U prilogu se nalazi pregled prispele dokumentacije za prelazak igrača u septembarskom prelaznom roku, do 31.8.2023. godine. Molimo klubove da kontaktiraju Kancelariju u slučaju da su uočili neku nepravilnost i podsećamo da je poslednji dan prelaznog roka PETAK 1. septembar 2023.

U prilogu se nalazi pregled prispele dokumentacije za prelazak igrača u septembarskom prelaznom roku, do 30.8.2023. godine. Molimo klubove da kontaktiraju Kancelariju u slučaju da su uočili neku nepravilnost i podsećamo da je poslednji dan prelaznog roka PETAK 1. septembar 2023.

U prilogu se nalazi pregled prispele dokumentacije za prelazak igrača u septembarskom prelaznom roku, do 29.8.2023. godine. Molimo klubove da kontaktiraju Kancelariju u slučaju da su uočili neku nepravilnost i podsećamo da je poslednji dan prelaznog roka PETAK 1. septembar 2023.

Poziv za terstiranje sudija regionalnih liga na regionima Istočna i Južna Srbija, sa svim potrebnim informacijama, nalazi se u prilogu.

U subotu, 2. septembra 2023. godine, sa početkom u 17.00 časova, u Sportskoj hali u Aleksincu, održaće se 1. memorijal "Dalibor Destanović Dixon". U 17.00 časova je utakmica Diksonove dece, a u 18.00 utakmica Prijatelja i saigrača.

Završne tabele letnjih seniorskih takmičenja se nalaze u prilogu.

Komisija za takmičenje je dostavila Odluke preliminarnog prelaznog roka. Odluke se nalaze u prilogu.

Daljinar za lige 1. MRL Istok i 1. ŽRL Jug 2, se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze obrasci svi obrasci koji su potrebni za odigravanje utakmica.

U prilogu se nalaze propozicije muških i ženskih KUP takmičenja, do finalnih turnira.

Propozicije muških takmičenja KSS takmičenja, nalaze se u prilogu.

U prilogu se nalaze propozicije ženskih takmičenja KSS.

Propozicije takmičenja za takmičenja mlađih kategorija KSS, se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija Košarkaškog saveza Srbije, najavljuje seminar i testiranje sudija nacionalnih rangova za 2. ili 3. septembar u Jagodini. Tačan datum i satnica biće blagovremeno dostavljani.

U prilogu se nalazi set obrazaca koji je potreban za ostvarivanje prelaska igrača.

Redovni septzembarski prelazni rok, otvoren je od 21. avgusta do 1. septembra 2023. godine. Kao i do sada, potpuna dokumentacija se dostavlja isključivo putem maila, regionalnoj kancelariji. Mail za dostavu prelazaka je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Sve međunarodne prelaske, povratke iz inostranstva, slati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Još jednok podsećamo klubove da se kompletno popune svi potrebni obrasci, SKENIRAJU, i pošalju putem maila. Isto tako vas molimo da se poštuju rokovi i ne odlaže za poslednji termin.
Sve potrebne informacije se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija, dostavlja pregled dospele dokumentacije za septembarski prelazni rok. Molimo klubove, da ako su poslali mail sa dokumentacijom a prelaska nema u pregledu koji je objavljen, odmah kontaktiraju kancelariju. U prilogu se nalazi pregled, zaključno sa 31. avgustom 2022. godine.

Kancelarija RKS istočna Srbija, dostavlja pregled dospele dokumentacije za septembarski prelazni rok. Molimo klubove, da ako su poslali mail sa dokumentacijom a prelaska nema u pregledu koji je objavljen, odmah kontaktiraju kancelariju. U prilogu se nalazi pregled, zaključno sa 30. avgustom 2022. godine.

Komisija za takmičenja Košarkaškog saveza Srbije je dostavila početne tabele muških i ženskih regionalnih takmičenja u sezoni 2022/2023. Tabele se nalaze u prilogu.

Komisija za takmičenja je objavila prvostepene odluke do 30. avgusta, za septembarski prelazni rok. Odluke se nalaze u prilogu.

Sudijski poverenik regiona Istočna Srbija, obaveštava sve sudije regiona, regionalne i sudije mlađih kategorija, da je obavezno testiranje pred sezonu zakazano za 18. septembar. Tačna satnica i mesto održavanja biće dostavljeno svakom sudiji na lični mail. Svaki sudija je u obavezi da se na zakazanom testiranju pojavi u odgovarajučoj sportskoj opremi i sa važećim lekarskim pregledom.

Adresar klubova 1. MRL Istok u sezoni 2022/2023. se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi obrazac za licenciranje ekipa učesnica takmičenja 1. ŽRL Jug 2 u sezoni 2022/2023.

Kancelarija RKS istočna Srbija, dostavlja pregled dospele dokumentacije za septembarski prelazni rok. Molimo klubove, da ako su poslali mail sa dokumentacijom a prelaska nema u pregledu koji je objavljen, odmah kontaktiraju kancelariju. 
U prilogu se nalazi pregled, zaključno sa 26. avgustom 2022. godine.

 U prilogu se nalaze daljinar, obrazac za licenciranje ekipa, sa izmenom od sezone 2022/2023, kao i informacije o takmičenju 1. MRL Istok.

Komesar 1. MRL istok i 1. |RL Jug 2, je dostavio obrasce koji će se korisititi na utakmicama u sezoni 2022/2023. Obrasci se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze Početne tabele zimskih seniorskih liga u nadležnosti Košarkaškog saveza Srbije, za sezonu 2022/2023.

Kancelarija Istočne Srbije će u narednim danima, do isteka roka za dostavu dokumentacije prelaznog roka, objavljivati pregled dospele dokumentacije za svaki dan. Molimo klubov,e da ako su poslali mail sa dokumentacijom a prelaska nema u pregledu koji je objavljen, odmah kontaktiraju kancelariju. 
U prilogu se nalazi pregled, zaključno sa 24. avgustom 2022. godine.

Komisija za takmičenja je dostavila obrasce za licenciranje ekipa u sezoni 2022/2023. Obrasce objavljujemo u prilogu.

U prilogu se nalaze propozicije za sezonu 2022/2023, za MK takmičenja u nadležnosti Košarkaškog saveza Srbije.

Propozicije regionalnih takmičenja ( 1 MRL, 2 MRL, 1 ŽRL ) Košarkaškog saveza Srbije, u sezoni 2022/2023, se nalaze u prilogu.

Propozicije KUP takmičenja u sezoni 2022/2023. se nalaze u prilogu.

Propozicije nacionalnih takmičenja Košarkaškog saveza Srbije ( 2 MLS, 1ŽLS, 2 ŽLS ), za sezonu 2022/2023, se nalaze u prilogu.

Komisija za takmičenja je 30. avgusta održala sednicu na kojoj su donešene Odluke koje se nalaze u prilogu.

