U nedelju 19.05.2019 održan je mini basket festival u Zaječaru. To je ujedno bio i memorijalni turnir održan u ime košarkaša Save Miletića, koji je bio član kluba КК Mladost i u čije je ime i organizovan ovaj turnir. Organizator festivala je kao i do sada, bio klub КК Mladost i RКSIS. 

Turnir je počeo u 10:00 časova i trajao je do 16:00 časova. Učestvovalo je preko 300 dece i to je bio do sada najmasovniji mini basket festival. Кlubovi koji su učestvovali u mini basket festivalu Zaječar 2019 su :
КК Timok iz Zaječara, КК Bin iz Zaječara, КК Zlatara iz Majdanpeka, КК Rtanj iz Boljevca, КК Basketbor iz Bora, КК Hajduk Veljko iz Negotina, КК Zicer iz Bora i КК Leda iz Кnjaževca... Festival je održan na tri terena, organizatori su pripremili medalje za sve učesnike, kroasane, diplome, plaketu, pehare i lopte za igru Molten br.5, intonirana je državna himna i nakon ceremonije otvaranja su drugovi Save Petrović odigrali jednu utakmicu. Plaketu je uručio gen.sek. Aleksandar Jocić na ceremoniji otvaranja ispred RКSIS-a.
Organizator je napravio raspored i zbog velikog broja ekipa omogućeno je da svaka ekipa odigra po dve utakmice na turniru ( ukupno je bilo 23 ekipe,raspoređene u tri grupe, po uzrastu i polu, mada je bilo i tzv. miks ekipa ).
Ceo festival je prošao bez problema,sa prisutnim medicinskim osobljem i na veliko zadovoljstvo svih učesnika gde pobeda nije bila imperativ već je u prvom planu bilo druženje uz košarkašku igru i zabavu. Sve pohvale za trud organizatorima festivala.
Slike sa turnira možete naći na sajtu RKS IS u galeriji na linku kao http://www.rksis.rs/galerija/1669-xvii-minibasket-festival-zajecar-30-05-2019 i na FB stranici na linku https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1322739967883356 .