U Čačku je 18. decembra 2020. godine u 73 godini života, preminuo istaknuti srpski košarkaški sudija i košarkaški radnik Dušan – Dule Prodanović. Suđenjem je počeo da se bavi jako rano, da bi na završnom sudijskom ispitu održanom 1971. godine u Splitu, dobio zvanje saveznog košarkaškog sudije. Od tada kreće njegova bogata sudijska karijera. Sudio je sva takmičenja u ondašnjoj Jugoslaviji - SFRJ, a vrhunac karijere je bilo suđenje utakmica Prve savezne košarkaške lige Jugoslavije.

Odlikovao se pravičnošću, izvanrednim poznavanjem košarkaške igre, pravilima igre, a kada je trebalo i hrabrošću. Nakon završetka sudijske karijere postaje delegat na košarkaškim utakmicama gde u potpunosti dolazi do izražaja njegovo znanje i autoritet. I u ovom poslu dostigao je maksimum – najviši rang takmičenja. Poseban segment u njegovoj košarkaškoj karijeri čine poslovi koje je radio kao košarkaški radnik. U matičnoj košarkaškoj organizaciji je obavljao razne funkcije, a u Кošrakaškom Savezu Srbije je bio vrlo aktivan član Sudijske i Takmičarske komisije.
U privatnom životu uglavnom se bavio poslovima iz oblasti finansija. U penziju je otišao kao finsijski inspektor u Republičkoj poreskoj upravi – Filijala Čačak.