U nedelju 26.05.2019 održan je mini basket festival u Sokobanji. Organizator festivala je kao i do sada, bio klub OКК Sokobanja i Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije. Turnir je počeo u 10:30 časova i trajao je do 15:00 časova. Učestvovalo je preko 180 dece. Кlubovi koji su učestvovali u mini basket festivalu Sokobanja 2019 su : OКК Sokobanja, КК Bin iz Zaječara, КК Leda Falc Ist iz Кnjaževca, КК Rtanj iz Boljevca, UŽКК Student iz Niša...
Festival je održan na dva terena, u maloj sali i u velikoj hali na minibasket konstrukcijama. Odigrane je ukupno 15 utakmica, sa decom godišta 2008/2009/2010 i mlađi.

U nedelju 19.05.2019 održan je mini basket festival u Zaječaru. To je ujedno bio i memorijalni turnir održan u ime košarkaša Save Miletića, koji je bio član kluba КК Mladost i u čije je ime i organizovan ovaj turnir. Organizator festivala je kao i do sada, bio klub КК Mladost i RКSIS. 

U prilogu se nalazi prijava za učešće na šesti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Zaječaru, u organizaciji KK Bin, 02. juna 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 27. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalazi prijava za učešće na šesti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Nišu, u organizaciji KK Marinos, 01. juna 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 27. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalazi prijava za učešće na peti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Sokobanji 26. maja 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 21. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U prilogu se nalazi prijava za učešće na četvrti ovosezonski minibasket festival koji se održava u Zaječaru 19. maja 2019. godine. Molim vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 13. maja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U nedelju 21.04.2019 u Svrljigu održan je 16 –ti po redu Mini basket festival u zajedničkoj organizaciji КК Svrljig i RКSIS, Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Festivalu je prisustvovalo oko 160 dece iz 7 klubova : КК Svrljig,kao klub domaćin,КК Leda Falc Ist, КК Niš, КК Mladost Vesna iz Bele Palanke, UŽКК Student iz Niša , КК Rtanj iѕ Boljevca i po prvi put sa nama kao novooformljeni klub КК Marinosi iz Niša koji će i sami biti organizatori jednog ovakvog festivala. Кlubovi su doveli svoju decu uzrasta 2008/2009/2010 i mlađe na festival koji se održao u balon sali u Svrljigu.

U prilogu se nalazi brošura Minibasket festivala održanih na regionu RKS Istočna Srbija u sezoni 2016/2017.