ŽKK Bor i KK Basket Bor su u subotu 8. aprila 2017.godine, uz logističku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, bili domaćini četvrtog po redu ovosezonskog Mini-basket Festivala.
Utakmice, koje nisu imale takmičarski značaj, su odigrane u velikoj sali Sportskog centra u Boru, istovremeno na dva terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na Mini-basket Festivalu svi pobednici. Organizatori Festivala su svoj deci učesnicima obezbedili medalje, sendviče, vode i diplome.

Manifestacija je do sada okupila najveći broj klubova sa regiona istočne Srbije – 11 (ŽKK Bor, KK Basket Bor, KK Mladost Vesna, KK Zlatara, KK Leda, KK Đerdap, KK Hajduk Veljko, KK Bin, KK Rtanj , KK Negotin i KK Naisus), koji su nastupili sa oko 30 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2006., 2007. i 2008/09. godište). Na dva paralelna terena, od 10 do 17 časova, odigrano je oko 30 utakmica u kojima je učešće uzelo oko 330 dečaka i devojčica.Svečanom otvaranju Festivala prisustvovali su generalni sekretar RKSIS-a Aleksandar Jocić, predsednici ŽKK Bor Darko Mihajlović i KK Basket Bor Dobrica Đurić koji su i podelili medalje i diplome učesnicima, predstavnici lokalnih medija i brojni gosti.
Na odličnoj organizaciji Festivala i druženju, čestitke klubovima-organizatorima uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, kao i sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša.
Slike sa gfestivala možete pogledati u galeriji na našem sajtu, na linku http://www.rksis.rs/galerija/494-iv-minibasket-festival-bor-galerija-12-04-2017 .
Sledeće druženje je zakazano za subotu 22.april 2017. godine u Beloj Palanci.

koordinatori Mini-basket festivala
Bojan Golubović, Nikola Ivković, Dušan Vasić