Ispit za sticanje zvanja „Pomoćni sudija“ za gradove Aleksinac, Sokobanja, Svrljig i Knjaževac održaće se 4.oktobra 2017. u sali gimanzije u Aleksincu sa početkom u 19 časova. Obaveštenje sa dodatnim informacijama se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila uputstvo i uslove za redovni prelazni rok "72 sata" kao i za vanredni prelazni rok koji počinje posle odigranog prvog kola. Dokumentacija za ove prelazne rokove se dostavlja direktno TK KSS u Beogradu. Uputstva i uslovi se nalaze u prilogu.

 Na sednici UO KSS održanoj 29. septembra 2017. godine u Beogradu, donete su Odluke koje se nalaze u prilogu.

U prilogu se nalazi Odluka sa sednice UO KSS koja je održana 24. avgusta 2017. godine u Beogradu. 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluke UO KSS sa sednice koja je održana 17. avgusta 2017. godine u Beogradu. Odluke su u prilogu.

U subotu 30. septembra 2017. godine, sa početkom u 11.00 časova u dvorištu Filozofskog fakulteta u ulici Ćirila i Metodija br 2, u Nišu održaće se  komemorativni skup u sećanje na  Branka – Baneta Milačića, našeg preminulog trenera muških i ženskih selekcija Niša i Srbije. Uvodnu reč održaće mr Milutin Luta Pavlović.

U prilogu se nalazi raspored i kalendar za takmičenje 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz kancelarije RKS Istočna Srbija.

U prilogu se nalazi raspored i kalendar za takmičenje 1 MRL Istok koje se vodi iz kancelarije RKS Istočna Srbija.

Regionalni koordinator za suđenje na regionu Istočna Srbija je dostavio Izveštaj sa testiranja sudija regionalnih liga i MK lige Istočne Srbije koje je održano 24. septembra u Nišu. Svi kandidati koji su iz neopravdanih razloga odsustvovali sa seminara i testiranja dužni su da do PETKA 29.09.2017. godine u pismenoj formi dostave razloge nedolaska kao i da li žele da nastave sa suđenjem u narednoj sezoni. Obrazloženje dostaviti na e- mail adrese Regionalnih koordinatora. Izveštaj se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 za Međuregionalne kvalifikacije u kategoriji kadeta. Saopštenje je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 3 za Kvalifikacije Jedinstvenih liga u kategoriji juniora. U kategoriji juniora u Roda juniorskoj ligi Srbije, plasman je ostvarila ekipa OKK Konstantina iz Niša. Saopštenje sa delegiranjima i terminima je u prilogu.

Kancelariji RKS Istočna Srbija je dostavljen kalendar aktivnosti razvojno selektivnog programa KSS za sezonu 2017./2018. godine. U terminima održavanja treninga NAJSTROŽE JE ZABRANJENO ZAKAZIVATI UTAKMICE za godišta koja su pozvana na trening. Molimo klubove da u skladu sa tim zakazuju svoje utakmice. Kalendar se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Zapisnik sa sastanka klubova 1 MRL Istok održanog 20. septembra 2017. godine. Zapisnik se nalazi u prilogu.

U prilogu se nalazi Zapisnik sa sastanka klubova 2 ŽLS jug B koji je održan 20. septembra kao i Berger sa parovima i terminima odigravanja.

U OŠ Dušan Radović, u petak 15. septembra i subotu 16. septembra 2017. godine je održan 9. po redu Memorijalni turnir Milan Milošević Mica. Turnir se održava u čast bivšeg košarkaša i košarkaškog radnika koji je tragićno nastradao. Klubovi koji su učestvovali na turniru su OKK Konstantin iz Niša, KK Pirot iz Pirota, KK Niš i KK Fair Play iz Niša, kao i Micanovi prijatelji koji su odigrali revijanu utakmicu. U ova dva dana, ljubitelji košarke mogli su prisustvovati pripremnim utakmicama koje su služile za proveru forme pred sam početak takmičarske sezone. Pobednik turnira je KK Pirot koji je u finalu pobedio OKK Konstantin dok je treće mesto zauzeo KK Niš nakon što je savladao KK Fair Play. Osim ljubitelja košarke, Micanovih prijatelja, turniru su prisustvovali i članovi porodice. Slike sa turnira možete pogledati u galeriji na linku   http://www.rksis.rs/galerija/698-9-memorijalni-turnir-milan-milosevic-mica 

