Grad Pirot i KK Pirot bili su, u nedelju 26. marta 2017. godine, domaćini trećeg po redu ovosezonskog Mini-basket festivala a uz tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.
Revijalne utakmice su odigrane u OŠ „Vuk Karadžić“ i sali Pedagoške akademije, paralelno na tri terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na mini-basket festivalu svi pobednici. Organizator festivala je obezbedio svoj deci-učesnicima medalje, sendviče i diplome.

Manifestacija je okupila 7 klubova sa regiona istočne Srbije (KK Pirot, KK Mladost Vesna, ŽKK Gimnazijalac, KK Leda, KK Junior, OKK Junior i KK Timok), koji su nastupili sa preko 20 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2006., 2007. i 2008/09. godište). Na tri paralelna terena, od 10 do 17 časova, odigrano je preko 20 utakmica u kojima je učešće uzelo preko 300 dečaka i devojčica.
Svečano otvaranje festivala je održano u sali Pedagoške akademije, kojem su prisustvovali zamenik predsednika RKSIS-a g-din Zoran Stevanić, generalni sekretar RKSIS-a Aleksandar Jocić, predsednik KK Pirot Slaviša Svilarov, prvotimci KK Pirota koji su podelili medalje i diplome, brojni predstavnici lokalnih medija i brojni gosti.
Na odličnoj organizaciji festivala i druženju, čestitke KK „Pirot“-u uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, kao i sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša. Slike sa festivala u Pirotu možete pogledati u galeriji ili na linku http://www.rksis.rs/galerija/468-iii-minibasket-festival-pirot-30-03-2017-galerija .

Sledeće druženje je zakazano za subotu 8.april 2017. godine u Boru.

koordinatori Mini-basket festivala
Bojan Golubović, Nikola Ivković, Dušan Vasić