Kancelarija Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 5 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koja učestvuju u takmičenju Regionalna liga u kategoriji dečaka. Licence su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak prijavljenih ekipa za I stepen u kategoriji dečaka i devojčica i predlog grupa za takmičenje. Sastanak je zakazan za UTORAK 01.11.2016. godine u Press sali hale Čair. Za devojčice sa početkom u  u 16.00 časova a za dečake od 17.00 časova. Nastavak sastanka za dečake je sastanak u vezi Minibasket festivala na regionu Istočna Srbija. Prijavljene ekipe i predlog grupa se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija, koja vodi takmičenje Kvalitetne lige RKS Istočna i Južna Srbija, objavljuje raspored utakmica po kolima sa šiframa istih. Raspored je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila DOPUNU pravila i uputstvo za vanredni prelazni rok za igrače mlađih kategorija u kvalitetnoj i regionalnoj ligi regiona. Datum prelaznog roka je ČETVRTAK 10.11.2016. godine. Potpuna dokumentacija se predaje regionalnim kancelarijama. DOPUNA uputstvo i pravila su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmenjenu licencu ekipa 2 ŽLS Jug B posle odigranog 2. kola. Molimo klub da dostavi stari licencni spisak ekipe i dostave licencu igrača na uvid Komesaru kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska je petkom od 13.00-15.00 časova u kancelariji RKS Istočna Srbija. Licenca je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmenjene licence ekipa 1MRL Istok posle odigranog 3. kola. Molimo klubove da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid Komesaru kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska je petkom od 13.00-15.00 časova u kancelariji RKS Istočna Srbija. Licence su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke vanrednog prelaznog roka. Molimo klubove da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid Komesaru kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Preuzimanje novog licencnog spiska je petkom od 13.00-15.00 časova u kancelariji RKS Istočna Srbija.Odluke su u prilogu.

Na svečanom događaju koji je naTrgu republike u Beogradu, u utorak 25. oktobra, organizovao Košarkaški savez Srbije, a uz podršku Triglav osiguranja i Roda trgovinskog lanca, uspešno je obavlјen žreb za novu košarkašku sezonu u kojoj će igrati klubovi koji se takmiče u Roda juniorskoj ligi Srbije, Triglav kadetskoj ligi Srbije i Ženskoj kadetskoj ligi Srbije.

Takmičarska komisija KSS je dostavila pravila i uputstvo za vanredni prelazni rok za igrače jedinstvenih liga Srbije. Datum prelaznog roka je UTORAK 01.11.2016. godine i dokumentacija se predaje Košarkaškom savezu Srbije. Uputstvo i pravila su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila pravila i uputstvo za vanredni prelazni rok za igrače mlađih kategorija u kvalitetnoj i regionalnoj ligi regiona. Datum prelaznog roka je ČETVRTAK 10.11.2016. godine. Potpuna dokumentacija se predaje regionalnim kancelarijama. Uputstvo i pravila su u prilogu.

U skladu sa kalendarom aktivnosti selektivnog pogona KSS za 2016/2017 godinu savezni trening za Region Istočna Srbija za 2002,2003, 2004 i 2005 godište održaće se 30.10.2016 godine (nedelja) Sporstka hala Aleksinac, prema sledećem rasporedu:

Sastanak klubova učesnika Regionalne lige MK u muškoj konkurenciji održaće se u UTORAK 01.11.2016. godine u 17,00 časova u Pres-centru Hale Čair u Nišu.

Sastanak klubova učesnika Prvog stepena takmičenja MK u ženskoj konkurenciji održaće se u UTORAK 01.11.2016. godine u 16,00 časova u Pres-centru Hale Čair u Nišu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 4, za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 3 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju uplata kazni i izveštaj datih koševa u takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Evidencija i izveštaj su u prilogu.

U ponedeljak 24.10.2016. godine u 16.00 časova, održan je sastanak klubova, učesnika Kvalitetne lige na regionima Istočna i Južna Srbija. Zapisnik sa sastanka sa svim potrebnim informacijama se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje 6 - kvalifikacije MK za kvalitetnu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje spisak ekipa koje se takmiče u Kvalitetnoj ligi RKS Istočna i Južna Srbija. Pored spiska ekipa, u prilogu se nalazi i kalendar takmičenja. Sastanak je zakazan za PONEDELJAK 24.10.2016. godine u 16.00 časova u Pres centru hale Čair.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak prijavljenih ekipa za Regionalnu ligu Istočne Srbije u kategoriji dečaka i prijavljene ekipe za Prvi stepen u kategoriji devojčica. Dodatne prijave su moguće do PETKA 28.10.2016. godine. Sastanak Regionalne lige bi trebalo da bude u UTORAK 01.11.2016. godine. Poziv za sastanak sa tačnim datumom i satnicom ćemo blagovremeno objaviti. Spisak prijavljenih ekipa je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa za Kvalitetnu ligu u kategoriji juniora, kadeta i pionira koje se igraju na regionima Istočne i Južne Srbije. Licence su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja u takmičenju Kvalifikacije MK za Kvalitetnu ligu koje se igraju za vikend 22./23.10.2016. godine. Izmene su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmenjene licence ekipa 1MRL Istok posle odigranog 2. kola. Licence su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke vanrednog prelaznog roka. Molimo klubove da dostave stare licencne spiskove ekipa i dostave licencu igrača na uvid komesaru kako bi mogli da podignu novi licencni spisak ekipe. Odluke su u prilogu.

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje izmenjene licence ekipa 2 ŽLS Jug B posle odigranog 1. kola. Licence su u prilogu.

Sastanak klubova Kvalitetne lige MK_RKSIS/RKSJS u sezoni 2016/2017 održaće se u PONEDELJAK 24.10.2016. godine u 16,00 časova u Pres-centru Hale Čair u Nišu. Na sastanak se pozivaju klubovi sa teritorije RKSIS i RKSJS koji su kroz kvalifikacije stekli pravo učešća u Kvalitetnoj ligi RKSIS/RKSJS u kategorijama juniora, kadeta i pionira u sezoni 2016/2017.

- Promena termina početka utakmice 03. kola PRVE muške regionalne lige ISTOK :
2205 KK KURŠUMLIJA – OKK SOKOBANJA, nedelja 23.10.2016 u 19,30, Kuršumlija, Hala,
Službena lica : M.Gligorijević, M.Nikolić – A.Đorđević

- Promena termina početka utakmice 03. kola PRVE muške regionalne lige ISTOK :
2208 KK PROKUPLJE – KK JABLANICA, subota 22.10.2016 u 19,00, Prokuplje, Hala,
Službena lica : I.Lazović, B.Petković – V.Đorđević

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje 5 - kvalifikacije MK za kvalitetnu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izveštaj postignutih koševa u takmičenju 2 ŽLS Jug  B. Izveštaj je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 2 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko-taktičkog usavršavanja naš poznati stručnjak Vladimir Đokić održaće edukativne treninge za igrače 2001. i 2002. godišta iz istočne i južne Srbije.  Treninzi će se održati u Pirotu u hali Kej, u ponedeljak i utorak, 24. i 25. oktobra 2016. godine u sledećim terminima:

Kancelarija RKS istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka, kao i izveštaj datih koševa u 1 MRL Istok.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 3, za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

Košarkaški savez Srbije je dostavio lopte koje je namenio klubovima koji se takmiče u seniorskim takmičenjima koja se vode iz kancelarije Istočna Srbija. Klubovi 1 MRL Istok su dobili po 5 GF 7 lopti a klubovi 2 ŽLS Jug B, po 5 lopti GF 6. Lopte možete preuzeti u kancelariji RKS IS, svakog radnog dana u periodu od 11.00 do 15.00 časova.

Košarkaški savez Srbije je dostavio obaveštenje o godišnjoj članarini službenih lica. Uputstvo za popunjavanje uplatnice, visini iznosa i datumu za uplatu, se nalazi u dokumentu koji se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje termine i delegiranja u takmičenju Kvalifikacije MK za Kvalitetnu ligu koje se igraju za vikend 15./16.10.2016. godine. Izmene su u prilogu.

U NEDELJU 23.10.2016.u Pirotu u SC ″Kej″, održaće se I Regionalni kontrolni trening, zajednički za igračice Regiona Istočne i Južne Srbije po rasporedu datom u tabeli. Klubovi su obavezni da pošalju igračice na kontrolni trening po sopstvenoj proceni , okvirno 3-5 igračica po godištu. Igračice su obavezne da budu 30 minuta pre navedenog vremena za trening u sportskoj opremi i da ponesu loptu za trening. Prisustvo roditelja na treningu je ZABRANJENO.

Sudijski poverenici Istočne i Južne Srbije objavljuju poziv za ponovno testiranje sudija i delegata seniorskih liga Istok i Jug i liga MK RKS IS i JS. Testiranje je zakazano za SUBOTU 22. oktobar 2016. godine u hali Čair - Press sala. Testiranje će se obaviti po sledećem rasporedu:

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke vanrednog prelaznog roka. Odluke su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmenjene licence ekipa 1 MRL Istok posle odigranog 1. kola. Licence su u prilogu.

U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko-taktičkog usavršavanja, održaće se regionalni edukativni trening za igrače ( podregion ) košarkaških klubova iz Niša (okoline), Aleksinca, Svrljiga.... Mole se klubovi da pošalju 3 - 4 najtalentovanija igrača u 2003. i 2004. godištu.
Trening će se održati u Nišu, u OŠ "MIROSLAV ANTIĆ" u NEDELJU 16.10.2016. godine prema sledećem rasporedu:
-2003. godište   od 12.00-13.30 časova
-2004. godište   od 13.30-15.00 časova 
OBAVEZNO je prisustvo igrača učesnika RTC KRAGUJEVAC. Igrači su obavezni da pored sportske opreme ponesu i loptu, i dođu 30 min pre početka treninga. Trening će voditi MARIO MIHAJLOVIĆ, regionalni stručni saradnik, uz asistenciju trenera sa regiona.

regionalni stručni saradnik RKSIS
Mario Mihajlović

 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje 4 - kvalifikacije MK za kvalitetnu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 1 za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.

 

RKS Istročna Srbija dostavlja informaciju koja je pristigla od TK KSS:
Klubovi koji žele da koriste VPR, moraju da izmire prvu ratu članarine prema RKS i KSS.Takođe neophodno je da klubovi vode računa o tome odakle im igrač dolazi, i da pribave neophodnu saglasnost, ukoliko su klubovi istog ranga i iste teritorijalne pripadnosti.
Ovu informaciju ponavljamo jer postoji veći broj zahteva klubova za korišćenje VPR-a, A koje je nemoguće uneti u bazu zbog neizmirenih dugovanja.

 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje evidencije kazni i uplata i dostavljenih snimaka kao i izveštaj datih koševa iz 1 MRL Istok. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 2 za takmičenje 1 MRL Istok, koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje izmene termina i delegiranja u takmičenju Kvalifikacije MK za Kvalitetnu ligu koje se igraju za vikend 08./09.10.2016. godine. Izmene su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke prelaznog roka "72 sata". Odluke su u prilogu.

Dana 06.10.2016. godine sa početkom u 20,45 sati u PRESS CENTRU Sportske hale ČAIR biće održan sastanak sudija iz Niša sa sledećih lista: KLS, 2.MLS, 1.ŽLS, 1MRL i 2.ŽLS, 2MRL, MK.

DNEVNI RED:
1. Upoznavanje sa trenutnim stanjem statusa sudija na pojedinim ligama i uslovima koje od sudija zahteva SK KSS.
2. Odnos sudija prema obavezama suđenja prijateljskih utakmica i utakmicama lige MK.
3. Razno 

Sve pozvane sudije su OBAVEZNE da prisustvuju sastanku. 
Sastanku su pozvani da prisustvuju i Komesar 1MRL i 2ŽLS Nebojša Krstić kao i Komesar MK lige Marinko Golubović.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje 3 - kvalifikacije MK za kvalitenu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

Utakmica broj 2195 1MRL Istok, KK Prokuplje - KK Jastrebac, službena lica: M. Stefanović, S. Zdravković - N. Subotić, koja je trebalo da se odigra 08.10.2016. godine u 18.00 časova u Prokuplju, pomerena je UNAPRED, za ČETVRTAK 06.10.2016. godine sa početkom u 19.30 časova. Službena lica su M. Stefanović, S. Zdravković - I. Đorđević.

Sudijski poverenik Miroslav Radojković, upućuje poziv pomoćnim sudijama iz Niša, na redovno testiranje pred sezonu. Svi koji su zainteresovani da rade kao pomoćne sudije u sezoni 2016./2017. godine, u obavezi su da se u četvrtak 06.10.2016. godine, pojave u Press sali hale Čair u 20.00 časova. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 1 za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Saopštenje je u prilogu.