Takmičarska komisija KSS je dostavila Odluku koja se odnosi na na Jedinstvenu žensku kadetsku ligu Srbije. Odluka je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje igraju Kvalifikacije međuregionalne lige u kategoriji kadeta. Licence su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje potrebne informacije za organizaciju Minibasket festivala u sezoni 2017/2018. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 1 za Međuregionalne kvalifikacije u kategoriji kadeta. Saopštenje je u prilogu.

U prilogu se nalaze licence ekipa koje su izvršile licenciranje za 1 MRL Istok.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje igraju kvalifikacije Roda juniorske lige Srbije. Licence se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 za Kvalifikacije Jedinstvenih liga u kategoriji juniora i kadeta. U kategoriji kadeta u Triglav kadetskoj ligi Srbije plasman je ostvarila KA Mladost iz Zaječara a za popunu Roda juniorske lige turnir se igra u nedelju 24. septembra 2017. godine u Dimitrovgradu. Saopštenje sa delegiranjima i terminima je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele senirskih liga za sezonu 2017/2018. godine. Tabele se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje broj 2 posle odigranih kvalifikacija za jedinstvenu žensku ligu Srbije. Učesnik Jedinstvene ženske kadetske lige Srbije sa regiona Istočna Srbija je UŽKK Student. Saopštenje je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke redovnog septembarskog prelaznog roka. Odluke su konačne bez mogućnosti žalbe i kao takve ih objavljujemo.

U prilogu se nalazi poziv za sastanak klubova 2 ŽLS Jug B kao i tabela učesnika lige.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac za licenciranje igračica za 2 ŽLS Jug B. Obrazac je u prilogu. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa učesnica kvalifikacija za jedinstvenu kadetsku ligu Srbije za devojčice. Licence su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u kvalifikacijama za Triglav kadetsku ligu Srbije. Licence su u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje poziv na sastanak 1 MRL Istok kao i obrazac za formiranje takmičenja sa predlogom kalendara. Za sve dodatne informacije pozvati Komesara lige na broj 060 42 22 277.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrazac za licenciranje za 1 MRL Istok kao i raspored ekipa sa terminima za licenciranje. Klubovi su dužni da na zakazani datum licenciranja dođu sa popunjenom dokumentacijom ( popunjen i overen licencni spisak, važećim kartonima igrača za ovu takmičarsku sezonu, važećim lekarskim pregledom kao i dokazom o uplati trenerske licence ). Za sve dodatne informacije pozvati Komesara lige na broj 060 42 22 277.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje saopštenje broj 1 za kvalifikacije Triglav kadetske lige Srbije. Saopštenje se nalazi u prilogu.

Komesar MK takmičenja je dostavio zapisnik sa sastanka klubova održanog 08.09.2017. godine. Zapisnik je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila obrazloženje spornih prelazaka u septembarskom prelaznom roku. Spisak se nalazi u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje obrasce za licenciranje za MK takmičenja koja se vode iz iste. Molimo klubove da ispoštuju termine za licenciranje ( najraniji rok je 14. septembar a najkasniji sreda pred vikend početka takmičenja ) kao i potrebnu dokumentaciju za licenciranje ( urađen lekarski pregled, kartone igrača koji su važeći za ovu takmičarsku sezonu kao i popunjen, potpisan i pečatiran obrazac za licenciranje ). Obrasci se nalaze u prilogu.

