Sjajan praznik košarke, vrlo dobra organizacija, puna hala dece i budućnosti kao i utakmica najmlađih mališana do sada, je utisak koji nam je domaćin KK Svrljig upriličio na sebi svojstven način ove nedelje u balon sali u Svrljigu, gde je odigran XIII po redu minibasket festival.

Odigrano je 10 utakmica u periodu od 10-15h u tri uzrasne kategorije (2007. 2008. i 2009./10. godište), u kojima je učestvovalo oko 140 deteta iz 4 kluba a 4 grada sa regiona RKSIS-a : KK Leda, KK Mladost Vesna, KK Bin i KK Svrljig.
Postavljena su 2 terena, prilagođenih uzrastu dece, gde su koševi bili na visini 2,60m a utakmice su igrane loptama br.5. Utakmice nisu imale takmičarski značaj. Festival su otvorili predstavnik kluba organizatora KK Svljig, predsednica opštine i narodni poslanik Milija Miletić. Prešlo se i na deci najlepši momenat, dodela medalja, diploma i grupno slikanje, nakon čega je odigrana utakmica najmlađih učesnika mini basket festivala ikada, dece uzrasta od dve i po do pet godina, koja su uz posvećenost Igora Radivojevića, doživela svoje prve sportske uspomene.  
Na vrlo dobro organizaciji Festivala i druženju, čestitke klubu-organizatoru, uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša.
Takođe veliko hvala košarkasicama KK Svrljiga na odličnoj saradnji kao i službenim licima.
Slike sa festivala možete pogledati u galeriji na našem sajtu, na linku : http://www.rksis.rs/galerija/1184-xiii-minibasket-festival-svrljig-06-06-2018 kao i na FB https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1043368792487143 .
Vidimo se i naredne sezone sa nekim novim mališanima koji će kroz mini basket ideju, stasavati i rasti u velike ljude i šampione. Zahvaljujem se svima i u svoje lično ime na vrlo dobroj saradnji u predhodnom periodu i želim još mnogo ovako divnih festivala u daljem periodu.  

koordinator Mini basket festivala
Nikola Ivković