Povodom Evropske nedelje sporta, EU info kutak Niš, kao Informacioni centar Delegacije Evropske unije u Srbiji, i Кlub košarke u kolicima „Nais“ , a u saradnji sa Gradom Nišom i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitalja, organizuju sportski događaj na centralnom gradskom trgu – Trgu kralja Milana, u četvrtak, 30. septembra u periodu 12-14.30 sati.

 U nedelji sporta, žeja je da se naročito istakne značaj sporta i fizičke aktivnosti za osobe sa invaliditetom. Događaj predviđa postavljanje mini terena za košarku, a u okviru pripremljenog sportskog programa vođenog od strane animatora, biće organizovano nekoliko košarkaških igara za posetioce i prolaznike: šutiranje trojki, slobodna bacanja, šut sa celog terena. Кao specijalna igra organizovaće se „Put oko Evrope“. Osim članova Кluba „Nais“ i svi zainteresovani sugrađani i sugrađanke tokom manifestacije moći će da učestvuju u igri i bacanju koša iz invalidskih kolica.
U želji da se iz centra Grada pošalju prave poruke važnosti sporta, sa naglaskom na adaptivni sport, kao i jačanje i promocija i razvoj parasporta u našem gradu, pozivaju se svi da prisustvuju događaju i pruže podršku u „igračkom“ i/ili navijačkom delu.
Program se nalazi u prilogu.