Želimo da Vas obavestimo da će u organizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, u sredu, 03.05.2017. godine, sa početkom od 10h u amfiteatru Fakulteta, predavanja održati vrhunski i svetski priznati stručnjaci iz oblasti sportsko-medicinskih nauka, Prof. dr Sanja Mazić, dr sci med (“Fizička aktivnost u prevenciji i terapiji hroničnih nezaraznih oboljenja”), i Prof. dr Dragan Radovanović, dr sci med („Specifičnosti medicinskih problema Olimpijskog tima Srbije: iskustva iz prakse”), sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predavanja su u skladu sa naporima Fakulteta da svojim studentima i sportistima obezbedi najbolje moguće uslove za obrazovanje i usavršavanje. Pored stalnog angažovanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, uvaženi gosti su aktivno uključeni u rad brojnih organizacija (Prof. dr Sanja Mazić je između ostalog predsednik zdravstvene komisije Ž.K.K. Crvena zvezda, a Prof. dr Dragan Radovanović predsednik Crvenog krsta Srbije, predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta i Košarkaškog saveza Srbije, lekar košarkaške reprezentacije naše zemlje i hirurg u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović”).