Regionalna kancelarija Istočne Srbije i prijatelji i ove godine organizuju 9. Memorijalni košarkaški turnir Milan Milošević Mica. Turnir se organizuje u slavu bivšeg košarkaša Studenta, Winer Brokera, Pirota, Aleksinca, delegata na Prvoj srpskoj ligi, Komesara Letnje lige RKSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično u saobraćajnoj nesreći izgubio život 13. marta 2007. godine.
Turnir se održava U PETAK I SUBOTU 15/16. septembra 2017. godine u OŠ Dušan Radović. Satnica turnira je sledeća:
Petak 15.09.2017. od 16.30 časova KK Niš - KK Pirot i od 18.30 časova OKK Konstantin - KK Dimitrovgrad. U SUBOTU 16.09.2017. od 16.30 utakmica za 3. mesto, od 18.00 je utakmica prijatelja a od 20.30 je finalna utakmica.

Obaveštavaju se svi kandidati koji su od strane klubova predloženi za obavljanje funkcije pomoćnih sudija u sezoni 2017/2018 sa teritorija : Bora, Boljevca, Zaječara, Knjaževca, Kladova, Negotina i Majdanpeka da će seminar i Test iz poznavanja Pravila igre biti održan u Boru u Sportskom centru, dana 16.09.2017. godine (subota) sa početkom u 11,00 sati.
Još jednom molimo sve klubove da obaveste svoje kandidate da je prisustvo seminaru OBAVEZNO i da kandidati koji ne budu polagali Test iz poznavanja Pravila košarkaške igre neće moći obavljati dužnost pomoćih sudija u sezoni 2107/2018.

U prilogu se nalazi saopštenje broj 1 za kvalifikaciju jedinstvene lige u kategoriji kadetkinja. Kvalifikacije se igraju u SUBOTU 16.09.2017. godine u Beloj Palanci. Licenciranje ekipa će se izvršiti u PETAK 15.09.2017. godine u 11.00 časova u kancelariji RKS Istočna Srbija. Ekipa koja nije uradila licenciranje igračica uz priloženi lekarski pregled i kartone igračica, neće imati pravo nastupa na utakmicama.

Takmičarska komisija KSS je dostavila Prvostepene odluke septembarskog prelaznog roka na koje postoji pravo žalbe u roku od 8 dana. Odluke se nalaze u prilogu.

Sudijski poverenik regiona Istočna Srbija poziva sudije i delegate seniorskih liga Istok i Jug kao i MK liga Istok na SEMINAR I TESTIRANJE pred sezonu 2017/2018. godine. Poziv sa spiskom pozvanih službenih lica se nalazi u prilogu.

Sudijska komisija KSS je dostavila FIBA predsezonski plan treninga za sudije. Plan je u prilogu.

Košarkaški klub Niš će ove godine organizovati drugi Memorijal “Moma Stojanović – Moca”, u čast svog bivšeg trenera mlađih kategorija i člana stručnog štaba, košarkaškog entuzijaste koji je preminuo 2015. godine. Turnir se igra u pionirskoj konkurenciji, Moca Stojanović je trenirao taj uzrast u svom klubu i imao dara da prepozna talente.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak dostavljenih prelazaka u redovnom septembarskom prelaznom roku. Prelasci će biti ostvareni kada TK KSS objavi odluke ostvarenih prelazaka. Spisak je u prilogu.

Koordinator Jugžne i Istočne Srbije, Dragan Ratković, je poslao plan i raspored regionalnih i saveznih kontrolnih treninga devojčica sa regione Južne i Istočne Srbije. Koristimo priliku da podsetimo klubove da u terminima treninga NE ZAKAZUJU utakmice ženskih selekcija. Raspored je sledeći:

Sastanak klubova učesnika kvalifikacija MK u sezoni 2017/2018 održaće se u PETAK 08.09.2017. godine u 17,00 časova u prostorijama Sportskog centra Čair – pres sala za konferencije.
Na sastanak se pozivaju klubovi sa teritorije RKSIS koji su prijavili svoje ekipe za kvalifikacije za juniorsku i kadetsku ligu KSS,kvalitetne lige RKSIS/RKSJS,međuregionalne lige u kategorijama juniora, kadeta i pionira.

