Jubilarni 20. Međunarodni minibasket festival ''Rajko Žižić'' će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 22. do 26. januara 2020. godine. Prijave učešća će se primati do 10.januara 2020. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, 2011. i mlađi, i 2012. i mlađi. Svaki klub može prijaviti više ekipa, a ekipu sačinjava 15 igrača/igračica. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „4" i "5" . Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava). Svečano otvaranje je zakazano za subotu 25. januar 2020. godine u 12,00 časova. U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere ''Od minibasketa do košarke''. Biće organizovana predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i to:


·         Uzrast 3-4 godine – Mini basket Igraonica,
·         Uzrast 5-6 godina – Mini basket Učionica,
·         Uzrast 7-8 godina – Mini basket Radionica,
·         Uzrast 9-10 godina – Edukativni trening Кošarkica,
·         Uzrast 11-12 godina – Trening po stanicama.
Imena predavača će blagovremeno biti objavljena. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence. Svi učesnici koji nisu iz Beograda treba da blagovremeno jave broj članova ekipa, kako bi na vreme rezervisali smeštaj u hostelu ili učeničkom domu, sa kojima imamo saradnju, a takođe postoji mogućnost smeštaja i u hotelu "Srbija" (Ustanička, Beograd). Za sve učesnike jubilarnog 20. Međunarodnog minibasket festivala ''Rajko Žižić'' predviđene su medalje i pehari.
Prijave za učešće na Festivalu primaće se na e-adresi: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , najkasnije do 10.01.2020. godine.
Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja Festivala.