Komisija za takmičenja je objavila Odluke MK prelaznog roka za kvalitetne lige Košarkaškog saveza Srbije. Odluke se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze Odluke vanrednog prelaznog roka za seniore.

U prilogu se nalaze odluke vanrednog prelaznog roka.

Prvostepene odluke prelaznog roka "72 sata" pre početka takmičenja, se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Uputstva za seniorske i MK vanredne prelazne rokove. Vanredni prelazni rokovi seniora i MK kvalitetnih liga, počinju posle prvog odigranog kola. Vanredni MK prelazni rok, regionalnih liga je od 22. do 25. novembra. Dokumentaciju za vanredni seniorski prelazni rok, klubovi dostavljaju Košarkaškom savezu Srbije a za regionalne i međuregionalne MK lige, kancelarijama koje vode takmičenja. Uputstva se nalaze u prilogu.

Komisija za takmičenje je dostavila Konačne odluke redovnog septembarskog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Komisija za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije je dostavila Prvostepene odluke septembarskog prelaznog roka. Mole se klubovi da obrate paznju na kolonu INFO (narocito klubovi koji su imali prelaske po članu 57). Ukoliko neki klub ima nedoumicu, za detaljnije informacije obratite se na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Odluke se nalaze u prilogu.

Na osnovu članova 28., 37., 40., 41., 52., 53. i 57. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje KSS, donela je odluku o prelascima igrača u Preliminarnom prelaznom roku (prvostepene), koje možete naći u prilogu. Protiv ove odluke može se izjaviti žalba stalnoj sportskoj arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije u roku od 8 dana od dana objavljivanja ove odluke, uz dokaz o plaćenoj taksi u visini od 600 bodova, a preko Komisije za takmičenje KSS.

U prilogu se nalazi spisak dospelih zahteva za prelazak igrača u septembarskom prelaznom roku na regionu Istočna Srbija.

U prilogu se nalazi Izvod iz Registracionog pravilnika, član 57. koji jasno definiše,( šta je od dokumentacije potrebno ) kako se ostvaruje prelazak maloletnog igrača van mesta prebivališta. Pored izvoda iz Registracionog pravilnika, nalaze se i obrazac Pristupnice, obrasci Molbe ( košarkaški / nekošarkaški prelazak ).
Novina od ove sezone je da se uplata takse za prelazak putem Molbe, vrši, pola na račun Košarkaškog saveza Srbije a druga polovina na račun regionalnog saveza, IZ KOG IGRAČ ODLAZI. Račun KSSa kao i regionalnih kancelarija se nalazi u Uputstvu za prelazni rok.