U nedelju 12. septembra 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova, održaće se minibasket festival, u Svrljigu, na otvorenim terenima. Prijava za festival se nalazi u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je 27. avgusta 2021. godine, održao sednicu Upravnog odbora i doneo Odluke koje se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Izvod iz Registracionog pravilnika, član 57. koji jasno definiše,( šta je od dokumentacije potrebno ) kako se ostvaruje prelazak maloletnog igrača van mesta prebivališta. Pored izvoda iz Registracionog pravilnika, nalaze se i obrazac Pristupnice, obrasci Molbe ( košarkaški / nekošarkaški prelazak ).
Novina od ove sezone je da se uplata takse za prelazak putem Molbe, vrši, pola na račun Košarkaškog saveza Srbije a druga polovina na račun regionalnog saveza, IZ KOG IGRAČ ODLAZI. Račun KSSa kao i regionalnih kancelarija se nalazi u Uputstvu za prelazni rok.

Utvrđeno je da je došlo do tehničke pogreške u tačkama 2 i 3 (igrača/ice rođeni/e u periodu od 2001. godine do 2006. godine). U ranije objavljenom uputstvu godišta su bila od 2000. do 2005, što je bila greška, koja je ovim putem korigovana. Takodje, pomeren je rok objavljivanja Prvostepenih odluka shodno Registracionom pravilniku na petak 10. Septembra 2021. godine do 16.00 sati. Кomisija za kontrolu dokumentacije vršiće kontrolu iste od utorka 07. Septembra do petka 10. Septembra 2021. godine.
Pojasnjenje tački 1.6.1. i 1.6.2.
Naime, kao sto se i govori u tacki 1.6.1. taksa je i dalje OSTALA da važi shodno Registracionom pravilniku, ali je КT КSS ovog puta uradila razdvajanje uplata, opisano u tacki 1.6.2. iz praktičnih razloga. MOLIMO klubove da obrate pažnju na ovaj detalj, kao i da vode računa prilikom uplate novca RКS-u ODAКLE igrač odlazi.
Korigovan dokument se nalazi u prilogu.

U nedelju,22.avgusta 2021., na Trgu Kralja Milana, održan je 2. memorijalni 3x3 turnir "Ivan Ica Jovanović", u čast prerano preminulom košarkašu. Najbolja od 13 ekipa učesnika, je bila ekipa 3x3 Wolves iz Smederevske Palanke, koja je osvojila 100.000 dinara, kao i učešće na završnom turniru prvenstva Srbije, koje će se 1. septembra, odigrati u Beogradu. Drugo plasirana ekipa je Ralja grand slot, koja je osvojila 20.000 dinara i sportsku opremu Košarkaškog saveza Srbije. Deo slika sa turnira možete pogledati na linku https://www.rksis.rs/galerija/2563-2-memorijalni-3x3-turnir-ivan-ica-jovanovic-25-08-2021 a ostatak, kao i video, na našim fejsbuk, instagram i tviter stranicama.

Potrebni obrasci za U18 međunarodni prelazak, se nalaze u prilogu.

Redovni septembarski prelazni je od 30. avgusta do 3. septembra 2021. godine. Uredno popunjena dokumentacija za nacionalne prelaske, dostavlja se regionalnim kancelarijama a međunarodni prelasci, ISKLJUČIVO, skenirano, na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Sve potrebne obrasce možete naći na linkovima https://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/1189-tk-novi-obrazac-pristupnice-prebivaliste-dvojna-i-izjava-07-06-2018 i https://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/2460-molba-igraca-kosarkaski-nekosarkaski-transfer-07-04-2021 . Uputstva za septembarski prelazni rok se nalazi u prilogu.

U prilogu objavljujemo predloge propozicija svih takmičenja Košarkaškog saveza Srbija.

Dokumenta : organizacija KUP, seniorskih, mk takmičenja, kao i kvalifikacija MK KSS, se nalaze u prilogu.

Dokumenta: godišta i boje licenci, licenciranje seniorskih i mk ekipa, pravo nastupa igrača, sa sastanka sa komesarima, se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi deo materijala sa sastanka komesara: 
- dnevni red sastanka
- predlog komesara i centri vođenja takmičenja
- takse službenih lica.

Obrazac prijave za MK KSS lige ( Roda juniori / Triglav kadeti / Triglav kadetkinje ), se nalazi u prilogu. Rok za prijavu ekipa je 08. oktobar 2021. godine. Popunjen obrazac je potrebno poslati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Obrazac prijave za Regionalnu ligu RKS istočna Srbija ( juniori / kadeti / pioniri / mlađi pioniri / juniorke / pionirke / mlađe pionirke ), se nalazi u prilogu. Rok za prijavu ekipa je 03. septembar 2021. godine. Popunjen obrazac je potrebno poslati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Obrazac prijave za kvalifikacije MK RKS IS međuregionalnih liga ( juniori / kadeti / pioniri ), se nalazi u prilogu. Rok za prijavu ekipa je 08. septembar 2021. godine. Popunjen obrazac je potrebno poslati na mail dusan.vasic@rksis.rs ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Obrazac prijave za kvalifikacije MK KSS liga ( Roda juniori / Triglav kadeti / Triglav kadetkinje ), se nalazi u prilogu. Rok za prijavu ekipa je 08. septembar 2021. godine. Popunjen obrazac je potrebno poslati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Obrazac prijave za 1. žensku regionalnu ligu jug 2, se nalazi u prilogu. Popunjene prijave, skenirano, slati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Rok za prijavu klubova je 19. avgust 2021.

Obrazac prijave za 1. mušku regionalnu ligu se nalazi u prilogu. Popunjene prijave, skenirano, slati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Rok za prijavu klubova je 19. avgust 2021.

U prilogu se nalazi obrazac prijave za 2. memorijalni 3x3 turnir "Ivan Ica Jovanović".

Regionalni košarkaški savez "Istočna Srbija" tradicionalno, sedmi put, organizuje "3x3" turnir u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Turnir A kategorije u okviru Roda 3x3 prvenstva Srbije će biti održan u samom centru grada Niša, na Trgu kralja Milana. Zakazan je za 22. avgust sa početkom od 14 časova.
Od 2019. godine, odlukom organizatora turnir je memorijalni i nosi ime po jednom od poznatih košarkaša i žitelja Niša - Ivanu Ici Jovanoviću. Ivan zbog posledica opake bolesti više nije sa nama, a memorijal je gest svih iz "3x3 porodice" da se Ivanovo ime sačuva od zaborava i da buduće generacije čuvaju sećanje na čoveka kome su košarka i basket bili izuzetno bitan deo života.
Turnir se igra u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za muškarce. U juniorskoj konkurenciji takmičenje je dozvoljeno dečacima rođenim 2003. godine i mlađima.
Kotizacija za učešće na seniorskom turniru je 5.000 dinara, a za juniore 2.000 dinara. Rok za prijavu je PETAK, 20. avgust 2021. godine u 15 časova.

