ŽKK Bor i KK Basket Bor su u subotu 24.02.2018. godine, uz logističku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, bili domaćini osmog po redu ovosezonskog Mini-basket Festivala.
Utakmice, koje nisu imale takmičarski značaj, su odigrane u velikoj sali Sportskog centra u Boru, istovremeno na tri terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na Mini-basket Festivalu svi pobednici. Organizatori Festivala su svoj deci učesnicima obezbedili medalje, sendviče, vode i diplome.

Manifestacija je okupila 11 klubova sa regiona istočne Srbije – (ŽKK Bor, KK Basket Bor, KK Mladost Vesna, KK Zlatara, KK Leda, KK Zicer, KK Hajduk Veljko, KK Bin, KK Rtanj , KK Trijumf i KK Timok), koji su nastupili sa oko 27 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2007., 2008. i 2009/10. godište). Na tri paralelna terena, od 10 do 17 časova, odigrano je 27 utakmica u kojima je učešće uzelo oko 300 dečaka i devojčica. Svečanom otvaranju Festivala prisustvovali su ministar u Vladi Srbije Branko Ružić ,komesar mlađih kategotija RKSIS-a Dušan Vasić, predstavnici ŽKK Bor-a,  kao i   predsednik  KK Basket Bor Dobrica Đurić koji je otvorio festival. Nakon intoniranja himne su podeljene medalje i diplome  svim učesnicima, a ceo događaj su ispratili predstavnici lokalnih medija i brojni gosti.
Na odličnoj organizaciji Festivala i druženju, čestitke klubovima-organizatorima uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša. Ujedno se zahvaljujemo svim sudijama, pomoćnim sudijama i Petković Draganu koji su svojim radom i trudom na terenu i oko njega učinili turnir kompletnim.
Slike sa festivala možete pogledati u galeriji na našem sajtu, na linku : http://www.rksis.rs/galerija/999-i-minibasket-festival-bor-28-02-2018 kao i na našoj zvaničnoj stranici na facebook-u : https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=986977194792970 .
Sledeće druženje je zakazano za subotu 24.marta 2018. godine u Boljevcu.

koordinator Mini-basket festivala
Nikola Ivković