U prilogu objavljujemo dopis Sudijske komisije TK o aktivnostima sudija svih takmičenja u organizaciji KSSa kao i test pravila igre čija rešenja ne treba slati. Sudijska komisija TK će objaviti rešenja pre slanja novog ciklusa pitanja. Ovaj test se radi u cilju provere znanja i edukacije. Aktuelna Pravila igre i Tumačenja možete naći na linku  http://www.rksis.rs/pravila/1742-fiba-pravila-igre-i-tumacenja-pravila-17-09-2019 .

U prilogu objavljujemo edukativni materijal sudijske komisije. Molimo vas da obratite pažnju da edukativne materijale možete skinuti najkasnije do 09.01.2020. Linkovi za skidanje edukativnog materijala se nalaze u okviru PDF fajla koji se nalazi u prilogu.

Seminar i testiranje sudija regionalnih liga Istočne i Južne Srbije, održaće se u nedelju 12. januara 2019. godine u Leskovcu. Bliže informacije se nalaze u prilogu.

Redovno testiranje sudija nacionalnih liga i video kontrolora na polusezoni, biće održano 11. januara 2020. godine u Valjevu. Poziv sa satnicom i svim potrebnim informacijama se nalazi u prilogu.

U ponedeljak 04.11.2019. godine u Nišu sa početkom u 20:30 časova, održano je polaganje za sticanje zvanja sudija/pomoćni sudija. Polaganju je prisustvovalo 15 sudija i pomoćnih sudija koji su u periodu od 14.10. - 29.10.2019. godine prisustvovali osnovnom seminaru za sudije/pomoćne sudije u organizaciji kancelarije RKSIS I REGIONALNOG UDRUŽENJA KOŠARKAŠKIH SUDIJA - ISTOK.

Po odluci SККSS organizovano je ponovno testiranje sudija za seniorska takmičenja RКSIS. Pozivaju se sledeće sudije:

Na sastanku sa predstavnicima klubova, pokrenuta je inicijativa, da pre početka takmičenja se održi predavanje, sudijsko, na kome mogu prisustvovati treneri i pomoćni treneri , kako bi što spremniji ušli u takmičenje. Cilj ovog predavanja je pojašnjenje određenih situacija u igri , kako bi se izbegle eventualne sporne situacije i podigla disciplina aktera. Raspored i satnica predavanja se nalaze u prilogu. Predavanja su otvorena za sve trenere sa regona istočna Srbija kao i za trenere nacionalnih liga Srbije. Obaveza je jedino da se jave i potvrde dolazak kao što stoji u dopisu. Mail na kom se zainteresovani treneri mogu prijaviti je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Sudijski poverenik regiona istočna Srbija je dostavio poziv sa spiskom pozvanih kandidata za seminar i testiranje pred sezonu. Tačna satnica, lokacija i spisak pozvanih se nalaze u prilogu.

Komesar 1 MRL istok, 1 ŽRL jug 2 kao i Komesar MK liga, poziva delegate na obavezan seminar i testiranje pred sezonu. Testiranje je zakazano za 22. septembar 2019. na Mašinskom fakultetu. Prisustvo seminaru i položen test su uslov za uvrštenje na listu delegata za predstojeću sezonu. Lista pozvanih delegata, satnica se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila Poziv za testiranje nacionalnih sudija pred sezonu kao i najavu testiranja FIBA sudija. Poziv i najava se nalaze u prilogu.