U skladu sa zaključkom sa predhodne Skupštine KSS I usmenim  predlogom pojedinih delegate Skupštine, kada je I zaključeno da se predlozi dostave u pisanoj formi, ostavljena je mogućnost da na takav način se iznesu pojedini predlozi, sugestije I zapažanja, a u vezi sa normativnim aktima vezanim za takmičenja.
Zbog toga podsećamo još jednom i pisanim putem da imate tu mogućnost.

Najavljeni susret kadetskih reprezentacija Srbije i Severne Makedonije ipak neće biti odigran u niškoj dvorani Čair. Utakmica mladih košarkaša zakazana za nedelju od 18 časova otkazana je nakon što je utvrđeno da u ekspediciji iz Severne Makedonije ima zaraženih Korona virusom.
Podsećamo, kadetsku reprezentaciju Srbije u Novom Sadu od 16. do 21. avgusta očekuje FIBA Čelendžer na kome će se takmičiti protiv izabranih selekcija Turske, Izraela, Slovenije, Češke i Belgije. U sastavu Srbije nalaze se i dvojica niških košarkaša, Aleksa Ristić iz Konstantina i Pavle Mišić, bivši igrač OKK Juniora, danas član Crvene zvezde.

U Novom Sadu se od 16. do 21. avgusta odigrava FIBA Čelendžer za kadetske selekcije do 16 godina. Reprezentacija Srbije u tom uzrastu se nalazi u završnoj fazi priprema, a poslednju proveru pred početak takmičenja imaće u Nišu. U subotu i nedelju, 7. i 8. avgusta, Niš će biti domaćin kadetskim selekcijama Severne Makedonije i Srbije. U subotu će obe reprezentacije trenirati u niškoj dvorani Čair, dok će u nedelju od 18 časova odigrati i prijateljski meč.

Кošarkaški savez grada Niša i Кošarkaški klub " Fair play" organizuju događaj u čast sećanja na Branka Baneta Milačića. Tim povodom će trofejni trener Srbije, gospodin Svetislav Pešić održati tribina na temu "Aktuelna zbivanja u svetskoj košarci". Tribina će biti održana u četvrtak, 03. septembra 2020. godine, na amfiteatru keja pored Nišave, sa početkom u 18.00 časova.

Ministarstvo omladine i sporta je dostavilo izmenu Naredbe o zabrani okupljanja. Deo koji de odnosi na dozvoljeni broj, se sa 10 povećava na 30 osoba.

U prilogu objavljujemo spisak prispelih zahteva za prelazak u redovnom septembar I prelaznom roku. Prelasci su konačni tek po objavljuvanju od strane KSSa. Redovni septembarski prelazni rok možete koristiti i 9. i 10. septembra pod istim uslovima kao i prelazni rok od 24. do 28. avgusta.

Dodatni datum redovnog septembarskog prelaznog roka je 9. i 10. septembar 2020. U tim terminima možete dostaviti dokumentaciju za prelaske pod istim uslovima kao i za termine 24. do 28. avgust.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke sa sednice koja je održana 25. avgusta 2020. godine. Odluke se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo vas da će se ovogodišnje licenciranje obavljati u regionalnim centrima gradova Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Kraljeva i Čačka a ne u kancelariji Udruženja kako je do sada bila praksa. O datumima i tačnom vremenu izdavanja licenci obavestićemo vas naknadno.
Takođe, imajte na umu da smo ove godine omogućili preuzimanje trenerskih paketa od strane jednog predstavnika svakog  kluba kako bismo ispoštovali sve zdravstvene preventivne mere. Podsećamo da se svi trenerski paketi dobijaju tek nakon uplata licenci.

Propozicije Kvalitetnih ( jedinstvenih ) liga Srbije, kao i propozicije takmičenja mlađih klategorija, se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze propozicije KUP takmičenja u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije.

Objavljujemo propozicije regionalnih liga KSS. Propozicije Prve muške regionalne lige, Druge muške regionalne lige i Prve ženske regionalne lige, se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze propozicije nacionalnih takmičenja Košarkaškog saveza Srbija. Druge muške lige Srbije, Prve ženske lige Srbije i Druge ženske lige Srbije.

U petak 21. avgusta 2020. godine, regionalni košarkaški savez istočna Srbija je u prisustvu generalnog sekretara KSSa, Zlatka Bolića i potpredsednika KSS za takmičenja, Dušana Projovića, održao Izbornu skupštinu na kojoj je Uroš Parlić, jednoglasno, kao jedini kandidat, izabran za novi mandat Predsednika regiona. Pored Predsednika regiona, birani su i organi. Novi saziv Predsedništva čine: prof. Ratko Stanković, Saša Vasić, Gojko Džaković, Zoran Stevanić, Miodrag Antić i Vojislav Eror. Predsednik Nadzornog odbora je i u novom mandatu, Zoran Gerov, a članovi Nadzornog odbora su: Milan Grbović i Aleksandar Milovanović. Galeriju slika možete pogledati na linku http://www.rksis.rs/galerija/2075-izborna-skupstina-regionalnog-kosarkaskog-saveza-istocna-srbija-22-08-2020 

U prilogu objavljujemo početne tabele zimskih seniorskih liga KSS za sezonu 2020/2021. Početne tabele 2 MRL i 1 ŽRL su podložne promenama jer još uvek nije završeno izdavanje Odobrenja za takmičenja.

Košarkaški savez Srbije je dostavio Odluku Upravnog odbora o imenovanju komesara KSS takmičenja u sezoni 2020/2021. Odluka se nalazi u prilogu.

Obaveštavaju se klubovi RKS istočna Srbija da se od 24. do 28. avgusta održava redovni septembarski prelazni rok. Zbog epidemiološke situacije izazvane  virusom COVID 19,  odlukama Kriznog štaba I preporukama KSS, u obavezi smo da organizujemo dostavu dokumentacije vezanu za prelazni rok u kancelariju RKSIS,  na najoptimalniji način.

 Prijava ekipa za kvalifikacije Kvalitetnih liga KSSa ( Roda juniorska, Triglav kadetska muška i ženska liga ) je do 3. septembra 2020., prijava ekipa za kvalifikacije Međuregionalnih liga RKS ( juniori, kadeti i pioniri ) je do 4. septembra 2020. godine. kao i prijava za regionalnu ligu RKS istočna Srbija.
Obrasci prijava se nalaze u prilogu. Potrebno je da popunjen, pečatiran i potpisan obrazac, dostavite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do predviđenog roka.

Košarkaški savez Srbije u saradnji sa FIBA, u narednom periodu a do kraja maja 2021. godine, realizovaće deo aktivnosti projekta ADAPTACIJA KOŠARKAŠKIH KONSTRUKCIJA SPORTSKIH DVORANA U ŠKOLAMA U SRBIJI – ZA TVOJ SIGURAN KOŠ. U navedenom periodu predviđena su i obezbeđena finansijska sredstva za adaptaciju 9 (devet) školskih dvorana, po 1 (jedna) u svakom regionalnom savezu. Čitav opis projekta možete videti u prilogu.

