Usled situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, obaveštavamo vas da će seovogodišnja Košarkaška klinika BCB 2020 i predavanja u okviru Trenerskih dana ,,Borivoje Cenić'' objediniti kao i da će ovi seminari biti dostupni u online formatu. Budući da je organizacija ovogodišnjih seminara nešto drugačija u svom izdanju u odnosu na prethodne godine, u narednom periodu će biti dostavljene sve neophodne informacije vezano za materijale, način njegovog preuzimanja, licenciranja, pakete za trenere-učesnike, kao i načinu plaćanja kotizacija i članarina za narednu sezonu. 

 Ovim putem UKTS izražava zahvalnost svim kolegama trenerima koji učestvuju u izradi materijala u ovim otežanim okolnostima i najavljuju da su uspeli da olakšaju proces licenciranje za sezonu 2020/21 za trenera svih kategorija. 
Svi treneri koji budu licencirani za predstojeću sezonu, će na poklon dobiti Trenerski paket koji je ove godine obogaćen knjigom u samostalnom izdanju UKTS-a “Vežbe osnovnih elemenata tehnike u košarci”. Materijal knjige obrađuje sve oblasti individualne tehnike i taktike, te je direktno usmeren na razvoj osnovnih košarkaških elemenata, vežbi i smernica u radu. Posebno su ponosni na činjenicu i da su autori tekstova članovi njihovog Udruženja. Pored knjige, paket će sadržati i 106. broj časopisa “Trener”, majicu i planer.
Ovom prilikom vas takođe obaveštavaju da su u saradnji sa trenerima-članovima formirali specijalno telo Udruženja koje je zaduženo za selektovanje materijala usmerenog na edukaciji trenera. A kao što već znate, u znak sećanja na Boška Đokića, izdali su specijalno izdanje časopisa Trener u kome su objedinjeni svi tekstovi koje je trener Đokić pisao za naš časopis. http://lige.kss.rs/wp-content/uploads/2020/08/Bosko_Dokic_Biti_Trener_kolumne.pdf 
Kao što je bio slučaj i predhodnih godina, na ovogodišnjem objedinjenom seminaru biće omogućeno da se čuje izlaganja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti košarke.