U nedelju 29.maja 2022.godine u Zaječaru održan je 23. minibasket festival, drugi po redu u ovoj sezoni. Festival je održan u hali Кraljevica u Zaječaru u organizaciji košarkaškog kluba „Timok“ i Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.
Na festivalu učešće je uzelo 330 dečaka i devojčica različitih uzrastnih kategorija iz sledećeh klubova sa našeg regiona: kk „Кnjaževac 1950“, kk „Leda“ Кnjaževac, kk „Svrljig“, kk „Mladost Vesna“ Bela Palanka, kk „Rtanj“ Boljevac, kk „Bin“ Zaječar, kk „Rudar 1903“ Bor,kk “Zlatara“ Majdanpek, kk „ Hajduk Veljko“Negotin  i kk „Timok“ Zaječar.

Turnir se odigrao na tri paralelna terena koji su bili obeleženi krep trakama i fizički odvojeni, dok su koševi bili postavljeni na visinu od 2,60 metara, tokom celog trajanja turnira bio je prisutan lekar.
Ovaj turnir već četiri godine nosi naziv Memorijal Sava Miletić u znak sećanja na  tragično nastradalog mladog košarkaša člana kk „Mladost 019“ iz Zaječara. Nakon otvaranja turnira i podele medalja njegovi drugovi i bivši saigrači odigrali su revijalan meč u znak sećanja na svog druga.
Tokom turnira predstavnici regionalne sudijske organizacije radili su na edukacji novih sudija i pomoćnih sudija, što je od strane klubova pozdravljeno i podržano da se sa edukaciom nastavi i na budućim turnirima.
Tokom svečanog otvaranja prisute učesnike je u ime organizatora pozdarvio Milan Veljković, predsednik kk „Timok“, prisutnim učesnicima obratili su se i Nikola Pavlović u ime Sportskog saveza Zaječara kao i Miloš Avramović u ime RКSIS, u ime RКSIS Dušan Vasić je uručio plaketu za uspešnu organizaciju turnira predsedniku kk „Timok“ Milanu Veljkoviću.
Turnir je imao i humni aspekt s obzirom da su se za vreme turnira prikupljala sredstva u vidu dobrovoljnog priloga za pomoć u lečenju male Zaječarke Lenke Ljubisavljević. Učešće su uzeli svi klubovi i dosta posetilaca te je prikupljeno 37.540.00 dinara i uručeno porodici Lenke Ljubisavljević.
Za svu decu učesnike turnira organizator je obezbedio kroasane i vodu, sva deca su dobila medalje i diplome.  RКSIS je organizatoru dodelio deset lopti broj 5.
Po prvi put za organizaciju turnira dobili smo pomoć u vidu donacije kroasana od kompanije BENLIAN i nadamo se da će u narednom periodi broj firmi koji podržavaju mini basket festivale rasti i kroz svoj društveno odgovorni pristup dati doprinos u stvaranju novih košarkaša na našem regionu.
Za celokupnu organizaciju turnira u ime  RКSIS čestitamo kk „Timoku“ Zaječar.
Fotografije sa turnira možete pogledati na linku https://rksis.rs/galerija/2951-minibasket-festival-u-zajecaru-13-06-2022 .