SK KT KSS objavljuje da svi košarkaški radnici pre svega sudije od danas mogu skinuti FIBA iRef Academy aplikaciju namenjenu edukaciji i razvoju košarkaških sudija svih nivoa, od početnog do međunarodnog nivoa. Aplikacija je dostupna za Android i Apple uređaje na njihovim prodavnicama.

U prilogu se nalaze Odluke sa sednice UO KSS a koje se odnose na organizaciju takmičenja i takmičarsku sezonu.

Na 17. sednici UO KSS, donete su Odluke u vezi sa Žalbama klubova i popunu KSS nacionalnih liga. Odluke se nalaze u prilgou.

Usled situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, obaveštavamo vas da će seovogodišnja Košarkaška klinika BCB 2020 i predavanja u okviru Trenerskih dana ,,Borivoje Cenić'' objediniti kao i da će ovi seminari biti dostupni u online formatu. Budući da je organizacija ovogodišnjih seminara nešto drugačija u svom izdanju u odnosu na prethodne godine, u narednom periodu će biti dostavljene sve neophodne informacije vezano za materijale, način njegovog preuzimanja, licenciranja, pakete za trenere-učesnike, kao i načinu plaćanja kotizacija i članarina za narednu sezonu. 

Objavljujemo Zaključak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19  a u vezi sa organizovanjem sportskih takmičenja. Zaključak se nalazi u prilogu.

Za sastanak sa komesarima pred sezonu, deo materijala su dokumenta u vezi sa iznosom taksi za službena lica, kalendari takmičenja, organizacije kvalifikacija kvalitetnih liga, MK, seniorskih kao i KUP takmičenja. Ove sezone je novina i dokument PROTOKOL ORGANIZACIJE UTAKMICA KSS a u vezi sa sprečavanjem epidemije virusa COVID 19. Sva dokumenta se nalaze u prilogu. 

 Takmičarska komisija KSS je za sastanak sa komesarima KSS liga dostavila dokumenta kategorije i boja licenci, uslove licenciranja kao i prava nastupa za takmičenja u sezoni 2020/2021. Dokumenta se nalaze u prilogu.

U prilogu objavljujemo deo materijala za sastanak komesara KSS liga u takmičarskoj sezoni 2020/2021 a koji je u vezi izbora, imenovanja komesara liga.

Uputstvo za Međunarodne prelaske koji će se vršiti u redovnom septembarskom prelaznom roku, možete naći u prilogu. Veoma važno je da svu potrebnu, kompletnu, dokumentaciju, skeniranu dostavite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , kako bi se međunarodni prelasci realizovali u što kraćem roku. Pored kompletne i ispravne dokumentacije, važno je i da u predviđenom roku izvršite uplatu po uputstvu koje ćete dobiti putem maila.

Redovni septembarski prelazni rok je otvoren od 24. do 28. avgusta 2020. godine. Uputstvo za prelazni rok, kao i svu potrebnu dokumentaciju možete naći na sledećim linkovima: http://www.rksis.rs/dokumenta/pravilnici/2053-pravilnik-o-takmicenju-25-07-2020 , http://www.rksis.rs/attachments/article/1696/23_Registracioni%20Pravilnik%20KSS_mart2019.pdf , http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/1189-tk-novi-obrazac-pristupnice-prebivaliste-dvojna-i-izjava-07-06-2018 i u prilogu. Molimo klubove da prilikom dostave dokumentacije još jednom provere da li su svi obrasci popunjeni kako je objašnjeno u Uputstvu i da li ima potrebnih priloga. Još jednom podsećamo sve da se pri dolasku u prostorije kancelarije regiona istočna Srbija, pridržavaju obaveznih mera prevencije protiv COVID 19 ( obavezna upotreba maske i dezinfekcija ruku pri ulasku u prostorije ).

U prilogu objavljuemo odobrena / odbijena Odobrenja za takmičenja 1 MRL centar, 2 MRL centar, 1 ŽRL sever i MK takmičenja KSB.

Propozicije MK i MK takmičenja kvalitetnih liga Košarkaškog saveza Srbije se nalaze u prilogu.

Objavljujemo propozicije KUP takmičenja u sezoni 2019/2020. Propozicije se nalaze u prilogu.

U prilogu objavljujemo propozicije regionalnig liga koje je usvojio Upravni odbor KSSa.

Upravni odbor KSSa je usvoji propozicije nacionalnih liga za sezonu 2019/2020. U prilogu se nalaze propozicije 1 ŽLS, 2 MLS i 2 ŽLS.

Upravni odbor KSSa je 27. avgusta održao sednicu na kojoj su donete Odluke koje se nalaze u prilogu.

Na sednici Upravnog odbora KSS, održanoj 21. avgusta, donete su Odluke koje su u prilogu.

Na sednici Upravnog odbora KSS, održanoj 21. avgusta, donete su Odluke koje su u prilogu.

 Na sednici Upravnog odbora KSS, održanoj 21. avgusta, donete su Odluke koje su u prilogu.

Objavljujemo Izvod iz registracionog pravilnika u delu DVOJNE registracije. Molimo vas da obratite pažnju na ovaj dokument, kako bi što preciznije,lakše i brže odradili septembarski prelazni rok. Izvod registracionog pravilnika se nalazi u prilogu.

Objavljujemo raspored obaveznih seminara za pomoćne sudije na teritoriji regiona Istočna Srbija koji su ili će biti održani po sledećem rasporedu:

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije je na sednici održanoj 27. avgusta doneo Odluke koje se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi evidencija ekipa koje su se prijavile za kvalifikacije kvalitetnih MK liga Košarkaškog saveza Srbije.

Na sednici Takmičarske komisije koja je održana 26. avgusta, donete su Odluke u prilogu. 

Takmičarska komisija KSSa je dostavila uputstvo za septembarski prelazni rok.

Objavljujemo informaciju sa spiskom ekipa koje učestvuju na finalnom turniru 3x3 prvenstva Srbije u Novom Sadu. Informacija se nalazi u prilogu.

Još jednom podsećamo klubove na izmene u Registracionom pravilniku a koje se odnose na prelaske igrača. Izvod iz pravilnika možete naći u prilogu a sve u cilju blagovremene pripreme za predstojeći prelazni rok.

Obavezan seminar i testiranje statističara za sezonu 2019/2020 održaće se 23. avgusta 2019. u Press sali hale Čair u terminu od 16.00 do 19.30 časova. Na seminar se pozivaju svi statističari regiona istočne i južne Srbije kao i osobe koju su zainteresovane za bavljenje tim poslom. Samo licencirani statističari ( koji su slušali seminar i prošli testiranje )  mogu raditi statistiku na zvaničnim utakmicama.

Objavljujemo pregled službenih lica koja nisu izmirila članarinu za sezonu 2018/19. Nalaže se komesarima seniorskih i mk takmičenja, da navedena službena lica ne delegiraju, sve do okončanja suspenzije.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku o predlogu komesara 1 MRL istok i 1 ŽRL jug 2, čije usvajanje će biti na sednici Upravnog odbora KSS. Odluka u prilogu.

