U celosti prenosimo obaveštenje koje smo dobili od Ministarstva Omladine i sporta:
Obaveštavamo vas da je na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, Vlada, uz supotpis Predsednika Republike, donela Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja, 05 Broj: 110-2515/2020od 15. marta 2020. godine, kojom je između ostalog, propisano:
„Zabranjuje se sazivanje i održavanje zborova i svih drugih okupljanja građana na otvorenom prostoru. U zatvorenom prostoru zabranjuju se sva okupljanja (sportske, kulturne i druge manifestacije) osim okupljanja koja su od posebnog interesa za rad i funkcionisanje državnih organa i službi, za čije održavanje posebno odobrenje, u skladu sa ovom odlukom, izdaje ministar unutrašnjih poslova. Odlukom Vlade, u zavisnosti od epidemiološke situacije, mogu se predvideti izuzeci od pravila iz st. 1. i 2. ove uredbe."
Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, a sledstveno gore citiranom, na teritoriji Republike Srbije nije dozvoljeno obavljanje sportskih aktivnosti (treninga, utakmica, mečeva, trka i sl.) u zatvorenim sportskim objektima (fiskulturnim salama, halama, teretanama, sportskim centrima, zavodima nadležnim za sport i sl.) i na otvorenim sportskim objektima (stadionima, regatnim stazama, trim i biciklističkim stazama i sl.) dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Republike Srbije.
O svim naknadnim informacijama bićete blagovremeno obavešteni.
Ostajemo na raspolaganju.
S poštovanjem,