Takmičarska komisija je dostavila predmet vezan za SUSPENZIJU KLUBOVA. Deo prenosimo a predmet u potpunosti se nalazi u prilogu.

   Svi klubovi koji imaju finansijskih dugovanja prema KSS, RKS ili po osnovu takmičenja SUSPENDUJU SE DO MOMENTA IZMIRENjA DUGOVANjA - UPLATE (Rok za izmerenje dugovanja bio je 26. 08. 2016. godine). Shodno tome:

1. Suspendovani klubovi ne mogu da koriste prelazne rokove i da podnesu zahteve za preregistraciju igrača u prelaznim rokovima redovni septembarski i vanredni prelazni rok, za seniorske i mk igrače,

2. Suspendovani klubovi su u obavezi da izmire obaveze - finansijska dugovanja najkasnije do srede 07. septembra 2016. godine. U slučaju neizmirenja obaveza do predviđenog roka sreda 07. septembar 2016. godine suspendovani klubovi - neće biti uvršteni u žrebanje takmičarskih brojeva za nastupajuću takmičarsku sezonu u seniorskim takmičenjima, biće brisani iz početnih tabela, a tabele će biti popunjene drugim klubovima shodno Pravilniku o takmičenju KSS.

Regionalni košarkaški savezi su dužni da tačno i precizno evidentiraju sva dugovanja klubova i uplate po dugovanju i o tome izveštavaju KSS (ažurno - dnevno izveštavanje KSS o iznosu duga i o iznosu uplate po dugu). Regionalni savezi snose punu odgovornost za naplatu dugovanja svojih klubova prema RKS, kao i verodostojnost potvrda o izvršenim uplatama.

Sastanci predstavnika klubova seniorskih liga održaće se u periodu od 10. - 17.09.2016. godine, i to tako što će prve sastanke održati 1ŽLS i 2MLS, a nakon toga klubovi 1MRL, 2ŽLS i 2MRL.