U prilogu se nalazi obrazac Potvrde učešća u KUP takmičenje kao i Organizacija KUP takmičenja, gde možete naći sve potrebne informacije. Molim Vas da popunjen, potpisan i pečatiran obrazac vratite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. zaključno sa 14. avgustom 2019. 

U prilogu objavljujemo Obrazac potvrde učestvovanja u takmičenje 1 ŽRL jug 2. Molim Vas da popunjen, potpisan i pečatiran obrazac vratite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.zaključno sa 14. avgustom 2019. Klubovi koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju za dobijanje Odobrenja za učestvovanje u takmičenje, treba da to učine u sto skorijem roku. Samo sa validno izdatim Odobrenjem za takmičenja, klub stiče pravo na učešće u takmičenja u sezoni 2019/2020. 

U prilogu objavljujemo Obrazac potvrde učestvovanja u takmičenje 1 MRL istok. Molim Vas da popunjen, potpisan i pečatiran obrazac vratite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.zaključno sa 14. avgustom 2019. NAPOMENA: Klubovima koji nisu platili taksu za izdavanje Odobrenja za učestvovanje u takmičenja, u iznosu od 6.000 dinara, prijava NEĆE biti uzeta u razmatranje.

U prilogu se nalazi obrazac Potvrde učešća u takmičenje Kvalitetne lige ( Jedinstvene ) KSS. Molim Vas da popunjen, potpisan i pečatiran obrazac vratite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. zaključno sa 14. avgustom 2019. "Prijavu za kvalifikacije JKL/KLS mogu podneti: SENIORSКI klubovi koji se takmiče u sezoni 2019/2020 u 1.MLS, 2.MLS, 1.MRL, shodno Pravilniku o takmičenju КSS (član 38 stav 5)" ." Prijavu za kvalifikacije ŽKLS mogu podneti: SVI REGISTROVANI AКTIVNI КLUBOVI, koji su dobili dozvolu za sezonu ili im je odobreno učešće u takmičenju."

U prilogu se nalazi obrazac Potvrde učešća u takmičenje Kvalitetne lige ( Međuregionalne ) RKS. Molim Vas da popunjen, potpisan i pečatiran obrazac vratite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. zaključno sa 14. avgustom 2019. Selekcije koje budu igrale Kvalifikacije za Kvalitetne lige KSSa, možete uslovno prijaviti za Međuregionalnu ligu, u slučaju da se ne plasiraju za Kvalitetnu ligu KSSa.

U prilogu se nalazi obrazac Potvrde učešća u takmičenje Regionalna liga RKS IS. Molim Vas da popunjen, potpisan i pečatiran obrazac vratite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. zaključno sa 14. avgustom 2019.

Objavljujemo jedini važeći Pravilnik o takmičenju, Registracioni i Disciplinski pravilnik.

Regionalni košarkaški savez istočna Srbija objavljuje materijal koji je dostavila Takmičarska komisija za sastanak sa komesarima takmičenja pred početak sezone. Materijal je u prilogu.

U prilogu je Dnevni red za sastanak sa komesarima KSS liga. Dnevni red sadrži datum septembarskog prelaznog roka, datum prijave ekipa za seniorska takmičenja kao i datum za izmirenje prve rate članarine.

U utorak, 30. jula 2019, održan je sastanak Takmičarske komisije KSS čije Odluke i zaključke objavljujemo u prilogu.

U prilogu se nalazi Izveštaj Komesara 3. MRL Istok posle završenog takmičenja. Čestitamo pobedniku lige, KK Babušnica, i zahvaljujemo se klubovima učesnicima na sportskom i fer ponašanju.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke sa sastanka koji je održan 20. juna 2019. godine. Odluke se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju prijavljenih ekipa za takmičenja u mlađim kategorijama koji se igraju na teritoriji iste. Molimo klubove da provere evidenciju i jave Komesaru MK ako je došlo do nekog odstupanja od prijava. Evidencija u prijavi.

Upravni odbor KSSa je doneo odluke za nastup klubova u određenim takmičenjima, imenovanje novih članova Sudijske komisije kao i odluka o licenciranju najviše tri igračice pionirskog uzrasta ( 2004. i 2005. godišta ) uz obavljen lekarski pregled u skladu sa zakonu o sportu RS.

Košarkaški klub Niš , po treći put organizuje memorijalni košarkaški turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’ u čast bivšeg igrača Ergonoma , trenera Ergonoma , Studenta i KK Niš i košarkaškog entuzijaste koji je iznenada preminuo 2015 godine , kao trener mlađih kategorija i član stručnog štaba KK Niš.
Na 3. Po redu memorijalnom košarkaškom turniru u konkurenciji pionira učestvuju : KK Niš ,OKK Konstantin , OKK Junior i KK Actavis Academy . Memorijalni turnir se održava 08.09 i 09.09.2018. godine u Hali O.Š. ,, Duško Radović ’’ u terminima od 14:30h i 16:30h.

Sastanak klubova učesnika kvalifikacija KSS Roda/Triglav liga i KSS kadetske lige za devojčice u sezoni 2018/2019, održaće se u PETAK 07.09.2018. godine u 16.00 časova u prostorijama Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije, Obrenovićeva 10/3.
Na sastanak se pozivaju klubovi sa teritorije RKSIS koji su prijavili svoje ekipe za kvalifikacije za juniorsku i kadetske lige KSS.

Minibasket udruženje Srbije vas poziva na Minibasket turnir koji se održava 15. septembra na platou ispred hotela Hyatt i NISa. Pozivnica je u prilogu.

Kako sutra počinje Septembarski prelazni rok, te da je bilo dosta pitanja oko člana 57 Registracionog pravilnika, objavljujemo dokument molba igrača Upravnom odboru KSS, koji je dostavila Takmičarska komisija.

U prilogu objavljujemo preliminarni poziv za seminar i testiranje službenih lica pred sezonu. Definitivni poziv biće kasnije objavljen.

Propozicije KUP takmičenja se nalaze u prilogu.

Objavljujemo propozicije za MK takmičenja KSSa u sezoni 2018/2019. Propozicije se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze propozicije za ženska seniorska takmičenja u sezoni 2018/2019.

Takmičarska komisija KSS je dostavila propozicije za muška seniorska takmičenja u sezoni 2018/2019. godine. Propozicije se nalaze u prilogu.

