XVIII Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 12. do 16. januara 2018. godine.Prijave učešća će se primati do 31. decembra 2017. godine.
Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2007. i mlađi, 2008. i mlađi, 2009. i mlađi, i 2010. i mlađi. Svaki klub može prijaviti više ekipa, a ekipu sačinjava 15 igrača/igračica.

Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava).
Svečano otvaranje je zakazano za subotu 13. januara 2018. godine u 12,00 časova.
U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere ’’Od minibasketa do košarke’’. Biće organizovana predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i to:· Uzrast 3-4 godine – Mini basket Igraonica,
Uzrast 5-6 godina – Mini basket Učionica,
Uzrast 7-8 godina – Mini basket Radionica,
Uzrast 9-10 godina – Edukativni trening Košarkica,
Uzrast 11-12 godina – Trening po stanicama.
Imena predavača će blagovremeno biti objavljena. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket.
Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence.
Svi učesnici koji nisu iz Beograda treba da blagovremeno jave broj članova ekipa, kako bi na vreme rezervisali smeštaj u hostelu ili učeničkom domu, sa kojima imamo saradnju, a takođe postoji mogućnost smeštaja i u hotelu “Srbija” (Ustanička, Beograd).
Za sve učesnike XVIII Međunarodnog minibasket festivala ’’Rajko Žižić’’ predviđene su medalje i pehari.
Prijave za učešće na Festivalu primaće se na e-adresi: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnije do 31.12.2017. godine.
Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja Festivala.

MINI BASKET – MAKSI ZABAVA!!!

Rade Georgievski
Predsednik Udruženja mini basket Srbije