U okviru priprema i organizovanja eduktivnih seminara sudija i pomoćnih sudija u saradnji sa Kancelarijom RKSIS biće održani seminari i ispiti i za pomoćne sudije prema planu i programu koji će biti naknadno dostavljen. 
Molimo sve klubove da najkasnije do PETKA 01.09.2017. godine Kancelariji RKSIS-a dostave imena najmanje 5 kandidata koji će obavljati dužnost pomoćnih sudija na utakmicama koje vaši klubovi igraju u okviru svih takmičenja u nadležnosti KSS i RKSIS.

Potrebno je da sva lica koja su do sada obavljala dužnost pomoćnih sudija prisustvuju seminaru i ispitu za sticanje zvanja POMOĆNI SUDIJA kako bi dobila LICENCU „SLUŽBENO LICE-POMOĆNI SUDIJA“.
Ovim putem želimo da vas obavestimo da počevši od sezone 2017/2018 u okviru nadležnosti RKSIS, dužnost pomoćnih sudija na utakmicama seniorskih i lige MK neće moći obavljati neispitane pomoćne sudije
Napominjemo da klubovi ozbiljno shvate sadržinu ovog obaveštenja i da na vreme pošalju predloge sa imenima kandidata, jer ukoliko ne budu imali ispitane licencirane pomoćne sudije na svojim utakmicama, biće prinuđeni da angažuju ispitane pomoćne sudije iz najbližih mesta što naravno povećava troškove organizacije utakmice.
Takođe molimo sve klubove da cilju unapređenja suđenja na regionu istočne Srbije ukoliko imaju zainteresovane kandidate (16 godina i stariji) koji žele da se bave košarkašim suđenjem, takođe upute na seminar koji će se održati u isto vreme kada i seminar za nove i postojeće pomoćne sudije.

Za sva obaveštenja klubovi se mogu obratiti na telefone:
069/40-45-043 Radojković Miroslav e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
064/32-33-512 Zdravković Stefan e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.