Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac prijave za seniorska takmičenja koja se vode iz njene kancelarije. Još jednom podsećamo klubove na izvode iz dokumenta ORGANIZACIJA SENIORSKIH TAKMIČENJA kojih komesari moraju striktno da se pridržavaju:

10. Rok za prijavu kluba za takmičenje je PONEDELjAK 29.AVGUST 2016. Prijava se podnosi komesaru koji vodi takmičenje u kojem klub igra, nadležnoj kancelariji (obrazac u prilogu).

KLUB KOJI NIJE IZMIRIO SVE FINANSIJSKE OBAVEZE PO OSNOVU TAKMIČENjA (ZAOSTALA DUGOVANjA, DUGOVANjA PO OSNOVU KOTIZACIJE - ČLANARINE I DUGOVANjA PO OSNOVU KAZNI) NEMA PRAVO PRIJAVE EKIPA ZA TAKMIČENjA.
ZA KLUB KOJI NE PODNESE PRIJAVU U DATOM ROKU SE SMATRA DA NEĆE UČESTVOVATI U TAKMIČENjU I ODMAH ĆE SE POSTUPITI PO PRAVILNIKU O TAKMIČENjU KSS, ČLAN 21, NOVI KLUB SE UVRŠTAVA U TAKMIČENjE.

21. ČLANARINA KLUBOVA

Članarina klubova KSS je određena ODLUKOM Skupštine 28. Avgusta 2009. godine.Vrednost boda za period Septembar 2016. - Avgust 2017.g biće određen odlukom UO KSS.

Klubovi su dužni da uplatu članarine izvrše u sledećim rokovima:

- do PETKA 09. SEPTEMBRA 2016.g. / pre početka licenciranja ekipa koje neće biti ranije od 12. SEPTEMBRA 2016. godine / izvrše uplatu prve polovine ukupnog iznosa godišnje članarine kluba

- do 15. FEBRUARA 2017.g. izvrše uplatu druge polovine ukupnog iznosa godišnje članarine kluba

NEIZVRŠAVANjE OBAVEZE UPLATE ČLANARINE U PROPISANIM ROKOVIMA NARUŠAVA REGULARNOST TAKMIČENjA. OBAVEZA KOMESARA TAKMIČENjA JE DA STRIKTNO PRIMENjUJE NAVEDENE ODREDBE I ROKOVE UPLATE .

Prema klubu koji ne izvrši uplatu u navedenim rokovima se primenjuju odredbe Pravilnika o takmičenju KSS, član 25, i PROPOZICIJA TAKMIČENjA, Finansijske odredbe.

PRAVILNIK O TAKMIČENjU KSS, ČLAN 25

Klub koji ne izmiri svoje finansijske obaveze (članarina, kazne, drugo) prema Košarkaškom savezu Srbije, Regionalnom košarkaškom savezu ili organu koji vodi takmičenje, u datom roku ili u roku od trideset dana po završetku takmičenja, biće suspendovan. Suspendovani klub gubi status aktivnog kluba (nema pravo učešća u tekućim i narednim takmičenjima, gubi utakmice službenim rezultatom zbog čega može biti isključen iz takmičenja, nema pravo na korišćenje prelaznih rokova, nema pravo na prvu registraciju i preregistraciju igrača, nema pravo na licenciranje igrača, trenera i pratilaca ekipe, nema pravo na pripajanje, spajanje i podelu kluba, nema pravo na zamenu ranga, nema pravo na vršenje bilo kakvih aktivnosti)

PROPOZICIJE TAKMIČENjA, FINANSIJSKE ODREDBE

U slučaju da klub ne izvrši uplatu u datom roku, komesar klubu izriče suspenziju, ukoliko klub nakon izrečene suspenzije ne izvrši uplatu naredna utakmica nakon izrečene suspenzije neće biti registrovana postignutim rezultatom, klub je dužan da najkasnije do 48 sati nakon te utakmice izvrši uplatu, ukoliko klub to ne učini ta utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 za protivnika i klub dobija nula bodova u plasmanu za tu utakmicu, i klub se kažnjava novčano sa 10.000,00 dinara. Ukoliko klub ni tada ne izvrši uplatu postupak se ponavlja za narednu utakmicu. Klub koji izgubi dve utakmice službenim rezultatom se kažnjava po Praviniku o takmičenju, član 35 /klub se isključuje iz takmičenja ukoliko u toku sezone izgubi dve utakmice službenim rezultatom/.