U nedelju 10.03.2019 u Beloj Palanci održan je 14 –ti po redu Mini basket festival u zajedničkoj organizaciji КК Mladost Vesna iz Bele Palanke i RКSIS, Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Festivalu je prisustvovalo oko 270 deteta iz 9 klubova: КК Mladost Vesna iz Bele Palanke, kao domaćin, OКК Junior iz Niša, КК Trijumf iz Niša, КК Bin iz Zaječara, КК Svrljig, КК Leda Falc Ist iz Кnjaževca, КК Pirot i UŽКК Student iz Niša. Godište dece koja su učestvovala na Mini basket festivalu su 2008/2009/2010 i mlađi. Ukupno je odigrano 24 utakmice, a utakmicu su igrala deca u muškim , ženskim i mešovitim selekcijama.

Na samom festivalu su bila postavljena četiri koša sa visinom obruča od 2,60m-2,80m. Domaćin / organizator turnira je obezbedio sendviče i vodu za sve učesnike, za sve vreme trajanja turnira je bio prisutan lekar, festival je bio i medijski propraćen od strane lokalnih medija, prisutne su bile sudije i pomoćne sudije koje su ovom prilikom imale mogućnost da kroz najmlađe uzrasne kategorije odsude svoje prve utakmice.
Svim učesnicima su podeljene medalje, diplome, pehari za svaki klub, zahvalnica u vidu plakete za domaćina turnira, lopte No.5, koje su uručili RКSIS i prisutni predstavnici saveza: Potpredsednik za takmičenje КSS-a Dušan Projović, Gen.sek.Aleksandar Jocić i zamenik Predsednika RКSIS Zoran Stevanić.
Festival je prošao bez ikakvih problema na opšte zadovoljstvo svih učesnika i organizatora samog festivala sa željom da se i dalje organizuju slične manifestacije i na taj način promoviše košarka na celom regionu RКSIS. Sve fotografije sa festivala  mogu da se nađu na sajtu RКSIS-a www.rksis.rs. u galeriji, na linku http://www.rksis.rs/galerija/1577-xiv-minibasket-festival-bela-palanka-10-03-2019 kao i na FB stranici regionalne kancelarije, na linku https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1271229666367720 .
Ovog puta bih hteo da se zahvalim svim učesnicima na njihovom trudu i naporu da se ovaj festival održi, kao prvi organizovan u ovoj godini, omasovi i postane stalan deo košarkaškog kalendara.
Vidimo se na sledećem mini basket festivalu u Boljevacu 31.03.2019.