Sudijska komisija KSS je dostavila Odluku o vršenju kontrola na utakmicama 1 MRL Istok. Odluka se nalazi u prilogu.

Sudijski poverenik RKS Istočna Srbija je dostavio spisak pozvanih službenih lica za testiranje na polusezoni u Leskovcu. Satnicu testiranja možete pogledati na linku http://www.rksis.rs/komisije-kss/sudijska/886-seminar-sudija-i-delegata-kontrolora-na-polusezoni-19-12-2017 a spisak pozvanih je u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila poziv za seminar i testiranje sudija i delegata - kontrolora regionalnih seniorskih liga koji će se održati u LESKOVCU,u sportskoj hali SC „Dubočica“ u nedelju 21.01.2018.g. prema rasporedu prikazanom u tabeli koja se nalazi u prilogu.

Poštovane kolege,
ovim putem želim da Vam se obratim i da Vas upoznam sa situacijom u sprovođenju takmičenja na ligi MK na našem regionu. Naime, i ove godine kao i prethodne javlja se učestalost otkazivanja utakmica lige MK kako iz opravdanih tako i neopravdanih razloga, što nameće problem delegiranja i dovodi u pitanje odigravanje pojedinih utakmica kao i regularnosti takmičenja.

U NEDELJU 29. oktobra 2017. godine u Pres sali hale Čair u terminu od 12.00 do 13.00 časova, održaće se ponovno testiranje za delegate koji nisu prisustvovali ili položili septembra meseca. Spisak pozvanih delegata se nalazi u prilogu.

Spisak pomoćnih sudija koji su pohađali obuku i položili predviđeni test za sticanje zvanja pomoćni sudija se nalazi u prilogu.

Sudijski poverenik Istočne Srbije, poziva sudije koje nisu položile testiranje u septembru da dodju na novozakazano testiranje kako bi mogli da se bave sudijskim poslom u ovoj sezoni. Satnica sa mestom održavanja kao i spisak pozvanih sudija, nalazi se u prilogu.

Regionalni koordinator za suđenje na regionu Istočna Srbija je dostavio Izveštaj sa testiranja sudija regionalnih liga i MK lige Istočne Srbije koje je održano 24. septembra u Nišu. Svi kandidati koji su iz neopravdanih razloga odsustvovali sa seminara i testiranja dužni su da do PETKA 29.09.2017. godine u pismenoj formi dostave razloge nedolaska kao i da li žele da nastave sa suđenjem u narednoj sezoni. Obrazloženje dostaviti na e- mail adrese Regionalnih koordinatora. Izveštaj se nalazi u prilogu.

Obaveštavaju se svi kandidati koji su od strane klubova predloženi za obavljanje funkcije pomoćnih sudija u sezoni 2017/2018 sa teritorija : Bora, Boljevca, Zaječara, Knjaževca, Kladova, Negotina i Majdanpeka da će seminar i Test iz poznavanja Pravila igre biti održan u Boru u Sportskom centru, dana 16.09.2017. godine (subota) sa početkom u 11,00 sati.
Još jednom molimo sve klubove da obaveste svoje kandidate da je prisustvo seminaru OBAVEZNO i da kandidati koji ne budu polagali Test iz poznavanja Pravila košarkaške igre neće moći obavljati dužnost pomoćih sudija u sezoni 2107/2018.