Sjajan praznik košarke, besprekorna organizacija, puna hala dece i budućnosti kao i sećanje na Savu Miletića, je utisak koji nam je domaćin KK Timok upriličio na sebi svojstven način ove nedelje u Hali Kraljevica u Zaječaru, gde je odigran XII po redu minibasket festival. Odigrana je 21 utakmica u periodu od 10-17h u tri uzrasne kategorije (2007., 2008. i 2009./10. godište), u kojima je učestvovalo oko 340 deteta iz 9 klubova a 6 gradova sa regiona RKSIS-a :

KK Timok, KK Bin, KK Leda, KK Zlatara, KK Basket Bor, KK Zicer, KK Niš, KK Naissus, KK Rtanj. Postavljeno je 3 terena, prilagođenih uzrastu dece, gde su koševi bili na visini 2,60m a utakmice su se igrale loptama br.5. Utakmice nisu imale takmičarski značaj. Festival su otvorili predstavnici kluba organizatora KK Timok i RKSIS-a, gde je bio prisutan i komesar MK Dušan Vasić, nakon čega je intonirana himna. Prešlo se i na deci najlepši momenat, dodela medalja,  pehara i grupno slikanje, nakon čega je odigrana memorijalna utakmica za Savu Miletića.  Domaćin KK Timok je mini basket festival  i ove godine  posvetio u znak sećanja na svog bivšeg igrača, memorijalnom utakmicom najmlađih članova kluba i drugova iz Savine selekcije. KK Timok je obezbedio sendviče i vodu svim učesnicima festivala.
Na odličnoj organizaciji Festivala i druženju, čestitke klubovima-organizatorima uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša. Ujedno se zahvaljujemo porodici Miletić, svim sudijama i pomoćnim sudijama koji su svojim radom i trudom na terenu i oko njega učinili turnir kompletnim.
Slike sa festivala možete pogledati u galeriji na našem sajtu, na linku : http://www.rksis.rs/galerija/1144-xii-minibasket-festival-zajecar-14-05-2018 kao i na FB stranici na linku : https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1030174353806587 .
Sledeće druženje je zakazano za nedelju 03.06.2018. u Svrljigu.
koordinator Mini basket festivala
Nikola Ivković