Košarkaški klub Niš će ove godine organizovati drugi Memorijal “Moma Stojanović – Moca”, u čast svog bivšeg trenera mlađih kategorija i člana stručnog štaba, košarkaškog entuzijaste koji je preminuo 2015. godine. Turnir se igra u pionirskoj konkurenciji, Moca Stojanović je trenirao taj uzrast u svom klubu i imao dara da prepozna talente.

Na turniru učestvuju KK Niš, OKK Nibak, OKK Konstantin i KK Naisus. Memorijalni turnir u kategoriji pionira, održaće se 9. i 10. septembra u Hali OŠ “Dušan Radović” u niškom naselju Duvanište. Prvog dana se polufinalne utakmice igraju u terminima od 17 časova i 30 minuta i 19 časova i 30 minuta. U nedelju, drugog dana Memorijala, utakmica za treće mesto je na programu u 17 časova i 30 minuta, dok je finale od 19 časova i 30 minuta.
Moma Stojanović – Moca je prošao sve igračke kategorije originalnog Košarkaškog kluba Ergonom, odigrao jednu seniorsku sezonu i nakon nje se posvetio trenerskom poslu. U Ergonomu je radio kao trener juniora i seniora, a nakon toga je trenirao i sve mlađe selekcije, kao i seniorsku ekipu Studenta. Od 1996. je trener mlađih kategorija KK Niša, a od 2011. i član stručnog štaba seniorske ekipe.
Pored bavljenja trenerskim poslom Stojanović je bio i savezni sudija. Dugo godina je radio kao tehnički sekretar nekadašnjeg Okružnog košarkaškog saveza (OKS), kao i sekretar sudijske komisije OKS.
Bio je košarkaški entuzijasta u pravom smislu reči, a KK Niš je pokretanjem memorijalnog turnira uradio pravi potez u cilju čuvanja pravih vrednosti, kakvih sve više nedostaje srpskoj košarci.

RASPORED TAKMIČENJA:

Polufinale, subota 9. septembar:
Niš – Konstantin (17.30č)
Nibak – Naisus (19.30č)

Nedelja:
17.30č – Meč za 3.mesto
19.30č – finale