RKS Istočna Srbija objavljuje u celosti mail koji se pristigao iz KSS a vezan za međunarodne prelaske maloletnih igrača:
Poštovani,

  U ovom prelaznom roku podneli ste  zahtev za PRELASKE maloletnih igrača, koji su Odlukom FIBA iz SRBIJE otišli u inostrane klubove, a sada se VRAĆAJU.
FIBA Propis glasi da će “U18 Međunarodni  PRELAZAK  biti odobren u posebnim slučajevima, kada odluku donosi Gen. Sek. FIBA..” znači I da je I za POVRATAK maloletnih igrača u Srbiju potrebna Odluka FIBA.

Potrebno je :

1.Pismo roditelja I igrača kojim mole da se odobri povratak I razlog – istekao stipendijski ugovor, povratak sa školovanja, prestaka rada u inostranstvu roditelja….
2.Pismo – Molba srpskog Kluba u par rečenica na engleskom na memorandum /sadrži: ime igrača, ime njegovog prethodnog kluba u inostranstvu i razlog koji je naveo roditelj/
  Savez se obraća Toj stranoj federaciji da dobije Saglasnost ino-kluba I federacije / jer je bilo slučajeva da Stipendijski ugovor u inostranstvu još važi I Klub ga poštuje, a IGRAČ POBEGNE…. Što se nikada ne dešava u Srbiji ! ?/
  Po pribavljenoj Saglasnosti , obraćamo se FIBA  I po dosadašnjoj praksi NIKADA FIBA Taksa nije naplaćena.
  Odluku FIBA kojom je igrač OTIŠAO IZ SRBIJE ima KSS, te molim Klubove/npr. KK Beko/ da mi NE DOSTAVLJAJU dokumentaciju s kojom je igrač otišao u inostranstvo, NEGO ZAŠTO SE VRAĆA. Može i prosta činjenica da se igrač vraća kući.
  Obzirom da se obraćamo FIBA, molim da pisma budu NA ENGLESKOM.