Na jednom mestu više od 250 dece koja igraju košarku, puna hala publike, ovo je slika koju su poneti svi koji su protekle subote boravili u SC Banjica u Beloj Palanci, gde je organizovan peti ovosezonski Mini-basket Festival. Bio je ovo svojevrsni praznik košarke u Beloj Palanci a KK Mladost i opština Bela Palanka su se još jednom pokazali kao odlični domaćini kao i organizatori sportskih manifestacija.

Utakmice, koje nisu imale takmičarski značaj, su odigrane u velikoj sali Sportskog centra u Boru, istovremeno na dva terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na Mini-basket Festivalu svi pobednici. Organizatori Festivala su svoj deci učesnicima obezbedili medalje, sendviče, vode i diplome.
Učesnici festivala u Mini-baksetu, kako deca tako i treneri, zadovoljni su organizacijom festivala. Deca su srećna jer se druže sa svojim vršnjacima, a treneri su istakli važnost učestvovanja na ovakvim takmičenjima gde su svi pobednici i gde se deca ustvari igraju košarke, a ne takmiče.
Manifestacija je okupila 9 klubova sa regiona istočne Srbije (KK Mladost, KK Pirot, KK Leda, ŽKK Gimnazijalac, KK Naisus, OKK Junior, KK Trijumf, KK Svrljig i ŽKK Student), koji su nastupili sa oko 20 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2006., 2007. i 2008/09. godište). Na dva paralelna terena, od 10 do 17 časova, odigrano je oko 30 utakmica u kojima je učešće uzelo oko 250 dečaka i devojčica. Generalni sekretar RKSIS-a, koji je pružio logističku podršku Festivalu, pohvalio je KK Mladost i opštinu Bela Palanka na sjajnoj organizaciji Festivala, ali i napore koji se ulažu u razvoj sporta u ovom mestu. „Zahvaljujući razvijenoj sportskoj infrastrukturi u Beloj Palanci, pokušaćemo da ovde organizujemo neki važniji događaj u košarci“, rekao je g-din Aleksandar Jocić. Galeriju slika možete naći na sajtu RKS IS na linku http://www.rksis.rs/galerija/517-v-minibasket-festival-bela-palanka-25-04-2017 .
Sledeće druženje je zakazano za subotu 20.maj 2017. godine u Svrljigu.