Obaveza svih klubova/ekipa koje učestvuju na međunarodnim takmičenjima/turnirima/utakmicama je da traže i dobiju saglasnost Košarkaškog saveza Srbije. Obrazac za dobijanje saglasnosti se nalazi u prilogu. 

Svi igrači i klubovi od danas su u obavezi da prilikom registracije koriste novi obrazac Pristupnice, što je u skladu sa Zakonom o sportu član 5.stav 2. Igrači rođeni van teritorije Republike Srbije i strani državljani  koji NIKADA nisu bili registrovani za klub, u bilo kom stranom Savezu i po prvi put se registruju za klub u Srbiji, PORED PRISTUPNICE, dužni su da popune i potpišu i Player Self-Declaration 2, koja je na FIBA obrascu, a sa prevodom, jer je to izjava Igrača da nikada nije bio registrovan u skladu sa FIBA Propisima, Knjiga 3, koji su na snazi od 5.jula 2017.godine.
Komisija za takmičenje zadržava pravo da u postupku registracije igrača  zatraži I druga dokumenta pored navedenih u članu 37.Registracionog pravilnika KSS.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac za licenciranje igračica za 2 ŽLS Jug B. Obrazac je u prilogu. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac za licenciranje za 1 MRL Istok kao i raspored ekipa sa terminima za licenciranje. Klubovi su dužni da na zakazani datum licenciranja dođu sa popunjenom dokumentacijom ( popunjen i overen licencni spisak, važećim kartonima igrača za ovu takmičarsku sezonu, važećim lekarskim pregledom kao i dokazom o uplati trenerske licence ). Za sve dodatne informacije pozvati Komesara lige na broj 060 42 22 277.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrasce za licenciranje za MK takmičenja koja se vode iz iste. Molimo klubove da ispoštuju termine za licenciranje ( najraniji rok je 14. septembar a najkasniji sreda pred vikend početka takmičenja ) kao i potrebnu dokumentaciju za licenciranje ( urađen lekarski pregled, kartone igrača koji su važeći za ovu takmičarsku sezonu kao i popunjen, potpisan i pečatiran obrazac za licenciranje ). Obrasci se nalaze u prilogu.

U prilogu maila se nalaze obrasci za prijavu dečaka za regionalnu ligu i devojčica za prvi stepen. Obrasce je postrebno popuniti, pečatirati i poslati ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do PETKA 01. septembra 2017. godine do 12.00 časova. Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje potreban obrazac za prijavu ekipa za kvalifikacije za kvalitetnu međuregionalnu MK ligu. Posebno obratiti pažnju na uslov za prijavu kluba u kategoriji juniora i kadeta ( klub mora imati seniorsku ekipu, dokument na linku http://www.rksis.rs/attachments/article/626/13_Organizacija%20mk%20takmicenja%20KSS%202017_2018_konacno.pdf  ) dok za kategoriju pionira nema uslova. Rok za prijavu ekipa je 25. avgust 2017. godine do 12.00 časova ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.

U prilogu maila se nalazi obrazac za 1 MRL Istok koji je potrebno da popunite i pošaljete najkasnije do PETKA 25. avgusta 2017. godine do 12.00 časova ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.