U prilogu objavljujemo izdate Dozvole/Odobrenja takmičarsku sezonu 2020/2021 za KLS, 1 MLS, 1 ŽLS, 2 ŽLS, kao i 1 MRL zapad i MK zapad. Uz Dozvole/Odobrenja za takmičarsku sezonu, nalazi se i lista odobrenih objekata.

Još jednom podsećamo sudije da će se polaganje za zvanje Regionalni i Nacionalni sudija, održati 30. avgusta 2020. godine u Kraljevu. Potreban materijal za testiranje sudija možete pronaći na linku http://www.rksis.rs/komisije-kss/sudijska/2052-poziv-za-sticanje-zvanja-regionalni-i-nacionalni-sudija-22-07-2020 a jedina važeća Pravila igre i Tumačenja na linku http://www.rksis.rs/pravila/1742-fiba-pravila-igre-i-tumacenja-pravila-17-09-2019 .

Komisija za izdavanje Odobrenja za takmičenja regiona istočna Srbija je, zaključno sa 23. julom 2020. godine, odobrila učešće u takmičenje, svim klubovima koji na osnovu završnih tabela sezone 2019/2020 i Pravilnika o takmičenju, ostvarili  pravo prijave za 1 MRL Istok. Sva odobrenja se nalaze u prilogu.

Sudijska komisija Košarkaškog saveza Srbije je dostavila Poziv za sticanje zvanja regionalni i nacionalni sudija, listu kandidata i test sa rešenjima. U prilogu.

Ispit za zvanje Regionalni – Nacionalni sudija održaće se 30.08.2020. godine, mesto i satnica biće naknadno objavljeni. Praktični deo ispita za sudije koji su kandidati za više liste biće organizovan u septembru mesecu pred početak takmičenja. Svi ostali kandidati će polagati praktični deo u toku sezone 2020/2021.

U prilogu objavljujemo Odluku Vlade Republike Srbije u vezi pandemije COVID 19. Molimo sve da se pridržavaju odluke.

Ispred Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i generalnog direktora gospodina Gorana Bojovića, objavljujemo dopis sa preporukama i smernicama, kojih je neophodno da se svi pridržavamo tokom trajanja pandemije virusom COVID-19. Molimo sve naše sportske radnike i saradnike da se pridržavamo datih uputstava i odgovorno odnosimo prema sopstvenom zdravlju i zdravlju svojih sugrađana.

Objavljujemo Uredbu o dopunama Uredbe Vlade republike Srbije a u vezi sa merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19. Dopuna Uredbe se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je još jednom dostavila Izvod iz Registracionog pravilnika i Izmene FIBA prelazaka. Molimo vas da obratite pažnju na proceduru za inostrane prelaske. Dokumentacija u prilogu.

 Sudijska komisija KSS je dostavila raspored i satnicu testiranja sudija nacionalnih liga i liga regiona Istočna i Južna Srbija. Test fizičke spreme je u OŠ Dušan Radović a test poznavanja Pravila igre će biti održan u amfiteatru Mašinskog fakulteta. Tačna satnica se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 9 za takmičenje 3. MRL istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Odluka o redovnom septembarskom prelaznom roku kao i izmene procedure plaćanja LOCa za FIBA prelaske.

 Na sednici Upravnog odbora KSS, održanoj 04.07.2019., donete su sledeće Odluke koje se nalaze u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je doneo Odluku o imenovanju odgovornog lica za nadzor nad sprovođenjem mera za sprečavanje dopinga. Odluka je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila uputstvo za redovni septembarski prelazni rok koji traje od 27. avgusta do 3. septembra, kao i obaveštenje o preliminarnom prelaznom roku koji traje do septembarskog prelaznog roka. Obaveštenje se nalazi u prilogu a obrasce za prelaske kao i registracioni pravinik po kome se sprovodi prelazni rok, možete naći na našem sajtu na sledećim linkovima http://www.rksis.rs/dokumenta/obrasci/1189-tk-novi-obrazac-pristupnice-prebivaliste-dvojna-i-izjava-07-06-2018 , http://www.rksis.rs/attachments/article/1201/Registracioni%20Pravilnik%20KSS%2020062018.pdf .

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke sa sednice Upravnog odbora koji je održan 10. jula 2018. godine. Odluke se nalaze u prilogu.

Komisija RKS Istočna Srbija za izdavanje odobrenja za sezonu, je na sednici održanoj 29. juna u regionalnom košarkaškom savezu Istočne Srbije, donela zaključke u vezi pristigle dokumentacije za izdavanje odobrenja za sezonu klubovima 1. MRL Istok kao i 1.ŽRL Istok.
Potrebno je da klubovi otklone uočene nedostatake u propisanom roku. Zaključci su poslati klubovima imejlom, te se smatra da su isti uručeni, a pisani otpravci su poslati poštom na klupske adrese.

Centralni niški gradski trg, Trg kralja Milana, bio je 29. jula mesto na kome se igrao najbolji basket 3 na 3 u Srbiji. Karavan "Roda 3×3 prvenstva Srbije" drugi put u ovoj sezoni stigao je u grad na Nišavi, 27. maja je Gradska opština Pantelej organizovala smotru najboljih basketaša, a najnoviji turnir održan je u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.
Takmičenje je održano u juniorskoj (5 ekipa) i seniorskoj kategoriji za muškarce (10 ekipa), kao i seniorskoj kateogriji za žene (4 ekipe). Ljubitelji basketa mogli su da uživaju u celodnevnoj predstavi na gradskom trgu, a turnir je posetio i veliki broj košarkaša i košarkaških radnika. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela ekipa Gimnazijalca iz Pirota, a u juniorskoj konkurenciji za muškarce slavili su Slobodni zidari, mladići iz Niša koji su pokazali raskošan talenat.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dokument sa rokovima za pripremu predstojeće sezone 2017./2018. godine. Dokument se nalazi u prilogu.

RODA Basket 3x3 Niš je jedan u nizu turnira u sklopu Prvenstva Srbije 3x3 koje organizuje Košarkaški savez Srbije. Turnir se održava 29. jula na trgu Kralja Milana na posebnoj podlozi i konstrukciji koja će biti postavljena za tu priliku. Igra se po pravilima 3x3 i loptom veličine 6. Turnir ima humanitarni karakter. Kutije za skupljanje pomoći mladom plivaču Aleksandru Lj. Jovanoviću, obolelom od malignog tumora kostiju, biće postavljene pored terena kao i kutija za skupljanje čepova.
Rok za prijavu je 28. jul u 12h. Prijava se vrši isključivo na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Obrazac prijave i uplatnice se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dopis klubovima sa Regiona Istočna Srbija, a u vezi SUSPENZIJE zbog neizmirenih finansijskih obaveza/dugovanja iz sezone 2016/17. Dopis je u prilogu.

Dejan Dimitrijević, dugogodišnji košarkaški radnik, predsednik OKK Beograda i Košarkaškog saveza Beograda, preminuo je u 52. godini. Dimitrijevića je smrt zatekla na putu ka Somboru, gde se bio službeno uputio na turnir basketaša.
Dejan Dimitrijević je ostavio dubok trag u beogradskoj i srpskoj košarci, na svakoj poziciji na kojoj se nalazio. I u svom OKK Beogradu, i u gradskom savezu, i u nacionalnom savezu, u kojem je bio član Upravnog odbora i zadužen za basket "3 na 3".
Vreme sahrane Dejana Dimitrijevića biće naknadno objavljeno.

Bolove koje je Aleksandar osećao u levom kolenu, koji su se najčešće javljali tokom aktivnosti, je smatrao bezazlenom sportskom upalom, jer se bavi plivanjem dvanaest godina i nekoliko puta je bio državni prvak. Odlaskom kod lekara prošle godine dijagnostikovan mu je osteosarkom – maligni tumor kostiju.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Regionalnim kancelarijama obaveštenje o SUSPENZIJI klubova koji imaju dugovanja prema njima. Svi klubovi koji imaju finansijskih dugovanja prema KSS, RKS ili po BILO KOM osnovu iz takmičenja, imaju rok do 21. Jula 2017. godine za izmirenje svojih dugovanja. Nakon tog roka klubovima će biti izrečena suspenzija, koja prizvodi odredbe i radnje iz člana 25 Pravilnika o takmičenju. Na linku http://www.rksis.rs/8-informacije/608-dugovanja-klubova-prema-rks-istocna-srbija-iz-sezone-2016-2017-30-06-2017 možete pogledati vaša dugovanja ka RKS Istočna Srbija. Obaveštenje TK u celosti se nalazi u prilogu.

Na sastanku Takmičarske komisije KSS koji je održan 21. juna 2017. godine, doneta je Odluka da se ukida nadležnost Verifikatora KSS za overu potpisa u verifikaciju Ugovora između igrača i klubova. Na osnovu Zakona o sportu, Zakova o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa i Zakona o javnom beležništvu RS, Javni beležnici su nadležni za overu potpisa prilikom zaključenja Ugovora između igrača i klubova. Odluka u celosti sa uputstvom o potrebnoj dokumentaciji, nalazi se u prilogu.

Komesar Letnje lige 2017 je dostavio izveštaj posle odigrane lige koji se nalazi u prilogu. Pobednik Letnje lige 2017. je KK Fair Play čime je ostvario i pravo nastupa u 2 MRL Istok u sezoni 2017./2018. godine.  

Takmičarska komisija KSS je putem maila dostavila dopunu i izmenu već postojećeg materijala vezanog za predstojeću takmičarsku sezonu i sastanak sa komesarima koji će se održati 04. avgusta 2016. godine u kući košarke. Mail u celini objavljujemo:

Poštovani,

Dostavljamo vam materijal vezan za pripremu za novu sezonu 2016/17, za sastanak sa komesarima.

Sudijska komisija je objavila informaciju o seminaru sudija pred sezonu 2016/2017. Informaciju prenosimo u celosti:

1. Na osnovu odluke Sudijske komisije KT KSS od 13.06.2016. obaveštavam vas da će se seminari/testiranja sudija i delegata/kontrolora za sva seniorska takmičenja u organizaciji KSS održati prema sledećem rasporedu:

Kancelariji RKS Istočna Srbija je stiglo obaveštenje koje u celosti objavljujemo:

Predmet: Ispit za sticanje zvanja Nacionalni sudija

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje dokumenta Takmičarske komisije koja se odnose na kriterijume za izbor komesara seniorskih i MK takmičenja za sezonu 2016.-2017., dnevni red sastanka sa komesarima i centre koji će voditi takmičenja u 2016/2017. Dokumenta se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Pravilnik o takmičenju i Registracioni pravilnik za sezonu 2016/2017. godine. Pravilnici su u prilogu.

Komisija za Takmičenja je dostavila izvod iz zapisnika sa sastanka koji je održan 29.06.2016. godine. Zapisnik objavljujemo delimično. Potpuni izvod iz zapisnika je u prilogu.

Komisija za Takmičenja je dostavila uputstvo za registraciju utakmica i žalbe na finalnim MK turnirima i takmičenjima turnirskog tipa. Uputstvo u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele takmičenja u okviru KSS kao i visinu članarine za 2016/2017. godinu. Dokumenta su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dokumenta organizacije kvalifikacija juniorske i kadetske jedinstvene lige za muškarce i organizaciju kvalifikacija kadetkinja. U prilogu se nalaze i dokument o organizaciji seniorskih takmičenja.

Takmičarska komisija KSS je dostavila uputstva u kojima se definiše licenciranje MK ekipa, pravo nastupa i ograničenja kao i kategorije i boje licenca igrača u 2016/2017. godini. Dokumenta u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 8 Letnje lige. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočne Srbije objavljuje dopis koji je objavila TK KSSa. Dopis je u prilogu.

Takmičarska komisija KSSa je dostavila Izvod sa radnog sastanka koji je odrzan 30.06.2016. godine. Izvod je u prilogu.