U vezi sa septembarskim prelaznim rokom, JOŠ JEDNOM skrećemo pažnju na novine u najnovijoj pristupnici, zbog koje je neophodno insistirati pri predaji popunjene NOVE pristupnice, od 07.06.2018 http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/1189-tk-novi-obrazac-pristupnice-prebivaliste-dvojna-i-izjava-07-06-2018 . Sledeći delovi su bitni:
- MESTO PREBIVALIŠTA, shodno članovima 37 i 57  Registracionog pravilnika
- Do sada nazivana ISPISNICA – koje više nema, shodno članovima 59 do 61  Registracionog pravilnika
- Potpis roditelja za dete mlađe od 14 godina, shodno članovima 23 i 51  Registracionog pravilnika
Ukoliko se ipak desi da klub podnese staru pristupnicu, moraće da podnese i novu, sa popunjenim delovima koji nedostaju (misli se prevashodno na mesto prebivališta), i onda se takva delimično popunjena nova pristupnica spaja sa starom, i kao zajednički dokument se šalje sa ostalim materijalom u vezi prelaznog roka.

Košarkaški savez je dostavio poziv za seminar statističara za sezonu 2018/2019. godine. Poziv sa mestom, datumom i satnicama se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalaze odluke Upravnog odbora KSSa a u vezi sa dobijanjem dozvola/odobrenja klubova za učešće u takmičenja kao i odluka u prihvatanje u članstvo.

Upravni odbor KSS je doneo odluke koje se odnose na organizaciju KUP takmičenja, MK takmičenja, kalendare takmičenja, imenovanje i visinu honorara komesara, visine taksi službenih lica kao i odluku o usvajanju propozicija za takmičenja KSSa. Odluke se nalaze u prilogu.

Na sednici Upravnog odbora KSS održanoj 10. avgusta 2018. donete su odluke vezane za 3x3 takmičenja. Odluke su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dopis u vezi sa međunarodnim prelascima igrača u septembarskom prelaznom roku. Molimo klubove da obrate pažnju na potrebnu dokumentaciju kako bi maksimalno ubrzali ostvarivanje međunarodnog prelaska. Dopis se nalazi u prilogu.

Komisija za Takmičenja je dostavila tabelu sa iznosima članarina klubova za sezonu 2018/2019. Vrednost boda za sezonu je 120 dinara a rokovi plaćanja rata su: prva rata do 7. septembra 2018. a druga rata do 1. februara 2019. godine.Tabela se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila obrasce za potvrdu/prijavu u KUP takmičenja. Potrebno je da popunjene obrasce dostavite nadležnim kancelarijama. Obrasci su u prilogu.

U prilogu se nalaze potvrde/prijave za učešće u muškim seniorskim takmičenjima KSSa. Potrebno je da popunjene obrasce dostavite u predviđenom roku kancelarijama koje vode takmičenje. 

RKS Istočna Srbija objavljuje obrasce za potvrdu/prijavu ženskih seniorskih takmičenja u okviru KSSa. Popunjene obrasce je potrebno dostaviti u predviđenom roku kancelarijama koje vode takmičenja. Obrasci su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrasce za potvrdu/prijavu u MK takmičenja. Posebno je potrebno obratiti pažnju na obrasce koji se koriste za prijavu kvalifikacija i čiji je rok 17. avgust i obrasce za potrvdu/prijavu MK takmičenja nakom odigranih kvalifikacija. Popunjene, skenirane obrasce dostaviti ( mail, lično ) kancelarijama koje vode takmičenja. Obrasci su u prilogu.

Košarkaški Savez Srbije, FIBA i NBA u saradnji sa našim Udruženjem organizuju trenerski seminar u okviru 17. izdanja prestižnog kampa “Košarka bez granica” (Basketball without Borders – Europe). Kamp se održava u sportskoj hali Žarkovo u Beogradu od 15. do 18. avgusta. 2018. godine.

RKS Istočna Srbija objavljuje materijal koji je Takmičarska komisija KSSa prosledila za sastanak koji je održan sa Komesarima pred početak sezone. Sva dokumenta se nalaze u prilogu.

Objavljujemo Odluku Takmičarske komisije KSS o pravu nastupa klubova u sezoni 2018/2019. Odluka se nalazi u prilogu.

Pozivamo vas da se u subotu 2. septembra u periodu od 17,00h do 21,00h na Trgu Kralja Milana pridružite akciji "Zgib zona" koja je deo projekta Karavan "Duh mladosti". 

Sudijski poverenik RKS Istočne Srbije je dostavio poziv za seminar i testiranje službenih lica sa satnicom, programom i mestom održavanja. Poziv se nalazi u prilogu.

Na poslednjoj održanoj sednici UO KSS doneta je i Odluka o podeli lopti seniorskim ekipama koje su uzele učešće u nekom od takmičenja. Kancelarija RKS Istočna Srbija će blagovremeno obavestiti klubove o raspodeli lopti. Lopte su za sada dobili samo učesnici 2 MLS sa regiona Istočne i Južne Srbije. Odluka se nalazi u prilogu.

Upravni odbor KSS je doneo odluku da se od sezone 2018/2019. godine u ženskom seniorskom takmičenju uvede i treći rang takmičenja. Odluka i šema sistema takmičenja se nalaze u prilogu.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije je usvojio da i ove sezone nadoknada po pređenom kilometru za službena lica, iznosi 15 dinara po kilometru. Odluka se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Odluka o organizaciji jedinstvene lige Srbije u kategoriji juniora i kadeta.

Takmičarska komisija KSS je dostavila tumačenje u vezi tretiranja prelaska igrača 1999. godišta. Tumačenje se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila propozicije za takmičenja u sezoni 2017/2018. godine koje je usvojio UO KSS. Propozicije se nalaze u prilogu.

Odluka o usvajanju propozicija takmičenja u sezoni 2017/2018. godine koje je usvojio UO KSS je u prilogu. Propozicije možete naći na našem sajtu, na linku http://www.rksis.rs/dokumenta/pravilnici/654-tk-propozicije-takmicenja-za-2016-2017-29-08-2017 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku o imenovanju komesara za sezonu 2017/2018. kao i visinu honorara komesara. Odluke se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Odluka o organizaciji KUP takmičenja muških i ženskih ekipa.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke sa visinama taksi službenih lica u sezoni 2017/2018. godine.

U prilogu se nalazi odluka o učlanjenu novih klubova u Košarkaški savez Srbije kao i odluka zameni ranga klubova.

U prilogu se nalazi tabela sa prispelim prijavama MK ekipa za kvalifikacije Jedinstvenih i Međuregionalnih kao i Regionalne liga i Prvog stepena za devojčice. Molimo klubove da još jednom provere da li su njihove ekipe razvrstane po kategorijama kako su prijavili i eventualne izmene dostave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do ponedeljka 28.08.2017. godine do 12.00 časova.

U okviru priprema i organizovanja eduktivnih seminara sudija i pomoćnih sudija u saradnji sa Kancelarijom RKSIS biće održani seminari i ispiti i za pomoćne sudije prema planu i programu koji će biti naknadno dostavljen. 
Molimo sve klubove da najkasnije do PETKA 01.09.2017. godine Kancelariji RKSIS-a dostave imena najmanje 5 kandidata koji će obavljati dužnost pomoćnih sudija na utakmicama koje vaši klubovi igraju u okviru svih takmičenja u nadležnosti KSS i RKSIS.

