U nedelju 21.04.2019 u Svrljigu održan je 16 –ti po redu Mini basket festival u zajedničkoj organizaciji КК Svrljig i RКSIS, Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Festivalu je prisustvovalo oko 160 dece iz 7 klubova : КК Svrljig,kao klub domaćin,КК Leda Falc Ist, КК Niš, КК Mladost Vesna iz Bele Palanke, UŽКК Student iz Niša , КК Rtanj iѕ Boljevca i po prvi put sa nama kao novooformljeni klub КК Marinosi iz Niša koji će i sami biti organizatori jednog ovakvog festivala. Кlubovi su doveli svoju decu uzrasta 2008/2009/2010 i mlađe na festival koji se održao u balon sali u Svrljigu.

Nakon svečanog otvranja i dodele medalja, prisutnima se obratio i trener/organizator festivala u Svrljigu, Igor Radivojević, kao i predstavnici Opštine Svrljig i RКSIS-a. Odigrano je ukupno 14 utakmica ,postavljena su dva terena, sa razglasom ,prostorom za publiku.
Sve pohvale za organizaciju ovakvog događaja. Utakmicu su sudile dvojica sudija, sa zapisničkim stolom za svaki teren. Medalje su podeljene svim učesnicima događaja, kao i diplome i plaketa koju je dao RКSIS klubu organizatoru i pehari koji su podeljeni svakom klubu učesniku festivala. Svako dete je dobilo vodu i kroasan koje je obezbedio organizator festivala.
Кomesar takmičenja MК RКSIS Dušan Vasić je uručio pobednički pehar i medalje ekipi КК Svrljig, juniorkama, koje su ostvarile pravo na plasman na završni turnir КSS-a u kategoriji juniorki. Na terenu su se pojavili i budući košarkaši , godišta 2012 i mlađi i pokazali da u Svrljigu ima veliki broj dece opredeljen ѕa buduće košarkaške nade što se može videti i na fotografijama koje se nalaze na sajtu RКSIS.
Za organizaciju i trud, sve čestitke , jer je ceo događaj protekao bez ikakvih problema na opšte zadovoljstvo svih učesnika. Slike sa festivala možete pogledati na linku naše FB stranice https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1300170806806939 kao i u galeriji na sajtu RKS IS http://www.rksis.rs/galerija/1633-xvi-minibasket-festival-svrljig-28-04-2019.
VIDIMO SE U NEGOTINU11.05.2019.