Kancelarija RKS Istočna Srbija obaveštava klubove sa regiona RKS Istočna Srbija i klubove koji su se takmičili u ligama koje su se vodile iz kancelarije RKS IS, da imaju dugovanja prema istoj, koja na dan 31.08.2016. godine iznose :

Takmičarska komisija je dostavila dopunu uputstva za  septembarski prelazni rok. Dopuna uputstva je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje poziv službenim licima za testiranje za sezonu 2016./2017. godine, koji se održava 17.09.2016. godine. Poziv je stigao od Sudijske komisije i u celosti ga objavljujemo:

Kancelarija RKS Istočna Srbija upućuje dopis klubovima sa regiona Istočne Srbije u vezi organizacije minibasket takmičenja u sezoni 2016./2017. godine. Kao što je već poznato, u sezoni 2016./2017. godine, minibasket takmičenje se organizuje po festivalskom principu. U prilogu je dopis koji klubovi treba da popune i popunjen dopis vrate na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. u predviđenom roku.

Takmičarska komisija KSS je dostavila uputstvo za međunarodni prelazak maloletnog igrača i pravo nastupa takvog igrača. Uputstvo je u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila uslove za redovni septembarski prelazni rok koji traje od 1./2. - 05./06.09.2016. godine. Uslov za korišćenje septembarskog prelaznog roka je izmirenje dugovanja klubova po svim osnovama do 26.08.2016. godine. Uslovi i postupak prelaznog roka su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija još jednom podseća klubove RKS IS i klubove koji su učestvovali u takmičenjima koja su se vodila iz njene kancelarije da je poslednji rok za izmirenje dugovanja po svim osnovama 26.08.2016. godine. Tim povodom objavljujemo dopis generalnog sekretara Aleksandra Jocića koji je upućen svim klubovima.

Poštovani,    

Finalni Roda 3x3 turnir u basketu održava se 17.08.2016. godine u Beogradu na Trgu Republike. Učestvuju pobednici svih 28 kvalifikacionih turnira koji su se igrali na teritoriji cele Srbije. Kao i ostali savezi u okviru KSS, tako je i RKS Istočna Srbija imala svoj kvalifikacioni turnir i njeni predstavnici su jedni od učesnika finalnog turnira u Beogradu. Prenos uživo možete pratiti preko linka http://sportuzivo.tv/roda33_uzivo.html a rezultate na sledećem linku http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ16GCFQXHVDSRB?tabView=Results .

RKS Istočna Srbija objavljuje sve potrebne prijave za MK takmičenja koja se vode iz kancelarije RKSIS.
Rok za prijavu kluba za takmičenje MK je PONEDELjAK 5. SEPTEMBAR. Prijava se podnosi komesaru koji vodi takmičenje na propisanom obrascu, preko kancelarije RKSIS. KLUB KOJI NIJE IZMIRIO SVE FINANSIJSKE OBAVEZE PO OSNOVU TAKMIČENjA (ZAOSTALA DUGOVANjA, DUGOVANjA PO OSNOVU KOTIZACIJE-ČLANARINE I DUGOVANjA PO OSNOVU KAZNI) NEMA PRAVO PRIJAVE EKIPA ZA TAKMIČENjA.
Za sva dodatna pitanja, na raspolaganju vam stoji komesar MK Marinko Golubović, broj telefona 069 2 404 504.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje prerađeni dokument organizacije i sistema MK takmičenja koja se vode iz kancelarije RKSIS. Materijal možete naći u prilogu.

TK KSS je dostavila dopis o promeni verifikatora za region Raško Kosovsko-Metohijski. Dopis je u prilogu.

Na teritoriji RKS Istočna Srbija se odigrava još jedan Basket 3x3, i to u Sokobanji. Povodom toga, objavljujemo poziv za učesnike.

Prijave za basket turnir "Avgust u Avgustu 3x3 Sokobanja 2016" koji se održava 12. i 13. avgusta, su u toku! Ekipe se mogu prijaviti u Organizaciji za turizam i kulturu, Ulica Trg Oslobođenja br. 2 (Info centar - preko puta Muzeja) (za sve kategorije) , kao i na sajtu http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMG16IAGSSYERSRB… (u kategoriji seniora) i preko zvanične FB stranice www.facebook.com/avgustuavgustu

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac prijave za seniorska takmičenja koja se vode iz njene kancelarije. Još jednom podsećamo klubove na izvode iz dokumenta ORGANIZACIJA SENIORSKIH TAKMIČENJA kojih komesari moraju striktno da se pridržavaju:

10. Rok za prijavu kluba za takmičenje je PONEDELjAK 29.AVGUST 2016. Prijava se podnosi komesaru koji vodi takmičenje u kojem klub igra, nadležnoj kancelariji (obrazac u prilogu).

Takmičarska komisija KSS je dostavila kalendare muških i ženskih takmičenja u 2016/2017. Obratiti pažnju na promenu datuma septembarskog prelaznog roka. Kalendari su u prilogu.

Objavljujemo prečišćeni materijal koji je dostavila Takmičarska komisija a koji se odnosi na organizaciju MK i juniorsko/kadetskog takmičenja u sezoni 2016/2017. Materijali su u prilogu. Posebno obratiti pažnju na organizaciju mlađih kategorija koja je promenjena od sezone 2016/2017.

Takmičarska komisija KSS je dostavila prečišćeni materijal koji ponovo objavljujemo. U prilogu se nalazi materijal vezan za licenciranje seniorskih ekipa i ograničenja prava nastupa i licenciranja. U materijalu licenciranje seniorskih ekipa, kod kojih postoji ograničenje u godištima je jos jednom skrenuta pažnja da se mogu licencirati najviše 6 igrača starija od 27 godina. A u materijalu ograničenja i prava nastupa, obratiti pažnju na deo sa dvojnom registracijom.

Kancelarija Istočne Srbije objavljuje izveštaj komesara za letnju seniorsku ligu 2016 koja  je igrana na regionu Istočne Srbije. Jedina ekipa koje je igrala u konkurenciji je KK Babušnica koja je time i ostvarila pravo nastupa u 2 MRL Istok u sezoni 2016/2017. Zbog nepostojeće infrastrukture, KK Babušnica ove sezone neće nastupati u 2 MRL Istok i samim tim region Istočna Srbija ne daje svog predstavnika u 2 MRL Istok za sezonu 2016/2017. Izveštaj se nalazi u prilogu.