Sudijska komisija KSS je dostavila obaveštenje o formiranju lista sudija za sezonu 2017/2018. godine. Obaveštenje se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila izmene pravila koje stupaju na snagu od 01. oktobra 2017. godine. Deo materijala za koji je urađen prevod se nalazi u prilogu a deo za koji je prevod u toku, je na engleskom jeziku. 

Sektor za žensku košarku KSS je dostavio kalendar održavanja regionalnih i saveznih treninga u sezoni 2017/2018. za godišta 2003,2004, 2005. Mole se klubovi da svoje utakmice NE ZAKAZUJU u terminima treninga.

Komisija za takmičenja je dostavila uputstvo za klubove za redovni septembarski prelazni rok. Septembarski prelazni rok je 01/04/05 septembra 2017. Ispravna i potpuna dokumentacija se dostavlja kancelariji RKS Istočna Srbija, najkasnije do UTORKA 05. septembra do 13.00 časova. Uputstvo je u prilogu.

Kancelariji RKS Istočna Srbija je dostavljena šema sistema takmičenja doigravanja kada se igra po grupama. Šema se nalazi u prilogu.

Komisija za takmičenja je dostavila dokument koji definiše ograničenja prava nastupa u sezoni 2017/2018. kao i licenciranje ekipa. Dokument se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila USVOJENE kalendare muških i ženskih takmičenja u sezoni 2017/2018. Kao takvi su i KONAČNI.

Komisija za takmičenje KSS, je uvažavajući  zahteve RKS a , donela odluku da se, u Kvalitetnim ligama RKS ( međuregionalnim ligama ) u  kategorija kadeti, u sezoni 2017/2018, mogu prijaviti klubovi bez seniora, bez ograničenja, tj sve prijavljene ekipe će biti uvršćene u kvalifikacije i u takmičenje ukoliko ostvare plasman.

Poslednji rok za suspendovane klubove, za izmirenje dugovanja prema RKS je 21. avgust 2017. godine. Svi klubovi moraju izmiriti svoja dugovanja iz prethodne sezone kako bi mogli da se prijave za takmičenja u sezoni 2017/2018. godine i mogli da koriste redovni septembarski prelazni rok. Pregled dugovanja klubova se nalazi u tabeli:

Mole se SVI delegati sa regiona Istočna Srbija, da provere i dostave IZMENU postojećih podataka ( mail i mob telefon ) u evidenciji RKS IS kako bi dobili svoj USERNAME i RASSWORD da bi mogli da pristupe platformi za slanje rezultata na sajt koji je u upotrebi od sezone 2017 /2018. godine. U obavezi su SVI delegati, sa SVIH lista. Ovo je jedan od preduslova za bavljenjem ovim poslom od ove sezonehttp://www.rksis.rs/8-informacije/549-vazno-obavestenje-o-slanju-rezultata-na-sajt-08-05-2017 
Izmene podataka slati najkasnije do 21. avgusta 2017. godine do 12.00 časova na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Postojeći adresar se nalazi u prilogu.

U prilogu maila se nalaze obrasci za prijavu dečaka za regionalnu ligu i devojčica za prvi stepen. Obrasce je postrebno popuniti, pečatirati i poslati ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do PETKA 01. septembra 2017. godine do 12.00 časova. Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje potreban obrazac za prijavu ekipa za kvalifikacije za kvalitetnu međuregionalnu MK ligu. Posebno obratiti pažnju na uslov za prijavu kluba u kategoriji juniora i kadeta ( klub mora imati seniorsku ekipu, dokument na linku http://www.rksis.rs/attachments/article/626/13_Organizacija%20mk%20takmicenja%20KSS%202017_2018_konacno.pdf  ) dok za kategoriju pionira nema uslova. Rok za prijavu ekipa je 25. avgust 2017. godine do 12.00 časova ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.

Na osnovu Pravilnika o ispitima i kategorizaciji košarkaških sudija KSS član 4. Regionalni koordinator za suđenje RKS Istočne Srbije obajvljuje KONKURS -OGLAS za sticanje zvanja "košarkaški sudija". Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave do 31.08.2017. godine. na telefone :

U prilogu maila se nalazi obrazac za 1 MRL Istok koji je potrebno da popunite i pošaljete najkasnije do PETKA 25. avgusta 2017. godine do 12.00 časova ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje potreban obrazac za prijavu za 2 ŽLS Jug B koja se nalazi u prilogu. Poslednji rok za prijavu za takmičenje je PETAK 25. avgust 2017. godine do 12.00 časova. Prijave slati ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Naknadne prijave NEĆE se razmatrati.

RKS Istočna Srbija objavljuje prijave za muška i ženska MK takmičenja u RKS za kvalifikacije za juniorsku, kadetsku, i žensku kadetsku ligu Srbije. Rok za prijavu je PETAK 25. avgust 2017. godine do 12.00 časova. Prijave dostavljati ISKLJUČIVO na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Sve prijave koje stignu posle naznačenog roka NEĆE se uzimati u obzir.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Zaključak sa rokovima prijave ekipa za predstojeću sezonu. Zaključak sa rokovima se nalazi u prilogu.

18. po redu AuA 3x3 biće održan 12. i 13. avgusta 2017. godine, na starom mestu, gde je sve i počelo davne 2000. !!! Ekipe se mogu prijaviti u prostorijama Organizacije za turizam i kulturu, Ulica Trg Oslobođenja br. 2 (Info centar - preko puta Muzeja) (za sve kategorije) , kao i preko zvanične FB stranice www.facebook.com/avgustuavgustu

Kalendari muških i ženskih takmičenja koje je dostavila Takmičarska komisija KSS se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalaze dokumenta koja je dostavila Takmičarska komisija KSS a odnose se na licenciranje seniorskih i MK ekipa.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dokumenta vezana za organizaciju seniorskih, Jedinstvenih MK kao i MK takmičenja. Dokumenta se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila početne tabele zimskih seniorskih liga u okviru KSSa. Tabele se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila obaveštenje o testiranju službenih lica pred takmičarsku sezonu 2017./2018. Obaveštenje se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila spisak potrebnih dokumenata za zamenu ranga takmičenja kao datum do kog može da se izvrši zamena. Dokumenta se nalaze u prilogu.

Na sastanku UO KSS od 21. jula, donete su odluke o učlanjenju novih klubova, terminu redovnog septembarskog prelaznog roka, roku za zamenu ranga takmičenja i vrednosti boda za sezonu 2017/2018. Odluke se nalaze u prilogu.

