U prelepoj Soko Banji je u nedelju odigran jedanaesti po redu Mini-basket festival i prvi događaj tog tipa u Soko Banji, gde je 500-tina dece učinilo ovaj festival najmasovnijim do sada.

Divan dan, dečiji žagor, nova poznanstva i prelepi ambijent je uspomena koju će deca i učesnici nositi sa sobom zauvek. Domaćin OKK Soko Banja i opština Soko Banje su bili dobri domaćini sa željom za još ovakvih manifestacija u narednom periodu.
Utakmice su bile odigrane na tri terena u okviru Sportske Hale Soko Banja, gde su koševi bili postavljeni na 2,60 metara visine,  a utakmice igrane loptom br.5. U prvom planu je bilo igranje, edukacija i upoznavanje mališana sa čarima košarke, gde nije bilo takmičarskog značaja utakmica. Vizija Mini-basket festivala, gde su svi pobednici, je dobila pun značaj na samom otvaranju na kome su sve igračice i igrači dobili medalje i diplome. Nakon obraćanja prisutnima od strane predstavnika OKK Soko Banja, opštinskih zvaničnika i intoniranja himne, nastavilo se sa utakmicama na kojima je učestvovalo 14 klubova, sa 40 ekipa iz 8 gradova sa regiona RKSIS-a u tri uzrastne kategorije (2007., 2008. i 2009./10. godište).  Klubovi učesnici bili su: OKK Soko Banja, KK Basket Bor, KK Zicer, KK Rtanj, KK Timok, KK Bin, KK Pirot, KK Mladost Vesna, KK Hajduk Veljko, KK Leda, OKK Junior, KK Trijumf, KK Naissus i ŽKK Student. Na tri terena je učestvovalo pet stotina dece u periodu od 10-17 časova, gde su odigrane 22 utakmice. RKSIS-e  je izrazila ogromno zadovoljstvo i zahvalnost svim klubovima učesnicima na odličnoj saradnji i odazivu, a pružila svu potrebnu tehničku podršku i pomoć klubu organizatoru OKK Soko Banja, koji je omogućio organizaciju jedanaestog Mini basket festival. Takođe, veoma smo zahvalni i pomoćnim sudijama i sudijama na vrednom i predanom radu.

Galeriju slika možete naći na sajtu RKS IS na linku : http://www.rksis.rs/galerija/1115-xi-minibasket-festival-sokobanja-02-05-2018 kao i na linku naše FB stranice : https://www.facebook.com/pg/RKSIS.Istok/photos/?tab=album&album_id=1022377774586245 .

Sledeće druženje je zakazano za vikend 12/13.05.2018. u Zaječaru, gde će nam domaćin biti KK Timok.

Koordinator Mini basket festivala

Nikola Ivković