Udruženje košarkaških trenera Srbije objavljuje uslove za licenciranje trenera za sezonu 2017/18, shodno Pravilniku  o licenciranju i odluci Upravnog odbora UKTS.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spiskove ekipa koje igraju kvalifikacije za Jedinstvene lige Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i kvalifikacije Međuregionalnih kvalitetnih liga. Spiskovi sa ekipama su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje konačni spisak prijavljenih ekipa za Regionalnu ligu za dečake i I stepen devojčica. Spiskovi su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke i liste delegata i sudija koje su usvojene na elektronskoj sednici UO KSS dana 27.09.2016. Odluke su u prilogu.

Takmičarska komisija je dostavila konačne odluke u dodatnom redovnom septembarskom prelaznom roku. Dokument je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u seniorskom takmičenju 2 ŽLS Jug B koje se vodi iz iste. Licence se nalaze u prilogu

Kancelarija RKS Istočna Srbija organizuje seminar za već postojeća službena lica kao i za NOVA službena lica koja bi zelela da se bave tim poslom. Seminar je zakazan za nedelju 02.10.2016. godine u Boru. U prilogu se nalazi poziv sa tačnom satnicom.

RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka 2 ŽLS Jug B koji je održan 24.09.2016. godine, parove po Bergeru i obrazac za formiranje takmičenja. Dokumenta su u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje 2 - kvalifikacije MK za kvalitenu ligu na regionu Istočna Srbija. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa koje učestvuju u seniorskom takmičenju 1 MRL Istok koje se vodi iz iste. Licence se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila dopis sa ograničenjima u prelaznom roku "72 sata" i vanrednim prelaznim rokovima za seniore i MK igrače a u vezi sa uplatom prve rate članarine za sezonu 2016./2017. godine. Dopis je u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje zapisnik sa sastanka 1 MRL Istok koji je održan 24.09.2016. godine, parove po Bergeru i obrazac za formiranje takmičenja. Dokumenta su u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje licence MK ekipa koje učestvuju u kvalifikacijama za kvalitetnu ligu regiona Istočne i Južne Srbije u kategoriji kadeta i pionira. Licence se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje kalendar aktivnosti selektivnog pogona koji je dostavio stručni saradnik KSS Mario Mihajlović. Kalendar je u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluke koje su donešene na sastanku UO KSS koji je održan 14. septembra 2016. godine u Beogradu. Odluke se nalaze u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila konačne odluke septembarskog prelaznog roka. Konačne odluke se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje obaveštenje koje je dospelo od TK KSS:
U prilogu vam dostavljamo uputstvo za Vanredne prelazne rokove seniori/MK i prelazni rok 72 sata. Odluke i upustvo će biti objavljeni na sajtu takmičenja, nakon usvajanja od strane UO KSS. Napominjemo da se materijal šalje, kao priprema za klubove i regione, kako bi smo ubrzali procedure i spremno dočekali pomenute rokove. U ponedeljak će vam biti dostavljene početne tabele, u kojima će te evidentirati dugovanja klubova po prvoj rati članarine, čije je izmirenje uslov za korišćenje VPR.
Kancelarija je poslala fakture klubovima za deo koji pripada KSS-u. Molimo vas da podsetite klubove, za izmirenje I ovog dela članarine.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje licence ekipa učesnika u kvalifikacijama jedinstvene lige Srbije u kategoriji kadeta. Kvalifikacije se igraju 25.09.2016. godine u Pirotu a učestvuju KK Pirot, OKK Konstantin i KK Mladost. Licence ekipa su u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila mail u vezi sa dodatnim, redovnim septembarskim prelaznim rokom. Mail u celosti prenosimo:
Želja je da omogućimo dodatni dan redovnog prelaznog roka za klubove i lige u kojima je došlo do promena početnih tabela nakon završetka redovnog prelaznog roka. Ova praksa je bila i ranije, a želja da klubove nižih liga stavimo u što ravnopravniji položaj i zaštitimo regularnost tog takmičenja.
Radi se o dodatnom prelaznom roku za seniorske  klubove sledećih liga:

XVII Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 27. do 31. januara 2017. godine.
Prijave učešća će se primati do 20. januara 2017. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2006 i mlađi, 2007 i mlađi i 2008 i mlađi, i 2009 i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava).

Takmičarska komisija KSS je dostavila početne tabele seniorskih, zimskih liga u sezoni 2016./2017. Početne tabele su u prilogu.

Sportski savez grada Niša je dostavio dopis Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu  u kom se objavljuje oglas za upis kandidata za stručno osposobljavanje i usavršavanje kandidata u sportu i rekreaciji i sticanje nekih od sportskih znanja i zanimanja. Oglas je u prilogu.

Seminar i testiranje kandidata za delegate na listi DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE i PRVE ŽENSKE LIGE SRBIJE, će se održati u SUBOTU 24. SEPTEMBRA u BEOGRADU u KUĆI KOŠARKE, SAZONOVA 83, od 11,00 do 13,00 časova. Na seminar se pozivaju kandidati za delegate DRUGE MUŠKE LIGE SRBIJE:

U ponedeljak 20.09.2016. godine u Kući košarke je održan sastanak 2. Muške lige Srbije. Zapisnik sa sastanka i raspored takmičenja se nalaze u prilogu.

I ove godine u Nišu će se organizovati osmi po redu Memorijalni košarkaški turnir "Milan Milošević - Mica", u slavu bivšeg košarkaša Studenta , Winer Brokera , Pirota , Aleksinca , delegata na Prvoj srpskoj ligi , Komesara Letnje lige RKSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično u saobraćajnoj nesreći izgubio život 13 marta 2007. godine .
Memorijalni turnir u njegovu čast održaće se 23. i 25.09.2016. godine u sali OŠ Dušan Radović . Ekipe koje učestvuju na turniru su OKK Konstantin iz Niša, KK Pirot iz Pirota, KK Rtanj iz Boljevca i KK Niš iz Niša.

RKS Istočna Srbija objavljuju potrebne adresare klubova za seniorska takmičenja koja se vode iz kancelarije RKS Istočna Srbija. Adresari 1 MRL Istok i 2 ŽLS Jug B se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija poziva predstavnike klubova učesnika 2 ŽLS Jug B, da prisustvuju sastanku koji se održava 24.09.2016. godine u Press sali hale Čair, sa početkom u 11.00 časova. Poziv i obrazac za formiranje takmičenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija poziva predstavnike klubova učesnika 1 MRL Istok, da prisustvuju sastanku koji se održava 24.09.2016. godine u Press sali hale Čair, sa početkom u 13.00 časova. Poziv i obrazac za formiranje takmičenja se nalaze u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija blagovremeno objavljuje parove za 1. kolo kvalifikacija kvalitetne lige RKS. Klubovi su u obavezi da do ponedeljka 26.09.2016. godine dostave termine odigravanja utakmica kancelariji RKSIS. 

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje Saopštenje br 1 - kvalifikacije jedinstvene lige Srbije. Saopštenje je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje datume i raspored licenciranja 1 MRL Istok i 2 ŽLS Jug B, takmičenja koja se vode iz kancelarije Istočna Srbija. Raspored i obrasci licence za takmičenja se nalaze u prilogu.

Na osnovu člana 32. i 33. Registracionog pravilnika KSS, Komisija za takmičenje donosi prvostepene odluke za SEPTEMBARSKI PRELAZNI ROK igrača, dana 15.09.2016.
Pouka o pravnom leku:

Memorijalni košarkaški turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’

Košarkaški klub Niš , po prvi put ove godine , organizuje memorijalni turnir ,, Moma Stojanović – Moca ’’ u čast bivšeg igrača Ergonoma , trenera Ergonoma , Studenta i KK Niš i košarkaškog entuzijaste koji je iznenada preminuo 2015 godine , kao trener mlađih kategorija i član stručnog štaba KK Niš.
Na ovom memorijalnom turniru učestvuju sledeći klubovi : KK Niš , OKK Nibak, OKK Konstantin i KK Naisus.
Memorijalni turnir u kategoriji pionira , održaće se 17 i 18. Septembra u Hali O.Š. ,, Duško Radović ’’ po satnici koja se nalazi u prilogu:

Region Istočna Srbija objavljuje prijavu, propozicije i organizaciju KUP - prvi stepen KSS takmičenja. U prilozima se nalaze sve neophodne informacije vezane za KUP prvi stepen takmičenja.

Na sastanku MK koji je održan 13.09.2016. godine u prostorijama RKS IS, klubovi su još jednom upoznati sa sistemom MK takmičenja na regionu RKS IS. Izvučeni su takmičarski brojevi, određen kalendar takmičenja i datumi licenciranja za MK kvalifikacije na regionu Istočna Srbija. Zapisnik sa svim pojedinostima vezanim za MK kvalifikacije, se nalazi u prilogu.

Takmičarska komisija KSS je dostavila odluku o učešću MK ekipa bez seniora u jedinstvenim ligama Srbije. Odluka je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje šemu kvalifikacija MK na regionu Istočna Srbija. Šema je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje poziv za testiranje delegata na regionu Istočne i Južne Srbije. Testiranje se održava 17.09.2016. godine u Nišu, zajedno sa testiranjem sudija. Poziv i tačna satnica se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje u celosti mail koji se pristigao iz KSS a vezan za međunarodne prelaske maloletnih igrača:
Poštovani,

POZIV ZA SASTANAK KLUBOVA UČESNIKA KVALIFIKACIJA MK

    Sastanak klubova učesnika kvalifikacija MK u sezoni 2016/2017 održaće se u UTORAK 13.09.2016. godine u 16,00 časova u prostorijama RKS IS u Nišu, KALČA 3. sprat, lamela C.

Testiranje sudija za sezonu 2016./2017. godine, održava se 17. septembra 2016. godine po programu koji je dostavljen od strane Sudijskih poverenika Istočne i Južne Srbije:

Kancelarija RKS Istočna Srbija blagovremeno objavljuje potrebne obrasce za licenciranje MK ekipa. Potrebno je obratiti pažnju za koju ligu se licencira ekipa ( kvalifikacije jedinstvene lige Srbije, kvalifikacije za kvalitetnu ligu RKS, regionalnu ligu..), kao i na pomeranje boja licenci igrača u muškim i ženskim godištima. Obrasci licenci, kategorije, godišta i boje licenci i licenciranje MK ekipa se nalaze u prilogu.

RKS Istočna Srbija objavljuje evidenciju prijavljenih MK ekipa za MK takmičenja na regionu Istočna Srbija. Prijave OKK Sokobanje su evidentirane uslovno, do izmirenja dugovanja kluba. Spisak prijavljenih ekipa po takmičenjima je u prilogu.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje spisak prispelih zahteva za prelaske u redovnom septembarskom prelaznom roku. U prilogu je spisak zahteva za prelazak igrača u klubove sa regiona Istočna Srbija.

Kancelarija RKS Istočna Srbija objavljuje prispeli PLAN AKTIVNOSTI KT KSS POVODOM SUSPENZIJE KLUBOVA:

Takmičarska komisija je dostavila predmet vezan za SUSPENZIJU KLUBOVA. Deo prenosimo a predmet u potpunosti se nalazi u prilogu.

   Svi klubovi koji imaju finansijskih dugovanja prema KSS, RKS ili po osnovu takmičenja SUSPENDUJU SE DO MOMENTA IZMIRENjA DUGOVANjA - UPLATE (Rok za izmerenje dugovanja bio je 26. 08. 2016. godine). Shodno tome: