , Istočne i Južne Srbije ,kao i liga mlađih kategorija Istočne Srbije, test fizičke spreme je zakazan, u istom danu i na istom mestu, ali sa početkom u 13.00 časova.
Svi kandidati su u obavezi da na samo testiranje ponesu važeći lekarski pregled, covid izjavu ( u prilogu ) kao i popunjen test pravila igre koji će dobiti na mail.
Kandidati su u obavezi da poštuju satnicu testiranja.

U prilogu se nalazi spisak dospelih zahteva za prelazak igrača u septembarskom prelaznom roku na regionu Istočna Srbija.

Utakmica prvog kola 1. MRL istok, grupa B, KK Rtanj - KK Topličanin, odigraće se u SUBOTU 03.10.2020. sa početkom u 18.00 časova u Sportskoj hali u Boljevcu. Službena lica ostaju ista.

Komisija za takmičenje je dostavila Odluke sa elektronske sednice. Odluke se nalaze u prilogu.

Sastanak klubova učesnika MК liga, u sezoni 2020/2021., održaće se u PETAК 09.10.2020. godine u 17.00 časova u prostorijama Sportskog centra Čair –  pres sala za konferencije. Poziv sa dodatnim informacijama se nalazii u prilogu.

U prilogu se nalazi Saopštenje broj 2 kvalifikacija Roda/Triglav kvalitetnih liga Srbije.

Komesar 1. MRL Istok objavljuje Saopštenje broj 1. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze Saopštenje broj 2 i 3 za Kvalifikacije Triglav ženske kadetske lige. Ekipa koja je ostvarila učešće u Triglav žensku kadetsku ligu je KK Hisar iz Leskovca.

Konačne odluke redovnog Septembar II prelaznog roka se nalaze u prilogu.

U prilogu objavljujemo dopunu Konačnih odluka Septembar I prelaznog roka. 

Komisija za takmičenja je dostavila Konačne odluke za redovni"72 sata" prelazni rok. Odluke se nalaze u prilogu.

Prema planu razvojno - selektivnog programa КSS u sezoni 2020/21. radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra, održaće se kontrolni treninzi i selektivna okupljanja za igrače istočne i južne Srbije godišta 06.,07.,08. i 09. u planiranim terminima. Кontrolni treninzi će se održati u Vlasotincu u SRC Vlasina u subotu 10.10.2020. godine u sledećim terminima:

Komesar Prvog stepena muškog KUP takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 2. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo Odluke redovnog prelaznog roka "72 sata" pred početak takmičenja.

U prilogu se nalazi kalendar 1. ženske regionalne lige grupa Jug 1 i 2 kao i nastavak Play off koji se formira od prve tri ekipe iz obe grupe. Pobednik Play offa ostvaruje pravo igranja u 2 ŽLS u sezoni 2021/2022.

U cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti prouzrokovane virusom КOVID-19, komesari RKS IS vas još jednom podsećaju na pridržavanje uputstava iz Protokola organizacije utakmica, objavljenog 10. septembra 2020. godine, kao i dokumenta Informacija o testiranju SARS CoV 2 od 18.09.2020. godine,  koje trebaju da preduzmu svi učesnici (igrači, treneri, pratioci, službeni predstavnici, sudije, delegati, pomoćne sudije, statističari):

Koordinator regiona Južne i Istočne Srbije za ženske selekcije mlađih kategorija, je dostavio plan održavanja treninga u sezoni 2020/2021. Plan se nalazi u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio Obaveštenje u vezi testiranja igrača, trenera, pratilaca kao i službenih lica na utakmici pre početka takmičarske sezone. U prilogu se nalazi Obaveštenje, pravila ponašanja u sportskom objektu kao i obavezne izjave igrača.

Komesar MK takmičenja regiona Istočna Srbija, objavljuje Saopštenje broj 1 za Roda / Triglav kvalifikacije kvalitetnih liga KSS. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje set dokumenata koji su potrebni za odigravanje utakmice. Novina u odnosu na prethodnu sezonu su COVID 19 izjave za igrače i pratioce, kao i za službena lica na utakmici. COVID 19 izjave su obavezna dokumentacija koja se dostavlja komesaru uz dokumentaciju.

Ministarstvo omladine i sporta je dostavilo Dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zaključak Vlade Srbije a u vezi sa merama u sprečavanju pandemije virusa Covid_19. Dopis i Zaključak se nalaze u prilogu.

Komisija za Takmičenja je dostavila Prvostepene odluke redovnog Septembra II ( dodatnog ) prelaznog roka. Odluka se nalazi u prilogu.

Komesar 1. muške regionalne lige, grupa Istok, objavljuje Zapisnik sa sastanka klubova pred početak sezone. Zapisnik se nalazi u prilogu.

Komesar 1. ženske regionalne lige, grupa Jug 2, objavljuje Zapisnik sa sastanka klubova pred početak sezone. Zapisnik se nalazi u prilogu.

Kalendar aktivnosti muškog selektivnog pogona se nalazi u prilogu.

Komesar Prvog stepena muškog KUP takmičenja, objavljuje Saopštenje broj 1 u kome se pored svih potrebnih informacija vezanih za samo takmičenje, nalazi u uputstvo za licenciranje ekipa. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS IS, iz koje se vode kvalifikacije za Roda/Triglav lige Srbije, objavljuje obrasce za licenciranje ekipa kao i OBAVEZNU izjavu igrača, trenera i pratilaca. Pored popunjenog obrasca za licenciranje, popunjenih kartona igrača i lekarskog pregleda, ove sezone je OBAVEZAN deo dokumentacije za licenciranje i Izjava igrača, trenera i pratilaca COVID 19 ( svi koji se nalaze na licencnom spisku ). Kompletnu dokumentaciju treba dostaviti komesaru Dušanu Vasiću na uvid u predviđenim terminima za licenciranje.

U prilogu se nalazi Izjava koju je potrebno da SVAKI igrač, trener i pratilac, koji će se naći na licencnom spisku ekipe, popuni i potpiše. Ova Izjava je sastavni deo dokumentacije za licenciranje ekipe za sezonu. Ostalu potrebnu dokumentaciju možete naći na linku http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/2099-licenciranje-ekipa-1-mrl-i-1-zrl-09-09-2020 .

Komisija za Takmičenje je dostavila konačne odluke Septembar I prelaznog roka. Spisak ostvarenih prelazaka se nalazi u prilogu.

Zapisnik sa sastanka Kvalifikacija Roda / Triglav kvalitetnih liga KSS se nalazi u prilogu.

Komisija za takmičenje KSS je dostavila FIBA Pravila igre bela verzija koja je konačna i jedina važeća od 1. oktobra 2020. godine. Pravila igre se nalaze u prilogu.

Ove godine UKTS je omogućio preuzimanje trenerskih paketa od strane jednog predstavnika svakog kluba kako bi se ispoštovale sve zdravstvene preventivne mere. Trenerski paketi se dobijaju tek nakon uplata licenci. Obnovu licenci za sezonu 2020/21 možete obaviti uplatom na tekući račun 205-114324-11, u poziv na broj staviti broj Vaše licence. Uplate možete obaviti i na licu mesta, u Nišu, 25. septembra u terminima od 12.00 do 15.00 i od 18.00 do 21.00 kao i u subotu 26. septembra, u terminu od 10.00 do 14.00 časova, u Press sali hale Čair. 

Testiranje sudija Regionalnih liga sa RKSIS pred početak takmičarske sezone, održaće se u SREDU 16. septembra 2020. godine u Zaječaru (podregion Bor/Zaječar),  sa početkom u 12.00 časova i u SUBOTU 19. septembra 2020. godine, sa početkom u 13.00 časova u OŠ Miroslav Antić, u Nišu. Sva uputstva, satnica i obavezna Izjava se nalaze u prilogu.

Komisija za takmičenja je dostavila početne tabele seniorskih liga KSS u sezoni 2020/2021. Tabele se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS IS objavljuje spisak podnetih zahteva za prelazak igrača u prelaznom roku Septembar II koji je održan od 9. do 10. septembra. Spisak podnetih prelazaka počinje, zaključno sa brojem 07/277.

Drugi deo odluka sa sednice Upravnog odbora KSSa, koja je održana 8. septembra 2020. godine, se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Protokol organizacije utakmica KSS_COVID19_02092020. Ovo je verzija protokola koji je usvojen na sednici UO KSS od 08. Septembra 2020. godine. Protokol je podložan izmenama, u skladu sa preporukama i merama Vlade Srbije, tj. Kriznog štaba, a sve u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti prouzrokovane virusom COVID_19.

Licenciranje za takmičenja 1 MRL Istok kao i 1. ŽRL Jug 2, počinje od 14. septembra 2020. Klub je u obavezi da Komesaru takmičenja dostavi kompletnu i urednu dokumentaciju za licenciranje. Kompletna dokumentacija podrazumeva: popunjen obrazac za licenciranje sa potpisom i pečatom, lekarski pregled igrača, kartoni igrača sa slikom (odgovarajuća boja za godište igrača) kao i kopiju izvoda ili uplatnice za trenera ka UKTS.

U prilogu se nalazi Adresar klubova kao i Daljinar 1. ženske regionalne lige grupa jug 2 u sezoni 2020/2021.

U prilogu se nalazi Adresar klubova kao i Daljinar 1. muške regionalne lige grupa istok u sezoni 2020/2021.

Na 60-toj održanoj sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, donete su odluke u prilogu. Odluke s eodnose na dodatni termin redovnog prelaznog roka "septembar", dodatni "72" sata za 1 MLS (KLS), vanredni prelazni rok posle odigranog prvog kola, popuna 2 ŽLS i 2MLS.

Sastanak klubova učesnika kvalifikacija КSS  Roda/Triglav u sezoni 2020/2021 održaće se u PETAK 11.09.2020 godine u 15,30 časova u kancelariji RКSIS, Obrenovićeva 10/3. Na sastanak se pozivaju klubovi sa teritorije RКSIS/RКSJS koji su prijavili svoje ekipe za kvalifikacije za КSS Roda / Triglav ligu. Poziv i pregled ekipa se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo Saopštenje broj 1 za Kvalifikacije Triglav ženske kadetske lige Srbije.

Kancelarija RKS IS objavljuje spisak prijavljenih MK ekipa za takmičenja u 2020/2021 godini. Molimo klubove da ako uoče bilo kakvo neslaganje sa prijavama odmah jave komesaru Dušanu Vasiću na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Spisak prijavljenih ekipa se nalazi u prilogu.

U skladu sa članom 40., 41. i 57. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje KSS donosi odluku o prelascima igrača u Septembarskom prelaznom roku (prvostepene). Ukoliko je prilikom objavljivanja prelaska igrača došlo do tehničke greške, zainteresovana strana može da izjavi prigovor u roku od 8 dana od objavljivanja.

Komesar 1. muške regionalne lige istok je zakazao sastanak klubova za SUBOTU 12. septembar 2020. sa početkom u 12.00 časova, u press sali hale Čair, ul. 9-te brigade bb. Zbog specifičnosti situacije a u vezi sa COVID 19, molimo klubove da samo jedan predstavnik kluba bude prisutan na sastanku. U prilogu objavljujemo Poziv za sastanak, Kalendar takmičenja kao i Propozicije za 1 MRL i KUP takmičenje.

Komesar 1. ženske regionalne lige jug 2 je zakazao sastanak klubova za SUBOTU 12. septembar 2020. sa početkom u 13.30 časova, u press sali hale Čair, ul. 9-te brigade bb. Zbog specifičnosti situacije a u vezi sa COVID 19, molimo klubove da samo jedan predstavnik kluba bude prisutan na sastanku. U prilogu objavljujemo Poziv za sastanak, Kalendar takmičenja kao i Propozicije za 1 ŽRL i KUP takmičenje.

Sudijska komisija KSS je dostavila Pravila igre 2020. Izmene su označene žutom bojom, dok je konačna verzija bez žuto markiranog teksta,već pripremljena i biće objavljena naredne nedelje.

U prilogu se nalazi Poziv za sastanak klubova 2 MRL istok, Predlog kalendara, Raspored i propozicije takmičenja za 2 mušku regionalnu ligu. Sastanak je zakazan za 11. septembar 2020.. godine sa početkom u 17.00 časova u restoranu "Olio" ul. Cvijiićeva 3 u Nišu.

Komesar MK liga RKS IS objavljuje Saopštenje broj 3 za kvalifikacione utakmice Kvalitetnih liga KSSa u konkurenciji juniora i kadeta. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu objavljujemo daljinar seniorskih liga RKS IS koji je jedini važeći za sezonu 2019/2020.

Komesar seniorskih liga objavljuje potrebne obrasce za utakmice 1 MRL istok i 1 ŽRL Jug 2. Obrasci se nalaze u prilogu.

Komesar MK liga RKS IS objavljuje Saopštenje broj 2 za kvalifikacione utakmice Kvalitetnih liga KSSa u konkurenciji juniora i kadeta. Saopštenje je u prilogu.

Na sednici Upravnog odbora KSSa koja je održana 20. septembar 2019. donete su odluke koje se nalaze u prilogu.

Koordinator regiona Istočna Srbija je dostavio kalendar sa planom aktivnosti za održavanje kontrolnih treninga za igrače u sezoni 2019/2020. Podsećamo klubove da se u terminima treninga NE ZAKAZUJU utakmice selekcija čiji igrači su obavezni na treninzima regiona.Kalendar u prilogu.

Komesar seniorskog takmičenja RKS IS objavljuje Saopštenje broj 2 za KUP takmičenje u kategoriji seniora. Podsećamo delegate da su i ove sezone u obavezi da rezultat postave na DScore platformu najkasnije 30 minuta po završetku utakmice. Neizvršavanje obaveze prouzrokuje sankcije. U prilogu.

Koordinator MK igračica regiona južna i istočna Srbija, dostavio je plan i raspored treniga u sezoni 2019/2020. Još jednom podsećamo klubove da je ZABRANJENO zakazivanje utakmica ženskih MK selekcija, uzrasta, u terminima planiranih treninga.  Plan se nalazi u prilogu.

Svi treneri koji NISU popunili aplikaciju na sajtu Udruženja košarkaških trenera Srbije, u obavezi su da istu popune u što skorijem roku i time ispune jedan od uslova da budu licencirani za ekipu. Aplikacija se nalazi na linku http://www.ukts.rs/aplikacija/ .

Komesar 1 ŽRL Jug 2 je dostavio zapisnik sa sastanka klubova ženskih klubova pred sezonu. Zapisnik se nalazi u prilogu.

Komesar kvalifikacija za žensku kadetsku ligu Srbije objavljuje Saopštenje broj 2 kvalifikacija. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Konačne odluke prelazaka po članu 57 koji su ostvareni u septembarskom prelaznom roku. Odluke se nalaze u prilogu.

Na sastanku sa predstavnicima klubova, pokrenuta je inicijativa, da pre početka takmičenja se održi predavanje, sudijsko, na kome mogu prisustvovati treneri i pomoćni treneri , kako bi što spremniji ušli u takmičenje. Cilj ovog predavanja je pojašnjenje određenih situacija u igri , kako bi se izbegle eventualne sporne situacije i podigla disciplina aktera. Raspored i satnica predavanja se nalaze u prilogu. Predavanja su otvorena za sve trenere sa regona istočna Srbija kao i za trenere nacionalnih liga Srbije. Obaveza je jedino da se jave i potvrde dolazak kao što stoji u dopisu. Mail na kom se zainteresovani treneri mogu prijaviti je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Komesar 1 MRL istok objavljuje Zapisnik sa sastanka klubova koji je održan pred početak sezone. Prvi deo prvenstva počinje 12./13. oktobra 2019. a završava 21./22. decembra 2019. godine. Drugi deo prvenstva počinje 01./02. februara 2020. a završava 18./19. aprila 2020. godine, sa pauzom u terminu održavanja KUP Radivoja Koraća. Zapisnik je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku kojom se dodatno pozivaju delegati na obavezne seminare i testiranja pred sezonu. Odluka je u prilogu.

Komesar MK liga RKS IS objavljuje Saopštenje broj 1 za kvalifikacione utakmice Kvalitetnih liga KSSa u konkurenciji juniora i kadeta. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu se nalaze Pravila igre i Tumačenja pravila igre koja su u primeni od 31. januara 2019. godine.

Takmičarska komisija je dostavila konačne odluke septembarskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Komesar seniorskog takmičenja RKS IS objavljuje Saopštenje broj 1 za KUP takmičenje u kategoriji seniora. Molimo klubove da u što skorijem roku dostave termine utakmica. U prilogu.

Sudijski poverenik regiona istočna Srbija je dostavio poziv sa spiskom pozvanih kandidata za seminar i testiranje pred sezonu. Tačna satnica, lokacija i spisak pozvanih se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze obrasci za licenciranje ekipa za kvalifikacione utakmice za Kvalitetne lige Srbije u kategoriji juniora i kadeta. 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku o objedinjenju lista sudija 1MRL istok i 2 MRL istok kao i objedinjenju liste delegata 2 MRL istok i 1 ŽRL jug 2. Odluka se nalazi u prilogu.

Komesar seniorskih liga objavljuje obrasce za licenciranje 1 MRL istok i 1 ŽRL jug 2. Termini za licenciranje su od 18. - 20. septembra u dogovoru sa Komesarom. Molimo klubove da regulišu status trenera sa UKTS kako bi licenciranje proteklo bez problema. Pored popunjenog obrasca za licenciranje, potrebno je dostaviti i kartone igrača u skladu sa bojama godišta za sezonu, lekarski pregled igrača kao i dokaz o uplati članarine UKTS.

Udruženje košarkaških trenera Srbije je dostavilo Pravila licenciranja trenera za sezonu 2019/2020. Molimo trenere da u što skorijem roku reše svoj status kako bi UKTS moglo da spremi Bazu za licenciranje ekipa. Obratiti pažnju na pravo licenciranja trenera za klub. Pravila licenciranja trenera se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila prvostepene prelaske po članu 57. 
NAPOMENA:

Komesar kvalifikacija za žensku kadetsku ligu Srbije objavljuje Saopštenje broj 1 kvalifikacija. Saopštenje je u prilogu.

U subotu 14.09. i nedelju 15.09. 2019, u OŠ Dušan Radović, održava se 11. memorijalni turnir "Milan Milošević Mica". Jedanaesti memorijalni košarkaški turnir "Milan Milošević - Mica"organizuje se, u slavu bivšeg košarkaša Studenta, Winer Brokera, Pirota, Aleksinca, delegata na Prvoj srpskoj ligi , Кomesara Letnje lige RКSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično u saobraćajnoj nesreći izgubio život 13. marta 2007. godine, a po sledećem rasporedu:
Subota 14.09 u 17.00 KK Niš - KK Pirot,
19.00 OKK Konstantin - KK Napredak,
nedelju 15.09. u 17.00 je utakmica za 3. mesto,
19.00 utakmica Micinih prijatelja 
20.00 finalna utakmica.

Udruženje košarkaških trenera Srbije obaveštava svoje članove da je Ministarstvo Omladine i Sporta Republike Srbije donelo nove odluke oko dobijanja dozvola za rad, odnosno za dobijanje licence za sezonu 2019/20.

Komesar 1 MRL istok, 1 ŽRL jug 2 kao i Komesar MK liga, poziva delegate na obavezan seminar i testiranje pred sezonu. Testiranje je zakazano za 22. septembar 2019. na Mašinskom fakultetu. Prisustvo seminaru i položen test su uslov za uvrštenje na listu delegata za predstojeću sezonu. Lista pozvanih delegata, satnica se nalaze u prilogu.

Komesar nacionalnih liga KSSa poziva delegate na seminar i testiranje pred sezonu. Poziv sa detaljnim smernicama i spiskom pozvanih delegata se nalazi u prilogu.

Komesar MK liga RKS istočna Srbija, poziva klubove koji su se prijavili za kvalifikacije za Roda i Triglav MK lige Košarkaškog saveza Srbije. Sastanak će se održati u ponedeljak 16. septembra u prostorijama kancelarije RKS IS sa početkom u 16.00 časova. Poziv sa dnevnim redom se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Prvostepene odluke Septembarskog prelaznog roka. Klubovi imaju pravo žalbe na prvostepene odluke u roku od 8 dana. Spisak prelazaka se nalazi u prilogu.

Komesar 1 MRL istok i 1 ŽRL jug 2 poziva klubove na sastanak pred početak takmičarske sezone 2019/2020. Sastanak klubova 1 MRL istok je zakazan za 12. septembar u 17.00 časova a 1 ŽRL jug 2 u 15.30 časova, istok dana, u Press sa li hale Čair. Pozivi za sastanak sa dnevnim redom se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS IS objavljuje pregled prispelih zahteva za redovni septembarski prelazni rok. Spisak zahteva se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila Poziv za testiranje nacionalnih sudija pred sezonu kao i najavu testiranja FIBA sudija. Poziv i najava se nalaze u prilogu.

Komisija za izdavanje Dozvola za sezonu je dostavila Odluku o popuni lige 1 ŽLS. Odluka je u prilogu.

Takmičarska komisija je tražila da regionalna kancelarija dostavi pregled dugovanja kluba po prvoj rati članarine jer je to jedan od uslova korišćenja vanrednog prelaznog roka. Pregled klubova koji nisu izmirili dugovanje po prvoj rati članarine se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila uputstvo za vanredni prelazni rok koji počinje po odigravanju prvog kola seniorske ekipe. Pored uputstva, dostavljen je i obrazac koji mora biti popunjen i dostavljen uz pristupnicu od strane igrača koji dolazi u ekipu nacionalnog takmičenja ali i iz inostranstva. Uputstvo i izjava su u prilogu.

Redovni prelazni rok (“72 SATA”) 2018, za klubove PRVE MUŠKE LIGE SRBIJE (1.MLS) u sezoni 2018/2019 je u toku i traje do SREDE 03. Oktobra 2018 do 14.00 sati. Redovni prelazni rok “72 SATA” mogu da koriste igrači koji nisu koristili redovni prelazni rok 2018 (april ili septembar). Klubovi mogu da dovedu TRI igrača u redovnom prelaznom roku “72 SATA” 2018. Odluka je u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila završnu verziju Pravila igre i Interpretacije na Engleskom jeziku od strane FIBA. Pravila igre Yellow-Blue-Green working documents (The yellow/blue/green version je ista kao i zavrsna verzija, s tim da su sve promene oznacene bojama), kao i Interpretacije Yelow-Blue working document  (The yellow/blue version je ista kao i zavrsna verzija, s tim da su sve promene oznacene bojama). Oba dokumenta su u fazi prevođenja/usaglašavanja. U međuvremenu su u primeni  verzije na Engleskom jeziku koje se nalaze u prilogu.

Sastanak klubova učesnika kvalifikacija MK u sezoni 2018/2019 održaće se u SREDU 03.10.2018. godine u 17,00 časova u prostorijama Sportskog centra Čair – pres sala za konferencije. Na sastanak se pozivaju klubovi sa teritorije RKSIS i RKSJS koji su prijavili ekipe za kvalitetne međuregionalne lige i klubovi RKSIS koji su prijavili ekipe za učešće u Regionalnim ligama u kategorijama juniora/juniorki, kadeta/kadetkinja, pionira/pionirki i mlađih pionira/pionirki. Poziv se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 1 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze licence ekipa koje u sezoni 2018/2019. nastupaju u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi Jug 2.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenja broj 2 za Prvi stepen Kup takmičenja u muškoj i ženskoj kategoriji. Saopštenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 3 kvalifikacija za TRIGLAV jedinstvenu kadetsku ligu Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresare klubova i službenih lica Prve muške regionalne lige Istok za sezonu 2018/2019.. Adresari su u prilogu.

U prilogu se nalazi daljinar za klubove i službena lica Prve muške regionalne lige Istok u sezoni 2018/2019.

Klubovi su u obavezi da shodno Zakonu o sportu  i članu 57 Registracionog pravilnika,  potpišu ugovore sa igračima, koji su bili jedan od uslova za odobrenje prelaska po molbi UO KSS. Ugovore treba dostaviti, potpisane i overene od strane javnog beleznika. Ugovori se dostavljaju regionalnim kancelarijama, koje su u obavezi da ih onda proslede KSS-u.
Razlog za ovo je tehničke prirode, kako bi igrači mogli da budu licencirani, jer je to uslov za licenciranje.

Takmičarksa komisija KSS je dostavila spisak odobrenik prelazaka u redovnom septembarskom prelaznom roku. Spisak prelazaka se nalazi u prilogu.

Koordinator rada sa pomoćnim sudijama, Aleksadra Vučković, će po sledećem rasporedu održati seminar i testiranje pomoćnih sudija na regionu Istočna Srbija pred početak sezone:

rb Mesto održavanja Datum Vreme Pomoćne sudije
1. Niš, hala Čair 20.septembar 20:00 Niš
2. Aleksinac 21. septembar 19.00 Aleksinac, Sokobanja
3. Bor, SC 22. septembar 11.00 Bor, Knjaževac, Svrljig, Zaječar, Boljevac
4. Negotin, Opština 22. septembar 15.00 Negotin, Kladovo, Majdanpek
5. Pirot, Gradski bazen 23. septembar 9.30 Pirot, Bela Palanka, Dimitrovgrad

Seminar i testiranje pomoćnih sudija su obavezni za sve pomoćne sudije koje zele da rade u sezoni 2018/2019.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja. Izmene se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Odluka UO sa sednice od 06. septembra. 

RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje nastupaju u Prvoj muškoj regionalnog ligi Istok u sezoni 2018/2019. Licence se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenja broj 1 za Prvi stepen Kup takmičenja u muškoj i ženskoj kategoriji. Saopštenja se nalaze u prilogu.

Kancalarija RKS Istočna Srbija objavljuje rezultate testiranja delegata pred sezonu za seniorske lige koje se vode iz iste. O naknadnom testiranju, delegati će biti blagovremeno obavešteni. Spisak sa rezultatima se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 kvalifikacija za popunu ženske kadetske lige Srbije. Ekipa UŽKK Student je ostvarila plasman u Jedinstvenu žensku kadetsku ligu Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje rezultate sa održanog testiranja delegata mlađih kategorija sa regiona Istočna Srbija. Rezultati se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 kvalifikacija za jedinstvene lige Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U sali OŠ Dušan Radović, u subotu 15.9. i nedelju 16.9, održan je deseti po redu memorijalni turnir Milan Milošević Mica u čast tragično preminulom košarkašu i košarkaškom radniku. Organizatori turnira su Micini prijatelji uz podršku kancelarije Istočna Srbija. Učesnici turnira su bili KK Pirot iz Pirota, KK Napredak iz Aleksinca, OKK Konstantin iz Niša kao i KK Niš iz Niša. Utakmica "Prijatelja" odigrana je između utakmica za treće i prvo mesto. Prvo mesto je osvojio KK Napredak u utakmici koju je igrao sa KK Pirotom, dok je treće mesto osvojio OKK Konstantin u utakmici protiv KK Niša. Galeriju slika možete pogledati na linku http://www.rksis.rs/galerija/1262-10-memorijalni-turnir-milan-milosevic-mica-17-09-2018 

U subotu 15. septembra je održan seminar i testiranje sudija 2. MLS, 1. MRL Istok, 2. MRL Istok kao i MK liga Istočne Srbije. Seminar je održao predsednik sudijske komisije Miodrag Ličina. Spisak sudija sa rezultatima, regionalnih i MK liga, se nalazi u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka klubova 1. MRL Istok pre početka sezone, kao i raspored takmičenja. Zapisnik i raspored se nalaze u prilogu. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka klubova 1. ŽRL Jug 2 na početku sezone kao i raspored takmičenja. Zapisnik i raspored se nalaze u priologu.

Sudijska komisija KSSa je dostavila FIBA tumačenja pravila igre koja važe od 1. oktobra 2018. godine. Dokument možete preuzeti iz članka.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa za popunu RODA juniorske lige Srbije. Licence se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze licence ekipa koje igraju kvalifikacije za TRIGLAV kadetsku ligu Srbije.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje igraju kvalifikacije za Jedinstvenu žensku kadetsku ligu Srbije. Licence se nalaze u prilogu.

