U nedelju 5. marta 2017. godine, u sportskoj hali u Boljevcu, održan je drugi ovogodišnji Mini-basket festival u organizaciji košarkaškog kluba „Rtanj“ i tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.
Manifestacija je okupila 7 klubova sa regiona istočne Srbije (KK Rtanj, KK Mladost Vesna, KK Negotin, KK Leda, KK Bin, KK Naisus i KK Basket Bor), koji su nastupili sa 15 selekcija, u dve uzrasne kategorije (2006. i 2007. godište).

Na dva paralelna terena, od 10 do 18 časova, odigrano je preko 20 utakmica u kojima je učešće uzelo oko 190 dečaka i devojčica. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na mini-basket festivalu svi pobednici. Organizator festivala je obezbedio svoj deci-učesnicima medalje i diplome. Festivalu su prisustvovali i zamenik predsednika RKSIS-a g-din Zoran Stevanić, kao i generalni sekretar RKSIS-a g-din Aleksandar Jocić. Na odličnoj organizaciji festivala i druženju, čestitke KK „Rtanj“ uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, kao i sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša.
Galeriju slika možete pogledati na našem sajtu, na linku http://www.rksis.rs/galerija/436-ii-minibasket-festival-boljevac-13-03-2017-galerija .
Sledeće druženje je zakazano za nedelju 26.mart 2017. godine u Pirotu.

koordinatori Mini-basket festivala
Bojan Golubović, Nikola Ivković, Dušan Vasić