Od januara 2017. godine važe novi Registracioni pravilnik i Pravilnik o takmičenju koji je usvojila Skupština KSS. Dokumenta su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija obaveštava klubove sa regiona RKS Istočna Srbija i klubove koji su se takmičili u ligama koje su se vodile iz kancelarije RKS IS, da imaju dugovanja prema istoj, koja na dan 31.08.2016. godine iznose :

Takmičarska komisija je dostavila dopunu uputstva za  septembarski prelazni rok. Dopuna uputstva je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje poziv službenim licima za testiranje za sezonu 2016./2017. godine, koji se održava 17.09.2016. godine. Poziv je stigao od Sudijske komisije i u celosti ga objavljujemo:

Kancelarija RKS Istočna Srbija upućuje dopis klubovima sa regiona Istočne Srbije u vezi organizacije minibasket takmičenja u sezoni 2016./2017. godine. Kao što je već poznato, u sezoni 2016./2017. godine, minibasket takmičenje se organizuje po festivalskom principu. U prilogu je dopis koji klubovi treba da popune i popunjen dopis vrate na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. u predviđenom roku.

Takmičarska komisija KSS je dostavila uputstvo za međunarodni prelazak maloletnog igrača i pravo nastupa takvog igrača. Uputstvo je u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila uslove za redovni septembarski prelazni rok koji traje od 1./2. - 05./06.09.2016. godine. Uslov za korišćenje septembarskog prelaznog roka je izmirenje dugovanja klubova po svim osnovama do 26.08.2016. godine. Uslovi i postupak prelaznog roka su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija još jednom podseća klubove RKS IS i klubove koji su učestvovali u takmičenjima koja su se vodila iz njene kancelarije da je poslednji rok za izmirenje dugovanja po svim osnovama 26.08.2016. godine. Tim povodom objavljujemo dopis generalnog sekretara Aleksandra Jocića koji je upućen svim klubovima.

Poštovani,    

Finalni Roda 3x3 turnir u basketu održava se 17.08.2016. godine u Beogradu na Trgu Republike. Učestvuju pobednici svih 28 kvalifikacionih turnira koji su se igrali na teritoriji cele Srbije. Kao i ostali savezi u okviru KSS, tako je i RKS Istočna Srbija imala svoj kvalifikacioni turnir i njeni predstavnici su jedni od učesnika finalnog turnira u Beogradu. Prenos uživo možete pratiti preko linka http://sportuzivo.tv/roda33_uzivo.html a rezultate na sledećem linku http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ16GCFQXHVDSRB?tabView=Results .

RKS Istočna Srbija objavljuje sve potrebne prijave za MK takmičenja koja se vode iz kancelarije RKSIS.
Rok za prijavu kluba za takmičenje MK je PONEDELjAK 5. SEPTEMBAR. Prijava se podnosi komesaru koji vodi takmičenje na propisanom obrascu, preko kancelarije RKSIS. KLUB KOJI NIJE IZMIRIO SVE FINANSIJSKE OBAVEZE PO OSNOVU TAKMIČENjA (ZAOSTALA DUGOVANjA, DUGOVANjA PO OSNOVU KOTIZACIJE-ČLANARINE I DUGOVANjA PO OSNOVU KAZNI) NEMA PRAVO PRIJAVE EKIPA ZA TAKMIČENjA.
Za sva dodatna pitanja, na raspolaganju vam stoji komesar MK Marinko Golubović, broj telefona 069 2 404 504.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje prerađeni dokument organizacije i sistema MK takmičenja koja se vode iz kancelarije RKSIS. Materijal možete naći u prilogu.

TK KSS je dostavila dopis o promeni verifikatora za region Raško Kosovsko-Metohijski. Dopis je u prilogu.

Na teritoriji RKS Istočna Srbija se odigrava još jedan Basket 3x3, i to u Sokobanji. Povodom toga, objavljujemo poziv za učesnike.

Prijave za basket turnir "Avgust u Avgustu 3x3 Sokobanja 2016" koji se održava 12. i 13. avgusta, su u toku! Ekipe se mogu prijaviti u Organizaciji za turizam i kulturu, Ulica Trg Oslobođenja br. 2 (Info centar - preko puta Muzeja) (za sve kategorije) , kao i na sajtu http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMG16IAGSSYERSRB… (u kategoriji seniora) i preko zvanične FB stranice www.facebook.com/avgustuavgustu

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac prijave za seniorska takmičenja koja se vode iz njene kancelarije. Još jednom podsećamo klubove na izvode iz dokumenta ORGANIZACIJA SENIORSKIH TAKMIČENJA kojih komesari moraju striktno da se pridržavaju:

10. Rok za prijavu kluba za takmičenje je PONEDELjAK 29.AVGUST 2016. Prijava se podnosi komesaru koji vodi takmičenje u kojem klub igra, nadležnoj kancelariji (obrazac u prilogu).

Takmičarska komisija je dostavila propozicije za muška takmičenja koja se vode pod okriljem KSS, kao i za KUP takmičenja. Posebno obratiti pažnju na crveno markirane izmene i dopune. Propozicije su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila kalendare muških i ženskih takmičenja u 2016/2017. Obratiti pažnju na promenu datuma septembarskog prelaznog roka. Kalendari su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje dospelu dokumentaciju koju je dostavila Takmičarska komisija KSS a koja se odnosi na vrste ugovora sa domaćim i stranim igračima i primer za raskid ugovora. Primeri ugovora se nalaze u prilogu.

Objavljujemo materijal koji je poslala Takmičarska komisija a sadrži: uputstvo, potvrdu overivača o prijemu ugovora, uputstvo za overu ugovora od strane kluba i molbu za overu ugovora. Materijal se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila propozicije za sva ženska takmičenja koja se vode pod okriljem KSS. Posebno obratiti pažnju na izmene koje su markirane crvenim slovima. Propozicije su u prilogu.

Objavljujemo prečišćeni materijal koji je dostavila Takmičarska komisija a koji se odnosi na organizaciju MK i juniorsko/kadetskog takmičenja u sezoni 2016/2017. Materijali su u prilogu. Posebno obratiti pažnju na organizaciju mlađih kategorija koja je promenjena od sezone 2016/2017.

Takmičarska komisija KSS je dostavila prečišćeni materijal koji ponovo objavljujemo. U prilogu se nalazi materijal vezan za licenciranje seniorskih ekipa i ograničenja prava nastupa i licenciranja. U materijalu licenciranje seniorskih ekipa, kod kojih postoji ograničenje u godištima je jos jednom skrenuta pažnja da se mogu licencirati najviše 6 igrača starija od 27 godina. A u materijalu ograničenja i prava nastupa, obratiti pažnju na deo sa dvojnom registracijom.

Kancelarija Istočne Srbije objavljuje izveštaj komesara za letnju seniorsku ligu 2016 koja  je igrana na regionu Istočne Srbije. Jedina ekipa koje je igrala u konkurenciji je KK Babušnica koja je time i ostvarila pravo nastupa u 2 MRL Istok u sezoni 2016/2017. Zbog nepostojeće infrastrukture, KK Babušnica ove sezone neće nastupati u 2 MRL Istok i samim tim region Istočna Srbija ne daje svog predstavnika u 2 MRL Istok za sezonu 2016/2017. Izveštaj se nalazi u prilogu.