Komisija za takmičenje KSS je dostavila FIBA Pravila igre bela verzija koja je konačna i jedina važeća od 1. oktobra 2020. godine. Pravila igre se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila Pravila igre 2020. Izmene su označene žutom bojom, dok je konačna verzija bez žuto markiranog teksta,već pripremljena i biće objavljena naredne nedelje.

U prilogu se nalaze Pravila igre i Tumačenja pravila igre koja su u primeni od 31. januara 2019. godine.

U prilogu se nalaze Zvanična pravila igre 3x3 kao i Tumačenja koja važe od 2019 godine.

Objavljujemo set posebnih pravila MK takmičenja. Posebno obratiti pažnju na 09 POSEBNA Pravila DODATNE NAPOMENE. TAČKA 1., a na osnovu predloga sektora ženske košarke i odluke KT KSS, dozvoljava igranje zonske odbrane i pick and roll-a u uzrasnoj kategoriji U14/U15 PIONIRKE (tako da dokument 03 POSEBNA Pravila U15U14 PIONIRKE za sezonu 2018/19 je izuzet). TACKA 2. je dodatak usled izmene pravila igre 2018. Posebna pravila se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila posebna pravila igre za mlađe kategorije koje se igraju u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Posebna pravila se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija je dostavila prevod FIBA pravila o lažiranju greške i dopunu tumačenja službenih pravila igre. Prevodi su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila objašnjenje o pravilima igre za pionire i pionirke. Objašnjenje je u prilogu. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje prevod FIBA pravila za minibasket. U prilogu su i posebna pravila mk takmičenja U12 U11 U10.