Komesar 1. ženske regionalne lige jug 2 je dostavio sve potrebne informacije, raspored kao i obrazac za licenciranje ekipa. Molimo klubove da ispoštuju termine licenciranja ( od 11.00 do 16.00 časova svakog radnog dana ) kako bi smo sve završili u predviđenom roku i kako bi utakmice mogle nesmetano da se odigraju. Sva dokumenta, kao i obrazac se nalaze u prilogu.

Komesar 1. muške regionalne lige istok je dostavio sve potrebne informacije, raspored kao i obrazac za licenciranje ekipa. Molimo klubove da ispoštuju termine licenciranja ( od 11.00 do 16.00 časova svakog radnog dana ) kako bi smo sve završili u predviđenom roku i kako bi utakmice mogle nesmetano da se odigraju. Sva dokumenta, kao i obrazac se nalaze u prilogu.

Komesar mlađih kategorija regiona Istočne Srbije poziva delegate sa spiska na predsezonski seminar i testiranje. Seminar i testiranje se održavaju u subotu 15. septembra u amfiteatru na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, ul. Čarnojeviča 10, sa početkom u 12.30 časova. Spisak pozvanih delegata se nalazi u prilogu.

Sektor zadužen za žensku košarku je dostavio plan i kalendar edukativnih i kontrolnih treninga. Molimo klubove da usklade zakazivanje utakmica sa treninzima. Plan i kalendar se nalaze u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio Odluke sa elektronske sednice Upravnog odbora koja je održana 10. septembra 2018. Odluke su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 kvalifikacija RODA kadetske lige Srbije. Saopštenje je u prilogu.

Zapisnik sa održanog sastanka Kvalifikacija Jedinstvenih liga Srbije se nalazi u prilogu.

U subotu 15. i nedelju 16. septembra, u OŠ Dušan Radović, odigraće se 10. po redu Memorijalni košarkaški turnir Milan Milošević Mica. Na turniru učestvuju seniorske ekipe KK Pirot, KK Napredak, OKK Konstantin i KK Niš. Između utakmica za treće mesto i finala, u nedelju, odigraće se revijalna utakmica Micinih prijatelja. Satnica turnira sa parovima je sledeća: subota 15.9.2018 u 17.00 KK Niš - KK Pirot, od 19.00 OKK Konstantin - KK Napredak, nedelja 16.9.2018 u 16.30 je utakmica za treće mesto, u 18.00 utakmica Prijatelja a u 19.00 utakmica za prvo mesto.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 kvalifikacija za popunu Jedinstvene ženske kadetske lige Srbije. Takmičenje se vodi iz kancelarije Južne Srbije. Molimo službena lica da potvrde delegiranje Komesaru takmičenja. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Sudijski koordinator regiona Istočna Srbija je dostavio poziv sa spiskom pozvanih sudija za seminar i testiranje pred sezonu. Spisak se nalazi u prilogu.

Stručni saradnik KSSa je dostavio kalendar aktivnosti razvojno selektivnog programa KSSa za sezonu 2018/2019. MOLIMO KLUBOVE DA NE ZAKAZUJU UTAKMICE U TIM UZRASNIM KATEGORIJAMA U TERMINIMA TRENINGA. Kalendar se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Prvostepene odluke redovnog septembarskog prelaznog roka. Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u roku od 8 dana od objavljivanja, stalnoj sportskoj arbitraži Olimpijskog Komiteta Srbije, preko KT KSS uz dokaz o plaćenoj taksi i visini od 600 bodova. Ukoliko je prilikom objavljivanja prelaska igrača došlo do tehničke greške, zainteresovana strana može da izjavi prigovor u roku od 8 dana od objavljivanja.
Molbe UO KSS koje su podnete na osnovu člana 57 a tiču se prelazaka van mesta prebivališta igrača, biće naknadno razmatrane na prvoj sledećoj sednici UO KSS. Spisak se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila prezentaciju u vezi sa izmenama Pravila igre u nadi da će na taj način pomoći da se svi akteri utakmica što bolje spreme za predstojeću sezonu. Prezentacija je u prilogu.

U subotu 15. septembra sa početkom u 12.30 časova, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ul. Čarnojevića 10 u Nišu, biće održan seminar i testiranje delegata pred sezonu za delegate sa 1. MRL Istok, 1. ŽRL Jug 2 kao i mlađih kategorija. Spisak pozvanih delegata biće naknadno objavljen. Poziv sa potpunim informacijama se nalazi u prilogu.

Kancelarija Istočna Srbija objavljuje obrasce za licenciranje ekipa mlađih kategorija koje učestvuju u takmičenjima koja se vode iz kancelarije. Obrasci se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS IS objavljuje obrazac za licenciranje kvalifikacija jedinstvenih liga Srbije. Obrasci se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSSa je dostavila pozive za seminar i testiranja sudija 2 MLS, 1 MRL Istok, 2 MRL Istok i mlađih kategorija pred sezonu. Seminar i testiranje će se održati u Nišu 15. septembra. Poziv se nalazi u prilogu.

Poziv na sastanak klubova 1. ŽRL Jug 2, pred sezonu se nalazi u prilogu.

Poziv na sastanak klubova 1 MRL Istok se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS IS objavljuje spisak prispele dokumentacije za septembarski prelazni rok. Ostvarene prelaske objavićemo po odobravanju prelazaka. Spisak se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze nova FIBA Pravile igre 2018 predevena na Srpski jezik koja stupaju na snagu od 01.10.2018 godine.

Ispit za sticanje zvanja „Pomoćni sudija“ za gradove Aleksinac, Sokobanja, Svrljig i Knjaževac održaće se 4.oktobra 2017. u sali gimanzije u Aleksincu sa početkom u 19 časova. Obaveštenje sa dodatnim informacijama se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresare službenih lica kao i adresar klubova koji učestvuju u takmičenju 1 MRL Istok, koje se vodi iz iste. Adresari su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila uputstvo i uslove za redovni prelazni rok "72 sata" kao i za vanredni prelazni rok koji počinje posle odigranog prvog kola. Dokumentacija za ove prelazne rokove se dostavlja direktno TK KSS u Beogradu. Uputstva i uslovi se nalaze u prilogu.

 Na sednici UO KSS održanoj 29. septembra 2017. godine u Beogradu, donete su Odluke koje se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Odluka sa sednice UO KSS koja je održana 24. avgusta 2017. godine u Beogradu. 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke UO KSS sa sednice koja je održana 17. avgusta 2017. godine u Beogradu. Odluke su u prilogu.

U subotu 30. septembra 2017. godine, sa početkom u 11.00 časova u dvorištu Filozofskog fakulteta u ulici Ćirila i Metodija br 2, u Nišu održaće se  komemorativni skup u sećanje na  Branka – Baneta Milačića, našeg preminulog trenera muških i ženskih selekcija Niša i Srbije. Uvodnu reč održaće mr Milutin Luta Pavlović.

U prilogu se nalazi raspored i kalendar za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz kancelarije RKS Istočna Srbija.

U prilogu se nalazi raspored i kalendar za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz kancelarije RKS Istočna Srbija.

Regionalni koordinator za suđenje na regionu Istočna Srbija je dostavio Izveštaj sa testiranja sudija regionalnih liga i MK lige Istočne Srbije koje je održano 24. septembra u Nišu. Svi kandidati koji su iz neopravdanih razloga odsustvovali sa seminara i testiranja dužni su da do PETKA 29.09.2017. godine u pismenoj formi dostave razloge nedolaska kao i da li žele da nastave sa suđenjem u narednoj sezoni. Obrazloženje dostaviti na e- mail adrese Regionalnih koordinatora. Izveštaj se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 za Međuregionalne kvalifikacije u kategoriji kadeta. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dokument nova FIBA OPREMA koji je preveden sa engleskog. Dokument je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 3 za Kvalifikacije Jedinstvenih liga u kategoriji juniora. U kategoriji juniora u Roda juniorskoj ligi Srbije, plasman je ostvarila ekipa OKK Konstantina iz Niša. Saopštenje sa delegiranjima i terminima je u prilogu.

Kancelariji RKS Istočna Srbija je dostavljen kalendar aktivnosti razvojno selektivnog programa KSS za sezonu 2017./2018. godine. U terminima održavanja treninga NAJSTROŽE JE ZABRANJENO ZAKAZIVATI UTAKMICE za godišta koja su pozvana na trening. Molimo klubove da u skladu sa tim zakazuju svoje utakmice. Kalendar se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Zapisnik sa sastanka klubova 1 MRL Istok održanog 20. septembra 2017. godine. Zapisnik se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Zapisnik sa sastanka klubova 2 ŽLS jug B koji je održan 20. septembra kao i Berger sa parovima i terminima odigravanja.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje adresar klubova i delegata 2 ŽLS Jug B lige koja se vodi iz iste. Adresar klubova i delegata za sezonu 2017/2018. godinu se nalaze u prilogu.

U OŠ Dušan Radović, u petak 15. septembra i subotu 16. septembra 2017. godine je održan 9. po redu Memorijalni turnir Milan Milošević Mica. Turnir se održava u čast bivšeg košarkaša i košarkaškog radnika koji je tragićno nastradao. Klubovi koji su učestvovali na turniru su OKK Konstantin iz Niša, KK Pirot iz Pirota, KK Niš i KK Fair Play iz Niša, kao i Micanovi prijatelji koji su odigrali revijanu utakmicu. U ova dva dana, ljubitelji košarke mogli su prisustvovati pripremnim utakmicama koje su služile za proveru forme pred sam početak takmičarske sezone. Pobednik turnira je KK Pirot koji je u finalu pobedio OKK Konstantin dok je treće mesto zauzeo KK Niš nakon što je savladao KK Fair Play. Osim ljubitelja košarke, Micanovih prijatelja, turniru su prisustvovali i članovi porodice. Slike sa turnira možete pogledati u galeriji na linku   http://www.rksis.rs/galerija/698-9-memorijalni-turnir-milan-milosevic-mica 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku koja se odnosi na na Jedinstvenu žensku kadetsku ligu Srbije. Odluka je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje igraju Kvalifikacije međuregionalne lige u kategoriji kadeta. Licence su u prilogu.

U prilogu se nalazi brošura Minibasket festivala održanih na regionu RKS Istočna Srbija u sezoni 2016/2017.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje potrebne informacije za organizaciju Minibasket festivala u sezoni 2017/2018. 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Dodatno tumačenje Propizicija koje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za Međuregionalne kvalifikacije u kategoriji kadeta. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu se nalaze licence ekipa koje su izvršile licenciranje za 1 MRL Istok.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje igraju kvalifikacije Roda juniorske lige Srbije. Licence se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 za Kvalifikacije Jedinstvenih liga u kategoriji juniora i kadeta. U kategoriji kadeta u Triglav kadetskoj ligi Srbije plasman je ostvarila KA Mladost iz Zaječara a za popunu Roda juniorske lige turnir se igra u nedelju 24. septembra 2017. godine u Dimitrovgradu. Saopštenje sa delegiranjima i terminima je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele senirskih liga za sezonu 2017/2018. godine. Tabele se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 posle odigranih kvalifikacija za jedinstvenu žensku ligu Srbije. Učesnik Jedinstvene ženske kadetske lige Srbije sa regiona Istočna Srbija je UŽKK Student. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke redovnog septembarskog prelaznog roka. Odluke su konačne bez mogućnosti žalbe i kao takve ih objavljujemo.

U prilogu se nalaze nova, prevedena Pravila igre koja su važeća od 01. oktobra 2017. godine.

U prilogu se nalazi poziv za sastanak klubova 2 ŽLS Jug B kao i tabela učesnika lige.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac za licenciranje igračica za 2 ŽLS Jug B. Obrazac je u prilogu. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa učesnica kvalifikacija za jedinstvenu kadetsku ligu Srbije za devojčice. Licence su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u kvalifikacijama za Triglav kadetsku ligu Srbije. Licence su u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje poziv na sastanak 1 MRL Istok kao i obrazac za formiranje takmičenja sa predlogom kalendara. Za sve dodatne informacije pozvati Komesara lige na broj 060 42 22 277.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac za licenciranje za 1 MRL Istok kao i raspored ekipa sa terminima za licenciranje. Klubovi su dužni da na zakazani datum licenciranja dođu sa popunjenom dokumentacijom ( popunjen i overen licencni spisak, važećim kartonima igrača za ovu takmičarsku sezonu, važećim lekarskim pregledom kao i dokazom o uplati trenerske licence ). Za sve dodatne informacije pozvati Komesara lige na broj 060 42 22 277.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 1 za kvalifikacije Triglav kadetske lige Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja je dostavio zapisnik sa sastanka klubova održanog 08.09.2017. godine. Zapisnik je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila obrazloženje spornih prelazaka u septembarskom prelaznom roku. Spisak se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrasce za licenciranje za MK takmičenja koja se vode iz iste. Molimo klubove da ispoštuju termine za licenciranje ( najraniji rok je 14. septembar a najkasniji sreda pred vikend početka takmičenja ) kao i potrebnu dokumentaciju za licenciranje ( urađen lekarski pregled, kartone igrača koji su važeći za ovu takmičarsku sezonu kao i popunjen, potpisan i pečatiran obrazac za licenciranje ). Obrasci se nalaze u prilogu.

Regionalna kancelarija Istočne Srbije i prijatelji i ove godine organizuju 9. Memorijalni košarkaški turnir Milan Milošević Mica. Turnir se organizuje u slavu bivšeg košarkaša Studenta, Winer Brokera, Pirota, Aleksinca, delegata na Prvoj srpskoj ligi, Komesara Letnje lige RKSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično u saobraćajnoj nesreći izgubio život 13. marta 2007. godine.
Turnir se održava U PETAK I SUBOTU 15/16. septembra 2017. godine u OŠ Dušan Radović. Satnica turnira je sledeća:
Petak 15.09.2017. od 16.30 časova KK Niš - KK Pirot i od 18.30 časova OKK Konstantin - KK Dimitrovgrad. U SUBOTU 16.09.2017. od 16.30 utakmica za 3. mesto, od 18.00 je utakmica prijatelja a od 20.30 je finalna utakmica.

Obaveštavaju se svi kandidati koji su od strane klubova predloženi za obavljanje funkcije pomoćnih sudija u sezoni 2017/2018 sa teritorija : Bora, Boljevca, Zaječara, Knjaževca, Kladova, Negotina i Majdanpeka da će seminar i Test iz poznavanja Pravila igre biti održan u Boru u Sportskom centru, dana 16.09.2017. godine (subota) sa početkom u 11,00 sati.
Još jednom molimo sve klubove da obaveste svoje kandidate da je prisustvo seminaru OBAVEZNO i da kandidati koji ne budu polagali Test iz poznavanja Pravila košarkaške igre neće moći obavljati dužnost pomoćih sudija u sezoni 2107/2018.

U prilogu se nalazi saopštenje broj 1 za kvalifikaciju jedinstvene lige u kategoriji kadetkinja. Kvalifikacije se igraju u SUBOTU 16.09.2017. godine u Beloj Palanci. Licenciranje ekipa će se izvršiti u PETAK 15.09.2017. godine u 11.00 časova u kancelariji RKS Istočna Srbija. Ekipa koja nije uradila licenciranje igračica uz priloženi lekarski pregled i kartone igračica, neće imati pravo nastupa na utakmicama.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Prvostepene odluke septembarskog prelaznog roka na koje postoji pravo žalbe u roku od 8 dana. Odluke se nalaze u prilogu.

Sudijski poverenik regiona Istočna Srbija poziva sudije i delegate seniorskih liga Istok i Jug kao i MK liga Istok na SEMINAR I TESTIRANJE pred sezonu 2017/2018. godine. Poziv sa spiskom pozvanih službenih lica se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila FIBA predsezonski plan treninga za sudije. Plan je u prilogu.

Košarkaški klub Niš će ove godine organizovati drugi Memorijal “Moma Stojanović – Moca”, u čast svog bivšeg trenera mlađih kategorija i člana stručnog štaba, košarkaškog entuzijaste koji je preminuo 2015. godine. Turnir se igra u pionirskoj konkurenciji, Moca Stojanović je trenirao taj uzrast u svom klubu i imao dara da prepozna talente.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak dostavljenih prelazaka u redovnom septembarskom prelaznom roku. Prelasci će biti ostvareni kada TK KSS objavi odluke ostvarenih prelazaka. Spisak je u prilogu.

Koordinator Jugžne i Istočne Srbije, Dragan Ratković, je poslao plan i raspored regionalnih i saveznih kontrolnih treninga devojčica sa regione Južne i Istočne Srbije. Koristimo priliku da podsetimo klubove da u terminima treninga NE ZAKAZUJU utakmice ženskih selekcija. Raspored je sledeći:

Sastanak klubova učesnika kvalifikacija MK u sezoni 2017/2018 održaće se u PETAK 08.09.2017. godine u 17,00 časova u prostorijama Sportskog centra Čair – pres sala za konferencije.
Na sastanak se pozivaju klubovi sa teritorije RKSIS koji su prijavili svoje ekipe za kvalifikacije za juniorsku i kadetsku ligu KSS,kvalitetne lige RKSIS/RKSJS,međuregionalne lige u kategorijama juniora, kadeta i pionira.

Udruženje košarkaških trenera Srbije objavljuje uslove za licenciranje trenera za sezonu 2017/18, shodno Pravilniku  o licenciranju i odluci Upravnog odbora UKTS.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spiskove ekipa koje igraju kvalifikacije za Jedinstvene lige Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i kvalifikacije Međuregionalnih kvalitetnih liga. Spiskovi sa ekipama su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje konačni spisak prijavljenih ekipa za Regionalnu ligu za dečake i I stepen devojčica. Spiskovi su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke i liste delegata i sudija koje su usvojene na elektronskoj sednici UO KSS dana 27.09.2016. Odluke su u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila konačne odluke u dodatnom redovnom septembarskom prelaznom roku. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u seniorskom takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Licence se nalaze u prilogu

Kancelarija RKS Istočna Srbija organizuje seminar za već postojeća službena lica kao i za NOVA službena lica koja bi zelela da se bave tim poslom. Seminar je zakazan za nedelju 02.10.2016. godine u Boru. U prilogu se nalazi poziv sa tačnom satnicom.

RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka 2 ŽLS Jug B koji je održan 24.09.2016. godine, parove po Bergeru i obrazac za formiranje takmičenja. Dokumenta su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje 2 - kvalifikacije MK za kvalitenu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u seniorskom takmičenju 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Licence se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dopis sa ograničenjima u prelaznom roku "72 sata" i vanrednim prelaznim rokovima za seniore i MK igrače a u vezi sa uplatom prve rate članarine za sezonu 2016./2017. godine. Dopis je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka 1 MRL Istok koji je održan 24.09.2016. godine, parove po Bergeru i obrazac za formiranje takmičenja. Dokumenta su u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence MK ekipa koje učestvuju u kvalifikacijama za kvalitetnu ligu regiona Istočne i Južne Srbije u kategoriji kadeta i pionira. Licence se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje kalendar aktivnosti selektivnog pogona koji je dostavio stručni saradnik KSS Mario Mihajlović. Kalendar je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke koje su donešene na sastanku UO KSS koji je održan 14. septembra 2016. godine u Beogradu. Odluke se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke septembarskog prelaznog roka. Konačne odluke se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje obaveštenje koje je dospelo od TK KSS:
U prilogu vam dostavljamo uputstvo za Vanredne prelazne rokove seniori/MK i prelazni rok 72 sata. Odluke i upustvo će biti objavljeni na sajtu takmičenja, nakon usvajanja od strane UO KSS. Napominjemo da se materijal šalje, kao priprema za klubove i regione, kako bi smo ubrzali procedure i spremno dočekali pomenute rokove. U ponedeljak će vam biti dostavljene početne tabele, u kojima će te evidentirati dugovanja klubova po prvoj rati članarine, čije je izmirenje uslov za korišćenje VPR.
Kancelarija je poslala fakture klubovima za deo koji pripada KSS-u. Molimo vas da podsetite klubove, za izmirenje I ovog dela članarine.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa učesnika u kvalifikacijama jedinstvene lige Srbije u kategoriji kadeta. Kvalifikacije se igraju 25.09.2016. godine u Pirotu a učestvuju KK Pirot, OKK Konstantin i KK Mladost. Licence ekipa su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila mail u vezi sa dodatnim, redovnim septembarskim prelaznim rokom. Mail u celosti prenosimo:
Želja je da omogućimo dodatni dan redovnog prelaznog roka za klubove i lige u kojima je došlo do promena početnih tabela nakon završetka redovnog prelaznog roka. Ova praksa je bila i ranije, a želja da klubove nižih liga stavimo u što ravnopravniji položaj i zaštitimo regularnost tog takmičenja.
Radi se o dodatnom prelaznom roku za seniorske  klubove sledećih liga:

XVII Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 27. do 31. januara 2017. godine.
Prijave učešća će se primati do 20. januara 2017. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2006 i mlađi, 2007 i mlađi i 2008 i mlađi, i 2009 i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava).

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele seniorskih, zimskih liga u sezoni 2016./2017. Početne tabele su u prilogu.

Sportski savez grada Niša je dostavio dopis Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu  u kom se objavljuje oglas za upis kandidata za stručno osposobljavanje i usavršavanje kandidata u sportu i rekreaciji i sticanje nekih od sportskih znanja i zanimanja. Oglas je u prilogu.

Seminar i testiranje kandidata za delegate na listi DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE i PRVE ŽENSKE LIGE SRBIJE, će se održati u SUBOTU 24. SEPTEMBRA u BEOGRADU u KUĆI KOŠARKE, SAZONOVA 83, od 11,00 do 13,00 časova. Na seminar se pozivaju kandidati za delegate DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE:

U ponedeljak 20.09.2016. godine u Kući košarke je održan sastanak 2. Muške lige Srbije. Zapisnik sa sastanka i raspored takmičenja se nalaze u prilogu.

I ove godine u Nišu će se organizovati osmi po redu Memorijalni košarkaški turnir "Milan Milošević - Mica", u slavu bivšeg košarkaša Studenta , Winer Brokera , Pirota , Aleksinca , delegata na Prvoj srpskoj ligi , Komesara Letnje lige RKSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično u saobraćajnoj nesreći izgubio život 13 marta 2007. godine .
Memorijalni turnir u njegovu čast održaće se 23. i 25.09.2016. godine u sali OŠ Dušan Radović . Ekipe koje učestvuju na turniru su OKK Konstantin iz Niša, KK Pirot iz Pirota, KK Rtanj iz Boljevca i KK Niš iz Niša.

RKS Istočna Srbija objavljuju potrebne adresare klubova za seniorska takmičenja koja se vode iz kancelarije RKS Istočna Srbija. Adresari 1 MRL Istok i 2 ŽLS Jug B se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija poziva predstavnike klubova učesnika 2 ŽLS Jug B, da prisustvuju sastanku koji se održava 24.09.2016. godine u Press sali hale Čair, sa početkom u 11.00 časova. Poziv i obrazac za formiranje takmičenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija poziva predstavnike klubova učesnika 1 MRL Istok, da prisustvuju sastanku koji se održava 24.09.2016. godine u Press sali hale Čair, sa početkom u 13.00 časova. Poziv i obrazac za formiranje takmičenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija blagovremeno objavljuje parove za 1. kolo kvalifikacija kvalitetne lige RKS. Klubovi su u obavezi da do ponedeljka 26.09.2016. godine dostave termine odigravanja utakmica kancelariji RKSIS. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje br 1 - kvalifikacije jedinstvene lige Srbije. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje datume i raspored licenciranja 1 MRL Istok i 2 ŽLS Jug B, takmičenja koja se vode iz kancelarije Istočna Srbija. Raspored i obrasci licence za takmičenja se nalaze u prilogu.

Na osnovu člana 32. i 33. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje donosi prvostepene odluke za SEPTEMBARSKI PRELAZNI ROK igrača, dana 15.09.2016.
Pouka o pravnom leku:

Memorijalni košarkaški turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’

Košarkaški klub Niš , po prvi put ove godine , organizuje memorijalni turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’ u čast bivšeg igrača Ergonoma , trenera Ergonoma , Studenta i KK Niš i košarkaškog entuzijaste koji je iznenada preminuo 2015 godine , kao trener mlađih kategorija i član stručnog štaba KK Niš.
Na ovom memorijalnom turniru učestvuju sledeći klubovi : KK Niš , OKK Nibak, OKK Konstantin i KK Naisus.
Memorijalni turnir u kategoriji pionira , održaće se 17 i 18. Septembra u Hali O.Š. ,, Duško Radović ’’ po satnici koja se nalazi u prilogu:

Region Istočna Srbija objavljuje prijavu, propozicije i organizaciju KUP - prvi stepen KSS takmičenja. U prilozima se nalaze sve neophodne informacije vezane za KUP prvi stepen takmičenja.

Na sastanku MK koji je održan 13.09.2016. godine u prostorijama RKS IS, klubovi su još jednom upoznati sa sistemom MK takmičenja na regionu RKS IS. Izvučeni su takmičarski brojevi, određen kalendar takmičenja i datumi licenciranja za MK kvalifikacije na regionu Istočna Srbija. Zapisnik sa svim pojedinostima vezanim za MK kvalifikacije, se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluku o učešću MK ekipa bez seniora u jedinstvenim ligama Srbije. Odluka je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje šemu kvalifikacija MK na regionu Istočna Srbija. Šema je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje poziv za testiranje delegata na regionu Istočne i Južne Srbije. Testiranje se održava 17.09.2016. godine u Nišu, zajedno sa testiranjem sudija. Poziv i tačna satnica se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje u celosti mail koji se pristigao iz KSS a vezan za međunarodne prelaske maloletnih igrača:
Poštovani,

Udruženje košarkaških trenera Srbije je dostavilo uslove koje svaki trener treba da ispuni da bi bio licenciran u sezoni 2016./2017. Uslovi su u prilogu.

POZIV ZA SASTANAK KLUBOVA UČESNIKA KVALIFIKACIJA MK

    Sastanak klubova učesnika kvalifikacija MK u sezoni 2016/2017 održaće se u UTORAK 13.09.2016. godine u 16,00 časova u prostorijama RKS IS u Nišu, KALČA 3. sprat, lamela C.

Testiranje sudija za sezonu 2016./2017. godine, održava se 17. septembra 2016. godine po programu koji je dostavljen od strane Sudijskih poverenika Istočne i Južne Srbije:

Kancelarija RKS Istočna Srbija blagovremeno objavljuje potrebne obrasce za licenciranje MK ekipa. Potrebno je obratiti pažnju za koju ligu se licencira ekipa ( kvalifikacije jedinstvene lige Srbije, kvalifikacije za kvalitetnu ligu RKS, regionalnu ligu..), kao i na pomeranje boja licenci igrača u muškim i ženskim godištima. Obrasci licenci, kategorije, godišta i boje licenci i licenciranje MK ekipa se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju prijavljenih MK ekipa za MK takmičenja na regionu Istočna Srbija. Prijave OKK Sokobanje su evidentirane uslovno, do izmirenja dugovanja kluba. Spisak prijavljenih ekipa po takmičenjima je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak prispelih zahteva za prelaske u redovnom septembarskom prelaznom roku. U prilogu je spisak zahteva za prelazak igrača u klubove sa regiona Istočna Srbija.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje prispeli PLAN AKTIVNOSTI KT KSS POVODOM SUSPENZIJE KLUBOVA:

Takmičarska komisija je dostavila predmet vezan za SUSPENZIJU KLUBOVA. Deo prenosimo a predmet u potpunosti se nalazi u prilogu.

   Svi klubovi koji imaju finansijskih dugovanja prema KSS, RKS ili po osnovu takmičenja SUSPENDUJU SE DO MOMENTA IZMIRENjA DUGOVANjA - UPLATE (Rok za izmerenje dugovanja bio je 26. 08. 2016. godine). Shodno tome: