U prilogu je Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, a koja je juče objavljena u Službenom glasniku.

RTC – Кragujevac 2021. održaće se, za 2008.godište od 23.06. do 30.06.2021., a za 2007godište od 30.06. do 07.07.2021. godine. Svi učesnici će biti smešteni u hotelu Šumarice u Кragujevcu.  Skup igrača i stručnih lica je u 11.00 časova, a odlazak poslednjeg dana u 09.00 časova. Igrači su obavezni da sa sobom ponesu potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti, koja nije  starija od tri meseca, a  koja treba da sadrži: lekarski pregled, EКG snimak, laboratorijske analize (krvna slika i urin) , podatak o težoj bolesti, operaciji, povredi, alergiji i neophodnosti uzimanja  određenih lekova. Svi učesnici  prilikom dolaska u hotel, radiće brzi antigenski test na Кovid virus. Obavezno poneti overenu zdravstvenu knjižicu i jednu fotografiju za lični karton. Mole se klubovi da potvrde učešće svojih igrača  do 14.06.2021. na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

U subotu, 05. juna 2021. godine, Regionalni košarkaški savez istočna Srbija, je održao redovnu Skupštinu, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u prethodnom periodu, finansijski izveštaj za 2020. godinu kao i finansijski plan za 2021. Na sednici je izabran i novi član Nadzornog odbora, Slobodan Đelević, umesto dosadašnjeg, Milana Grbovića. Sednici Skupštine, pored članova Predsedništva i Nadzornog odbora, prisustvovali su i potpredsednik KSSa za takmičenja, Dušan Projović kao i koordinator KSSa sa regionima, Boško Adžić. Pored redovnih aktivnosti, predsednik regiona, Uroš Parlić, se zahvalio dugogodišnjim saradnicima, na više nego uspešnoj saradnji. Plakete su dobili: Dragan Stefanović, dugogodišnji član Predsedništva RKS IS, Ivan Pavlović ispred Milana Grbovića, člana Nadzotnog odbora, kao i Nenad Stojković, ispred Slobodana Mojsilovića, dugogodišnjeg člana Predsedništva.
U galeriji, na linku https://www.rksis.rs/galerija/2531-redovna-skupstina-rks-istocna-srbija-06-06-2021 možete pogledati slike.

Dana 12.06.2021., u KRAGUJEVCU, održace se turnir regiona po ranije datom rasporedu. Polazak je u 8.00 časova ispred hale ČAIR ( ispred hale biti u 7.45 časova).  Dolazak potvrditi glavnim trenerima godišta, najkasnije do 08.06. do 12.00. Takodje potvrditi dolazak koordinatoru regiona na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .Treneri moraju biti u propisanoj opremi KSS. Tokom prevoza i samog turnira pridržavati se svih mera propisanih od strane nadležnih organa protiv COVID-19. Spiskovi igračica po godištima se nalaze u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio Zaključak Kriznog štaba u borbi protiv epidemije COVID 19 a u vezi obaveznog nošenja maski na teritoriji grada Beograda. Zaključak se nalazi u prilogu.

Кošarkaški savez Srbije, u dogovoru sa selektorima i u konsultaciji sa klubovima, doneo je odluku da odloži sve trening kampove mlađih reprezentativnih selekcija, koji je trebalo da se održe od 1. jula. Кao i u slučaju muške “A” reprezentacije, КSS je prvenstveno mislio na zdravlje igrača usled povećanog rizika od zaraze virusom Кovid 19. U narednom periodu, Savez će pratiti epidemiološku situaciju i u dogovoru sa klubovima i selektorima dogovoriti  novi termin u kojem će trening kampovi biti održani.

Lekarski pregledi U18 reprezentacije će biti obavljeni u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta, 06. i 07. jula 2020. godine, prema priloženom rasporedu. Igrači ne smeju da jedu 12 sati pre vađenja krvi, ali je potrebno da pojedu nešto pre testa opterećenja. U prilogu se nalaze formulari koje je potrebno da igrači popune i ponesu sa sobom.

Lekarski pregledi U19 reprezentacije će biti obavljeni u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta, 29. juna 2020. godine, prema priloženom rasporedu. Igrači ne smeju da jedu 12 sati pre vađenja krvi, ali je potrebno da pojedu nešto pre testa opterećenja. U prilogu se nalaze formulari koje je potrebno da igrači popune i ponesu sa sobom. 

 U Aranđelovcu je u nedelju 14.06.2020. održan turnir na kome je učestvovao ККК " Nais". Promociji košarke u kolicima prisustvovao je Vladimir Кuzmanović ispred КSS. Utakmice su sudile sudije iz RКSIS i ККК "Nais" je veoma zahvalan na saradnji koju ostvaruje sa celokupnom organizacijom regiona."

Početak priprema U16 reprezentacije, u Kragujevcu, promenjen je za 03. jul (umesto 04. jul). Pripreme će trajati do 13. jula 2020. Lekarski pregledi U16 reprezentacije će biti obavljeni u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta, 03. jula 2020. godine, prema priloženom rasporedu. Igrači ne smeju da jedu 12 sati pre vađenja krvi, ali je potrebno da pojedu nešto pre testa opterećenja. U prilogu se nalaze formulari koje je potrebno da igrači popune i ponesu sa sobom.

S obzirom na novonastalu situaciju usled pandemije COVID 19, i nemogućnosti organizovanja 3. MRL i 2. ŽRL, klubovi koji žele da u sezoni 2020/2021 učestvuju u 2. MRL i 1. ŽRL, Međuregionalnim MK ligama u kategorijama kadeta i juniora, u obavezi su da popune i dostave Kancelariji prijave, za 3. MRL i 2. ŽRL jer se time smatra da su ispunili uslov za učešće u pomenutim takmičenjima. Poslednji termin za dostavljanje prijave je 20. jun 2020. godine. Odluka Takmičarske komisije u vezi sa ovim se nalazi na linku http://www.rksis.rs/attachments/article/2032/01_Odluke%20KT%20KSS%2009062020.pdf .

U subotu, 13. juna 2020. godine, u hotelu Regent, sa početkom u 12.00 časova, održana je redovna Skupština regionalnog košarkaškog saveza istočna Srbija. Skupštini su prisustvovali predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić, kao i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenje, Dušan Projović.

Takmičarska komisija KSS je dostavila potencijalne početne tabele seniorskih liga KSS u sezoni 2020/2021. Tabele se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi sva potrebna dokumentacija za dobijanje Dozvole/ Odobrenja za sezonu 2020/2021. Novina u odnosu na prethodnu godinu je obrazac IZJAVA DZS RКS IS 2020_2021, koju je potrebno popuniti, potpisati od strane ovlašćenog lica, pečatirati i poslati uz popunjen ZAHTEV ZA IZDAVANJE DOZVOLE ZA SEZONU kao i svu potrebnu dokumentaciju iz DELA 5 obrasca. Obrazac izjave se dostavlja u cilju smanjenja dokumentacije koja je već dostavljena a nije došlo do izmena iste.

Takmičarska komisija KSS je donela odluku o plasmanu ekipa u sezoni 2019/2020. Tabela sa plasmanom ekipa se nalazi u prilogu.

Pripreme U16 reprezentacije Srbije (igrači rođeni 2005. godine) za sledeću takmičarsku sezonu (2021. godine), održaće se u Кragujevcu, u periodu od 04. do 14. jula 2020. godine. Reprezentacija će se okupiti 04. jula u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEКSANDAR NIКOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Pripreme U19 reprezentacije Srbije (igrači rođeni 2002. godine) za sledeću takmičarsku sezonu, održaće se u Beogradu i na Divčibarama, u periodu od 01. do 20. jula 2020. godine. Reprezentacija će se okupiti 01. jula u 10,00 časova u hotelu SITI КOD, ul. Cara Dušana br. 105 u Zemunu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Pripreme U18 reprezentacije Srbije (igrači rođeni 2003. i 2004. godine) za sledeću takmičarsku sezonu, održaće se u Vršcu i na Divčibarama, u periodu od 10. do 30. jula 2020. godine. Reprezentacija će se okupiti 10. jula u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEКSANDAR NIКOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi naredba Ministra o okupljanju u zatvorenom i na otvorenom prostoru za vreme trajanja epidemije COVID 19.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 8 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U Nišu se od 27. do 30. juna 2019. u hali Čair, odigravaju utakmice grupe C Evropskog prvenstva za senoirke. Ulaznice za utakmice se mogu kupiti putem interneta na linku https://portal.tickets.rs/event/category/sport-5/city/nis/available kao i na prodajnim mestima koje možete naći na linku https://www.tickets.rs/partners/nis .

Upravni Odbor KSS je na sednici održanoj 14. juna 2019. godine, usvojio Odluke koje se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 7 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 6 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila prijavni obrazac  flajer za Kamp na Kopaoniku. Flajer i prijavni obrazac se nalazi u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio obaveštenje za odlazak igrača 2005. i 2006. godišta na RTC u Karataš. Pored obaveštenja o terminima, mestu polaska, u prilogu se nalaze i spiskovi pozvanih igrača.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 5 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Obaveštavamo vas da se ovogodišnja “Basketball Clinic Belgrade 2019” održava 29. i 30. juna 2019.  u hali “Ranko Žeravica”, ulica Pariske Komune 20, Novi Beograd. UKTS je obezbedilo vrhunske predavače dva trenera iz NBA: Sten Van Gandi i Igor Kokoškov, kao i trenere KK Crvena Zvezda  Milana Tomića,  kondicionog trenera KK Crvene Zvezde profesora Aleksandra Lukmana. Prisustvo na klinici je obavezno za sve trenere, kao deo edukacije i stručnog usavršavanja ali, i  kao jedan od uslova za overu licence za sezonu 2019/20. Uslov za prisustvo klinici je plaćen prvi deo godišnje članarine, u iznosu od 3000 dinara.Kompletan pravilnik o licenciranju za sezonu 2019/20 možete naći u prilogu.
Trenerima koji uplate prvi i drugi deo članarine UKTS je obezbedio prigodan paket.

U prilogu objavljujemo Izveštaj komesara 3. muške regionalne lige po završetku lige. Ekipi KK Marinos čestitamo plasman u viši rang.

Na sednici Skupštine KSSa usvojene su izmene i dopune Registracionog kao i Pravilnika o takmičenju. Sažetak izmena kao i važeći Registracioni, Pravilnik o takmičenju i Disciplinski pravilnik, objavljujemo u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 7 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Obaveštavamo Vas da će se pripreme U15 reprezentacije Srbije održati u Kragujevcu (hotel ŠUMARICE), u periodu od 05. do 15. jula 2018. godine. Reprezentacija će se okupiti 05. jula u 10,00 časova na parkingu iza hale ALEKSANDAR NIKOLIĆ u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Udruženje košarkaških trenera Srbije je dostavilo uslove pod kojima treneri mogu da dobiju licence za sezonu 2018/2019. Pored finansijskih odredbi koje možete naći na našem sajtu, http://www.rksis.rs/8-informacije/1187-ukts-poziv-na-bcb-2018-u-hali-ranko-zeravica-07-06-2018 , uslovi su sledeći:

U prilogu se nalaze Odluke sa UO KSS održanog 13. juna. Pored Odluka, nalazi se i uputstvo za uplatu taksi za podnošenje i podizanje dozvola za klubove nacionalnih takmičenja ( 2MLS, 1ŽLS, 2ŽLS ).

U prilogu se nalazi zapisnik sa sastanka predsednika komisija za izdavanje dozvola/odobrenja za učešće u takmičenju. Pored zapisnika nalazi se i adresar članova komisije KSSa kao i predsednika komisija regiona.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 6 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Koristimo priliku da Vas još jednom obvestimo da je rok za podnošenje prijava za izdavanje dozvola za takmičenje 20.06.2018.godine. Prijave se dostavljaju kancelarijama koje vode ligu u kojoj se takmičite. Za klubove 1MRL istok, 1ŽRL (treći rang takmičenja) prijave se podnose kancelariji RKSIS, Obrenovićeva 10/3. Klubovi su u obavezi da popune i dostave dokument Prijava za odobrenje učešća u takmičenju i dostave dokumentaciju koja je navedena u 5-om delu prijave za takmičenje ( Prijava mora da bude pečatirana i potpisana od strane ovlašćenog lica a prateća dokumentacija su kopije originala).

U prilogu se nalazi flajer najave ovogodišnjeg sudijskog kampa na Kopaoniku kao i upitnik koji sudije treba da popune i pošalju.

U Nišu je 3. juna održan RODA 3x3 turnir u basketu koji je okupio najjače ekipe u regionu. Jedan od najjačih ikada organizovanih turnira u Nišu je imao i međunarodni karakter jer je ulog bio slot za Kipar ( Limasol ) kao i 100.000 dinara za osvojeno prvo mesto u seniorskoj kategoriji. Pored novčanih nagrada, pobenici u svojim kategorijama, dobili su sportsku opremu KSSa kao i vaučere lokalnih sponzora. Na linku http://www.rksis.rs/galerija/1191-3x3-roda-nis-10-06-2018 možete pogledati slike sa turnira kao i na FB stranici RKS Istočne Srbije https://www.facebook.com/RKSIS.Istok/ . Do sledeće sezone, i sledećeg turnira...

...

Takmičarska komisija je dostavila UGLEDNE primere obrazaca koje je potrebno klubovi da popune za apliciranje za dobijanje dozvole/odobrenja za sezonu. Kako je postojala nedoumica u delu 11_Prijava za takmičenje, 2.1.1. I 2.1.2. gde se postavlja pitanje ukupnog broja registrovanih igrača (senior/mk). Uz obavljene konsultacije, obaveštavamo vas, da se ova dva polja, odnose na UKUPAN BROJ LICENCIRANIH IGRAČA u protekle dve sezone (konkretno u našem slučaju sada to su sezone 2017/18 i 2016/17).
Nedoumica je nastala zbog korišćenja terminologije, tako da je zaključak da klubovi dostave broj ukupno licenciranih igrača (seniora/mk).
Skrećemo pažnju da su podaci fingirani, kako bi klubovima olakšali popunjavanje obrazaca.

Objavljujemo pregled dugovanja klubova iz sezone 2017/2018.  prema RKS Istočna Srbija na dan 07. jun.
Molimo klubove da u što skorijem roku izmire svoja dugovanja ka Kancelariji a zaključno sa 20. junom 2018. godine, do kada je i predaja dokumentacije za izdavanje odobrenja za takmičenja u sezoni 2018/2019, a kao jedan od uslova je da klub nema dugovanja kako prema KSSu tako ni prema RKSu. Tabelarni prikaz je u nastavku:

Listu ovogodišnjih predavača su upotpunili sa Darkom Rajakovićem, asistentom u stručnom štabu Bilija Donovana (OKC Thunder). Uz Pedra Martineza, Aleksandra Džikića i Kajl Kelera, trener Rajaković će održati predavanje na temu “Razvoj igrača u NBA sistemu”. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 23 za takmičenje Regionalna liga koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dopunu počenih tabela Letnje seniorske lige 2018. Tabele se nalaze u prilogu.

Sjajan praznik košarke, vrlo dobra organizacija, puna hala dece i budućnosti kao i utakmica najmlađih mališana do sada, je utisak koji nam je domaćin KK Svrljig upriličio na sebi svojstven način ove nedelje u balon sali u Svrljigu, gde je odigran XIII po redu minibasket festival.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 5 za Letnju seniorsku ligu 2018. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Učesnici će biti smešteni u sportskom kampu Karataš, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Đerdapski put bb, Kladovo. Skup igrača i stručnih lica je do 13.30 časova, a odlazak poslednjeg dana u 09.00 časova. Obezbeđen je autobuski prevoz do Karataša i nazad.

Mladi niški sportski novinar Aleksandar Nikolić (27) oboleo je od mijeloidne leukemije koja brzo i agresivno napada organizam. Najveću šansu za oporavak od ove bolesti pruža transplatacija koštane srži. Procenat uspešnosti ove operacije u inostranstvu je veliki, ali je lečenje jako skupo. Košarka je Aci omiljeni sport i kao sportski novinar najviše uživa u njenom praćenju. Na sledećem linku mošte se više informisati o akciji sakupljanja preko potrebne pomoći http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/499/aleksandar-nikolic . Svaka pomoć je dobrodošla!

U prilogu objavljujemo satnicu i raspored Roda 3x3 turnira u Nišu, koji se održava 3. juna na Trgu kralja MIlana, sa početkom u 11.00 časova. Juniorske ekipe su dužne da najkasnije do 10.15 budu na terenima. Seniorske u 12.15 a ženske ekipe u 16.15. Molimo ekipe da poštuju satnicu kako ne bi dolazilo do kašnjenja. Ekipa koja bude kasnila više od 10 minuta, neće igrati svoj meč i izgubiće meč službenim rezultatom.

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele Letnjih seniorskih liga KSS. Tabele se nalaze u prilogu.

Pripreme U16 reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, od 10. do 18. avgusta 2018. godine, početi 02. jula 2018. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 02. jul u 10.00 časova na parkingu kod hale ``Aleksandar Nikolić`` u Beogradu. Spisak pozvanih igrača se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 9 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Regionalni košarkaškisavez Istočne Srbije je na zahtev Košarkaškog saveza Srbije dostavio dugovanja klubova, kako sa svog regiona tako i klubova sa drugih regiona a koji su učestvovali u Takmičenjima koje je ista vodila, ka Kancelariji na dan 29. jun 2017. Dugovanja su iz takmičarske sezone 2016./2017. godine. Klubovi koji imaju dugovanja ka RKS Istočna Srbija su dati u tabeli sa tačnim iznosima:

Košarkaški savez Srbije je dostavio Odluke Upravnog odbora koji je održan 19. juna 2017. godine. Odluke se nalaze u prilogu.

U subotu 01. jula 2017. godine, u okviru Roda Prvenstva 3x3, u Negotinu na centralnom gradskom trgu održava se otvoreno prvenstvo u kategorijama seniora i seniorki. Prijave se vrše preko mobilnog telefona 0605417778 Dušan Madnić. Visina kotizacije je 4.000 dinara. Učesnike očekuje veliki nagradni fond.

U prilogu se nalazi izveštaj koji je dostavljen kancelariji RKS Istočna Srbija a odnosi se na edukaciju delegata na regionu Istočna Srbija u sezoni 2016/2017. a koju je sprovodio Marinko Golubović ispred kancelarije. 

Takmičarska komisija KSS je poslala završne tabele zimskih seniorskih liga KSS za sezonu 2016./2017. Tabele se nalaze u prilogu.

Obaveštavamo Vas da će pripreme U16 reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Podgorici, od 11. do 19. avgusta 2017. godine, početi 09. jula 2017. godine. Okupljanje igrača je predviđeno za 09. jul u 09,00 časova u hotelu TRIM, Kneza Višeslava br.72, Košutnjak, Beograd. 

BRANKO BANE MILAČIĆ, košarkaški trener, iznenada preminuo u 78.godini.

U okviru godišnjeg programa rada, u Kragujevcu, u hotelu Šumarice od 7. do 17. jula 2017. godine, održaće se pripreme U15 reprezentacije Srbije (dečaci rođeni 2002. godine). Detalji su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 8 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U nedelju 4. juna, u sportskom centru “Kraljevica“ u Zaječaru, održan je sedmi po redu ovogodišnji Mini-basket Festival u organizaciji KK Timok, a uz logističku podršku Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. KK Timok se pokazao kao odličan domaćin i organizator sportskih manifestacija. Uz znak sećanja na tragično preminulog druga iz kluba – Savu Miletića, festival je od ove godine postao memorijalan i nosi njegovo ime.

Studentski kulturni centar Niš organizuje 19. juna 2017 godine, sa početkom u 18.00 časova, u Velikoj sali Univerziteta u Nišu promociju knjige "Koraci" Nataše Kovačević, nekadašnje reprezentativke Srbije u košarci, koja je sada na funkciji direktora Ženskog košarkaškog kluba "Crvena zvezda" iz Beograda i vodi humanitarni font "Nataša Kovačević".

Sudijska komisija KSS je dostavila Zapisnik sa teoretskog ispita za zvanje nacionalnog i regionalnog sudije sa testiranja koje je održano 04. juna 2017. Zapisnik sa spiskom kandidata koji su položili se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 7 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije (RKSIS) organizuje ispit za nove delegate liste MK u sezoni 2016/2017, kao i za sve zainteresovane kandidate za nove delegate u sezoni 2017/2018. Ispit će biti sproveden u SUBOTU 24.06.2017. od 11 do 13 časova u Pres-centru hale Čair u Nišu i obuhvata:

RTC – Karataš - 2017, za dečake održaće se u 2 smene i to: za 2004. godište od 22. juna do 29.juna i za 2003. godište 29. juna od 06.jula 2017. godine.
Učesnici će biti smešteni u sportskom kampu Karataš, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Đerdapski put bb, Kladovo.  Skup igrača i stručnih lica je do 15.00 časova, a odlazak poslednjeg dana u 14.00 časova.
Obezbeđen je autobuski prevoz do Karataša i nazad.

Obaveštavamo Vas da će 08.06.2017. godine i 09.06.2017. godine u Beogradu u Hali ’’Ranko Žeravica’’ na Novom Beogradu, ulica Pariskih Komuna 20 sa početkom u 19.00 časova odigrati dve prijateljske utakmice između ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Japana.

RTC Karataš - 2017, za dečake održaće se u 2 smene i to: 2004. godište od 22. do 29.juna i 2003. godište od 29.juna do 06.jula 2017. godine.
Učesnici će biti smešteni u sportskom kampu Karataš, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Đerdapski put bb, Kladovo. 

U prilogu maila se nalazi konačno saopštenje finalnog turnira Roda juniorske lige Srbije koji se odigrao 02. do 04. juna u Železniku.

Kancelarija RKS Istočna Srbija odbjavljuje Saopštenje broj 6 za Letnju seniorsku ligu 2017. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je poslao poziv svim klubovima u kojem stoji:

Poštovani,

Zbog odličnog odziva klubova za prijateljske utakmice reprezentacije sa Francuskom i Grčkom, Košarkaški savez Srbije želi da nagradi klubove sa besplatnim kartama za utakmice u grupi Kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sa Portorikom (04.07.) i Angolom (06.07.).

Pozivamo vas da još jednom podržimo našu reprezentaciju i pomognemo im u borbi za plasman na Olimpijske igre.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 7 Letnje lige. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSSa je dostavila novi obrazac za prijem novog kluba u članstvo KSSa. Obrazac se nalazi u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje Odluke koje su donete na sastanku UO KSSa 13.06.2016. godine u Beogradu.

Udruženje trenera Srbije je dostavilo program Klinike koja se održava 03.07.2016. godine u SC Šumice u Beogradu.

Kancelarija RKS Istočne Srbije objavljuje zapisnik sa sastanka MK klubova koji je održan 12.06.2016. godine u Pres sali hale Čair u Nišu.

Objavljujemo tabelarni prikaz MK ekipa u seniorskim klubovima koji je dostavila Takmičarska komisija KSS. Tabela je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 6 Letnje lige. Saopštenje je u prilogu.

Najava za Finalni RODA turnir u basketu 3x3 koji se održava u Čačku. Ovo je Finalni turnir zapadne Srbije. 

Objavljujemo izveštaj Minibasket festivala u periodu od januara do juna meseca 2016. godine.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 5 Letnje lige. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija zakazuje sastanak MK klubova 12.06.2016. u Pres sali hale Čair sa dnevnim redom koji se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje analizu MK takmičenja iz ugla komesara lige.

Objavljujemo obaveštenje i spisak pozvanih igrača za RTC koji se održava u Kragujevcu. Spiskovi i obaveštenje su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izveštaj o završenom takmičenju MK - Prvenstvo regiona. Izveštaj je u prilogu.

Objavljujemo Izveštaj 13. Međunarodnog minibasket festivala "Ranko Žeravica" održanog u Kikindi.

Objavljujemo obaveštenje o spisku igrača i početku priprema U20 reprezentacije Srbije. Spisak i termin se nalaze u prilogu.

Na UO KSS doneto je nekoliko odluka. Između ostalih i odluka o određivanju godišta za ženske kategorije u takmičarskoj sezoni 2016/2017., odluka verifikatora za RKSIS, nadležnostima o vođenju takmičenja. Odluke se nalaze u prilogu.  

U Nišu je 28.05.2016. godine na otvoreni terenima OŠ Dušan Radović odigran RODA Basket 3x3.

RKS Istočna Srbija objavljuje plasman ekipa po kategorijama na kvalifikacionom RODA basketu 3x3 koje je održan 28.05.2016. godine u Nišu. U prilogu je i FIBA pismo podrške.

Udruženje trenera Srbije je objavilo konkurs za stručno usavršavanje u okviru praćenja priprema reprezentativnih selekcija, Konkurs je u prilogu.